Prva stran Novice Šport VIDEO: Najprej zlata lisica, mesec pozneje srebrna olimpijka
VIDEO: Najprej zlata lisica, mesec pozneje srebrna olimpijka PDF natisni E-pošta
Novice - Šport
Sobota, 06 Marec 2010 12:30

Mateja Svet je v slovenskih srcih zapisana kot velika šampionka, ki je znala prenesti pritisk velikih tekem. Tudi v Calgaryju, ko je v slalomu osvojila srebro.

Najboljša slovenska alpska smučarka je leto pred olimpijskimi igrami blestela na svetovnem prvenstvu v Crans Montani in osvojila kar tri medalje: srebrno v veleslalomu ter bronasto v superveleslalomu in slalomu. Olimpijsko sezono je začela z 2. mestoma novembra v Sestrieru na tekmah v slalomu in superveleslalomu, dokončna potrditev, da sta s trenerjem Milanom Bernikom odlično pripravljena na olimpijski nastop, pa je prišla na Zlati lisici.

Veleslalom dobila s prednostjo 1,66 sekunde
Lisičke so zadnja januarska dneva leta 1988 smučale v Kranjski Gori, obe tekmi pa je dobila Mateja Svet. Zlasti veleslalomska zmaga je bila veličastna, saj je Vreni Schneider premagala kar za 1,66 sekunde, kar je najbolj prepričljiva slovenska zmaga na tekmah svetovnega pokala. Vseeno je neverjetna Švicarka še naprej veljala za največjo favoritinjo obeh tehničnih disciplin olimpijskih iger, kar je tudi potrdila. A za Slovence je bil vrhunec iger slalomski nastop Mateje Svet. Dva dni prej ji je na veleslalomu medalja ušla le za osem stotink, 26. februarja pa se je sreča obrnila Ljubljančanki v prid.

Kurenti še popestrili veliki dan
Po prvi vožnji je vodila Vreni Schneider, druga je bila Švedinja Camilla Nilson in tretja Mateja Svet. Pritisk pred drugim nastopom je bil velik. Na štartu se je videlo, da je Svetova nervozna, na srečo pa se je takoj, ko je štarter zavpil "ready - go", sprostila in brez kake vidne napake smučala velikemu uspehu naproti. Njena tehnika je bila izpiljena do potankosti in drugo vožnjo si smučarski navdušenci še vedno z užitkom pogledamo. Ko je prišla v cilj in prevzela vodstvo, je s kurenti, ki so divjali med gledalci, samo še čakala na odgovor, kakšen sijaj bo imela medalja. Nilsonova je odstopila, Schneiderjeva pa suvereno obranila vodstvo in zmagala s prednostjo 1,68 sekunde.

Izidi slaloma:
1. Vreni SCHNEIDER ŠVI 1:36,69
2. Mateja SVET JUG 1:38,37
3. Christa KINSHOFER ZRN 1:38,40
4. Roswitha STEINER AVT 1:38,77
5. B. FERNANDEZ-OCHOA ŠPA 1:39.44
..
9. Mojca DEŽMAN JUG 1:40,21

 

vir: rtvslo.si

 

Trač

Zadnje sporočilo: 10 let, 5 mesecev nazaj
  • MiChO : MIS - TER - BA - BY !!! :P
  • Sodišinčar : Kak ste?
  • MiChO : Vse najboukše za dan mladosti!
  • MiChO : te napovedovali?
  • LAjCi : ka pa jasnovidec za ravensko?
  • MiChO : fčasi
  • MiChO : :)
  • MiChO : u jebem ti
  • KURSK : ka se čaka?
  • KURSK : nega parov

Samo registrirani uporabniki lahko pošiljajo sporočila

Nore izjave

"Ne vejš kak disko od znoutra notri vijdi!" - MiChO

Zadnje objave na forumu