Napisal/-a Mirci » 12 apr 2008, 17:05
ZGODBA O MISTER BABYJU
Nekoč davno je na teh prostorih deloval samo en kub-Krajna. Za Krajno (bilo je okrog leta 1988) so takrat igrali Pajo, Ozvatič, Pipek, Bertalanič, stari Buro pa Marjan, Nemec, Ratnikov Đuuža, Škodnikov Silvo, Bakanov Foza, Čači…Takrat pa smo mi začeli igrati po turniraj pod imenom Ledava.- Grabar, Vlado, Šneider, Bodanec, Piksi pa ge, Edšid, Koko, Lepoša, Šbul….Ker smo bili dobri so Kranjčari registrirali menej, Piksija; Vladoja pa Edšida. Vendar pa nikoli nismo dobili prave prilike. Takratni trener(Vorga) ni nikoli ničesar menjal, tudi ko so gibijli 3 in več nula. Jaz sem sicer na treh tekmah celo branil. Zato je bilo popolnoma brez veze, da bi še vztrajali. Nikakor pa niče ne nore reči da nismo bili dovolj dobri da bi lahko zaigrali za Krajno. Nekako nas niso pustili zraven, nismo pasali med njih. Zato smo se prijavili za nastop v ligi. Na igrišču pri TVD Partizanu smo nastopili na kvalifikacijskem turnirju, vendar se nam ni uspelo uvrstiti v ligo, saj so se zadnjo tekmo eni cigani dogovorili med sabo. Na turnirjih smo še naprej razturavali takratne močne ekipe Puževce, Predanovce, Šalamence..Edšid, piksi, ge in Vlado smo nato pol sezone igrali za Strukovce in jih z repa lestvice pripeljali na 3.mesto. Iz taktarne revije tempo smo naročili drese od Crvene zvezde. Nato smo se pričkali za ime. Na zvezdinih dresih je bila takrat reklama Mister baby in je Šneider rekel zakaj pa ne bi bili KMN MISTER BABY. Vsi smo se strinjali. Nato smo jeseni mislim da leta1992 prišli v takratno ligo E. Vendar pa sta nas zapustila Šneider in Piksi in smo jesen končali na 10.mestu. Spomnim se da ko smo prijavljali klub na občini v M.S., nas je moglo podpisati 10.članov. Ker nas je bilo takrat v M.S. samo 8, smo počakali avtobus iz Gederovec in zgrabili še 2. Prvi je bil Edšidov Tunč, za drugega ne vem točno. Spomladi sta se vrnila Piksi in Šneider, na koncu smo bili peti. Najboljše pa je bilo na turnirjih. Vsi so komaj čakali da pridemo, saj smo na koncu največ spili. Enkrat smo v Beznovcih izpadli zjutraj v prvem kolu po penalih, nato pa zvečer zapirali bar. Ko pa smo prišli z pokalom na veselico, je muzika igrala samo za nas. Nastala je tudi naša himna: cucki lajali so name ko ob plotu sem kozlal, celo plačo in prihranke za pijačo sem ji dal…Ko so igrali to pesem smo vsi stali in se držali za srce. Nato smo se počasi prebijali više in se iz Skakovec preselili v Gederovce. Kmalu zatem je klub prevzel Karoli Milan. Menjala se je celotna generacija. Mi smo svoje pajdaštvo prenesli tudi na naslednje generacije. Sedaj ko smo že veterani, radi spet pridemo skupaj, se zabavamo, rezultat smo postavili v drugi plan. Vedno se zabavamo, nakladejmo veje, za nameček pa še dobro bršemo.
Torej MISTER BABY forever.
Končno mi je gratalo. Zaj pa derbi, ajmo Mister baby!
MISTER BABY FOREVER!