Prva stran Novice Zabava MTV: Najtežje pričakovani albumi leta
MTV: Najtežje pričakovani albumi leta PDF natisni E-pošta
Novice - Zabava
Torek, 19 Januar 2010 11:46

Če ste mislili, da je bilo 2009 veliko leto za glasbo, samo počakajte, da vidite, kaj se nam obeta v letu 2010. Če je lansko leto minilo v znamenju Lady Gage, pa bo letos leto povratkov.

 

Pri MTV-ju so zbrali nekaj najtežje pričakovanih albumov leta.

V prvi vrsti so tu ponovno združeni Blink-182, na popfronti si obetamo nove albume Katy Perry in Christine Aguilere, čakamo tudi, kaj bo tokrat sproduciral Kanye West, na indiefronti se nam obetajo novi Vampire Weekend in MGMT, emomladina pa z navdušenjem pričakuje soundtrack tretjega filma s franšize Somrak, Mrk.

Pop
Katy Perry radodarno izdaja podrobnosti o svojem drugem albumu, ki bo nasledil njen superuspešni prvenec One of the Boys, in pri tem med vzorniki navaja vse od retropoperjev Ace of Base, do bolj melodičnih Cardigansov. Pri novem izdelku sodeluje z Riversom Cuomom iz Weezerja in z Rihanninim sodelavcem Trickyjem Stewartom, a datuma izida še ni objavila.

Britney Spears je v studiu, kjer nadaljuje Circus, a zaenkrat še ni znano, ali bo znova vstala princeska popa svoj album dokončala še letos. Njena nekdanja tekmica Christina Aguilera pa naj bi po drugi strani že začela delati svoj nov elektronavdahnjen albumu, ki bo nasledil njen zadnji izdelek, Back to Basics (2006). Na pomoč ji je priskočila eklektična skupina ženskih izvajalk, vključno z M.I.A., Sio, Santigold in Ladytron.

V 2010 morda lahko pričakujemo še: nov album Madonne, težko pričakovani tretji album težavne britanske pevke soula Amy Winehouse, in drugi album She & Him, na katerem bomo slišali tudi igralko Zooey Deschanel.

Rock
Za razliko od Green Dayev My Chemical Romance ne načrtujejo konceptualnih albumov enega za drugim. Skupina pripravlja bolj agresivni povratek po visoko konceptualnem The Black Parade, pri tem pa jih bo usmerjal superzvezdniški producent Brendan O'Brien (Pearl Jam, Bruce Springsteen).

Sedem let po svojem zadnjem albumu naj bi ponovno združeni poppunkerji Blink-182 postregli z novim izdelkom. Bobnar Travis Barker medtem prav tako končuje svoj soloprvenec, a pravi, da je prednostna naloga najprej dokončati album Blinkov do prve polovice leta.

Drugo: težkopričakovani drugi album indieljubljencev Vampire Weekend, novi album kanadskih Arcade Fire, morda novi Radioheadi, drugi album stranskega projekta Jacka Whita Dead Weather, morda novi Strokesi, novi Fleet Foxes, drugi album MGMT ter novi Gorillaz z vokali Louja Reeda, Mos Defa in Barryja Gibba. Nestrpno pričakujemo tudi soundtrack tretjega Somraka, Mrk (nekaj izvajalcev s prejšnjih dveh soundtrackov: Muse, The Killers, Death Cab for Cutie, Thom Yorke, Paramore).

Hip-Hop/R&B
Svoj dolgi premor je lani končal z Relapse, a Eminem ima še več za 2010, ko pripravlja drugo polovico albuma, naslovljeno preprosto Relapse 2.

Prihaja tudi novi Lil Wayne z malce bolj rockovskim Rebirth, načrtovanim za 1. februar, le teden dni pred tem, ko naj bi Wayne začel služiti enoletno zaporno kazen zaradi posedovanja orožja. In ko smo že pri raperjih/zapornikih: prav lahko dobimo tudi novi album T.I.-ja, potem ko ga bodo po 366 dneh zaporne kazni zaradi posedovanja orožja izpustili iz kehe.

Glasbena skupnost težko pričakuje tudi prvenec Drakea, Thank Me Later. Po nekaj zamude prihaja marca še novi Usher (Raymond vs. Raymond), Kelis pa obljublja "futuristični disco" zvok na svojem novem izdelku Flesh Tone. N.E.R.D. se bodo predstavilil z novim, "zelo 3-D" zvokom, zahvaljujoč najnovejšemu dodatku, ženski vokalistki Rhei, Erykah Badu pa bo februarja končno izdala New Amerykah Part Two (Return of the Ankh).

Obeta se nam morda tudi prvi album Missy Elliott v petih letih, Block Party, pa tudi soloalbumi Big Boia in Andreja 3000, kot tudi potencialno nova kolaboracija Outkasta. Pod vprašajem so še novi Kanye West (ki je bil bolj tiho od incidenta na VMA s Taylor Swift), novi Diddy in novi Lupe Fiasco. Z novimi izdelki naj bi postregli še Ludacris in the Roots.

Ne odpišite pa niti Lady Gage. Velikanka leta 2009 namreč tudi v 2010 ne počiva in prav mogoče dobimo novo dozo Gage.

 

vir: rtvslo.si

 

Trač

Zadnje sporočilo: 10 let, 5 mesecev nazaj
  • MiChO : MIS - TER - BA - BY !!! :P
  • Sodišinčar : Kak ste?
  • MiChO : Vse najboukše za dan mladosti!
  • MiChO : te napovedovali?
  • LAjCi : ka pa jasnovidec za ravensko?
  • MiChO : fčasi
  • MiChO : :)
  • MiChO : u jebem ti
  • KURSK : ka se čaka?
  • KURSK : nega parov

Samo registrirani uporabniki lahko pošiljajo sporočila

Nore izjave

"Jaz sem mlad, srednjih let, star sem fant." - galaktikos

Zadnje objave na forumu