Prva stran Novice Šport OI: Štiri kolajne za Slovenijo
OI: Štiri kolajne za Slovenijo PDF natisni E-pošta
Novice - Šport
Sobota, 13 Februar 2010 20:52

Ameriška tiskovna agencija Associated Press (AP) je objavila osvajalce kolajn na prihajajočih olimpijskih igrah v Vancouvru v Kanadi. Sloveniji so prisodili zlato in tri srebra.

Petra Majdič

Petra Majdič naj bi se po predvidevanjih agencije tiskovne Associated Press iz Kanade vrnila kar s tremi kolajnami. (Foto: Reuters)

Tako naj bi alpska smučarka Tina Maze v veleslalomu osvojila srebro, Petri Majdič pa okoli vratu napovedujejo kar tri odličja. Slovenska tekačica naj bi zmagala v sprintu v klasični tehniki, srebrna naj bi bila na 30 kilometrov klasično s skupinskim startom, s še enim srebrom pa naj bi se okitila v ekipnem sprintu v prosti tehniki. Če se bodo vse napovedi AP uresničile, bo Slovenija na lestvici najuspešnejših držav v Vancouvru zasedla 17. mesto, z vsaj eno kolajno pa naj bi se pohvalilo 24 držav. Največ uspeha pripisujejo Kanadi, ki ji napovedujejo 30 kolajn, od tega 15 zlatih, osem srebrnih in sedem bronastih. Gostiteljem iger sledijo ZDA, Norveška, Nemčija in Rusija. V galeriji zgoraj si oglejte nekatere od tistih športnikov, ki naj bi se v Vancouvru veselili zlata.

"Veseli me, da nas tako cenijo. Možnosti za kolajne vsekakor imamo, lahko osvojimo tudi več kot eno, a krog favoritov je v vseh športih zelo širok. Menim, da če teh kolajn ne bo, bi morala biti Slovenija zadovoljna tudi z uvrstitvami na četrto, peto ali kakšno podobno mesto," je ob napovedi AP dejal vodja slovenske odprave Tone Vogrinec in dodal: "Prvič po mnogih letih imamo reprezentanco, ki je sposobna v vseh športih posegati zelo visoko. Ne bi bilo tako ogromno presenečenje, če bi na stopničke na primer prišla tudi biatlonca Teja Gregorin in Klemen Bauer, smukača Andrej Jerman in Andrej Šporn, skakalec Robert Kranjec in deskar Rok Flander."

AP-jeva napoved najuspešnejših držav na OI v Vancouvru:
1. Kanada (15 zlatih, 8 srebrnih, 7 bronastih kolajn)
2. ZDA (10 zlatih, 12 srebrnih, 5 bronastih kolajn)
3. Norveška (9 zlatih, 5 srebrnih, 9 bronastih kolajn)
4. Nemčija (8 zlatih, 12 srebrnih, 7 bronastih kolajn)
5. Rusija (7 zlatih, 6 srebrnih, 8 bronastih kolajn)
...
17. Slovenija (1 zlata, 3 srebrne, 0 bronastih kolajn)

 

vir: zurnal24.si

 

Trač

Zadnje sporočilo: 10 let, 4 mesecev nazaj
  • MiChO : MIS - TER - BA - BY !!! :P
  • Sodišinčar : Kak ste?
  • MiChO : Vse najboukše za dan mladosti!
  • MiChO : te napovedovali?
  • LAjCi : ka pa jasnovidec za ravensko?
  • MiChO : fčasi
  • MiChO : :)
  • MiChO : u jebem ti
  • KURSK : ka se čaka?
  • KURSK : nega parov

Samo registrirani uporabniki lahko pošiljajo sporočila

Nore izjave

"Ka ste vij s Hazbekistana?" - lenč

Zadnje objave na forumu