Prva stran Novice Zabava Divji in razuzdani svet 'grupijk'
Divji in razuzdani svet 'grupijk' PDF natisni E-pošta
Novice - Zabava
Torek, 27 April 2010 11:11

Slovenščina ne pozna prevoda te besede, a 'groupie' je fenomen, ki ga pozna ves svet. Nekatere 'grupijke' so v preteklem stoletju pisale zgodovino in razkrile marsikatero pikantnost izpod rjuh razvpitih rock zvezd.

Groupie

Dekle, ki sedi, je Pamela Des Barres, ena najbolj znanih grupijk.

 

"Bila sem v prvi vrsti, bila sem v zaodrju, nosila sem kitare, polnila kozarce, kupovala cigarete in delala še marsikaj drugega, kar koli so pač fantje želeli. Bila sem celo izmenično ljubica dveh članov benda in divje flirtala s komer koli, ki mi je bil vsaj malo všeč."  To je pripoved dekleta, ki je bila 'grupijka' v devetdesetih letih, za katera pravi, da so bila, kar se oboževalk tiče, čisto druga zgodba kot 60. ali 70. leta.

Promiskuitetna oboževalka

V slovenščini pravzaprav nimamo primerne sopomenke za besedo 'groupie', ki ne pomeni zgolj oboževalke, ampak nosi širši pomen. Celo v angleščini nekateri razumejo ta izraz različno. Običajno se je z 'grupijko' mislilo oboževalko, ki je imela precej promiskuiteten način življenja. Član Led Zeppelinov Robert Plant je razlikoval dve vrsti oboževalk: tiste, ki so si želele zgolj seksa z glasbeniki, in 'grupijke', ki so si prisvojile glasbenika za čas neke turneje, bile so kot nadomestna dekleta, ki so skrbela za glasbenikove potrebe, mamila, oblačila in družabno življenje.

Connie HamzyV urbanem jeziku so grupijke definirane kot 'lahka dekleta', ki seksajo z glasbenimi skupinami. Obstajajo vse odkar so na svetu slavni in pomembni ljudje. Izraz 'groupie' naj bi prvi uporabil Peter Noone iz skupine Herman's Hermits. V zgodovino so se najbolj zapisale 'grupijke' 60. in 70. let in so pustile trajen pečat tej subkulturi.

 

 

 

Connie Hamzy velja za prostitutko med grupijkami.

 

Grupijke, ki so pisale zgodovino

Tura Satana je svojo kariero začela kot plesalka v burlesknih šovih in igrala v nekaj slabih filmih B-kategorije. Tura je oboževala Elvisa Presleyja, pravzaprav ga je prav ona vpeljala v nekatere nove seksualne tehnike. Tako je prav ženska s priimkom Satana ena prvih grupijk v zgodovini rock and rolla.

Pamela Des Barres je legenda in najbolj znana med grupijkami, nekateri so prepričani, da ta subkultura ne bi bila sploh nič brez nje. Že v najstniških letih, to je bilo od srede do konca šestdesetih let, je bila Pamela ena od lepotičk, ki so se vrtele okoli slavnih glasbenikov. Pod svoje okrilje jo je vzel Frank Zappa, ki je iz nje in drugih deklet želel narediti rock zvezde. Tako imenovane 'GTO' (Girls Together Outrageously) sicer niso bile nikoli posebej uspešne kot glasbenice. Pamela je svoje mesto našla kot dekle, ki skrbi za rockerje – groupie. Poznali so jo vsi, saj je bila lepa, zapeljiva, zabavna, simpatična in pripravljena ljubiti katerega koli glasbenika, ne glede na vse. Spala je med drugimi z Jimmyjem Pageom, Mickom Jaggerjem, Keithom Moonom, Jimijem Hendrixom. Ko so minili najbolj nori časi klasične rock dobe, se je Pamela umirila in poročila. Napisala je tudi avtobiografijo o obdobju, ko je bila grupijka.

Pamela Des Barres in Cynthia Plaster-Caster v svojih zrelih letih.

Pamela Des Barres in Cynthia Plaster-Caster v svojih zrelih letih.

 

Po mnenju nekaterih je Connie Hamzy najbolj nora med grupijkami, saj je bila menda pripravljena narediti čisto vse, samo da je prišla v zaodrje. Po pričevanju poznavalcev je bila razuzdana in divja. Skupina Grand Funk Railroad ji je posvetila pesem: "Na cesti že 40 dni/ Pretekle noči sem v Little Rocku zaradi nje omedlel/ Sladka, sladka Connie je opravila svoje/ Imela je svojo predstavo in to je nekaj naravnega". Connie je seksala tudi s člani skupine Led Zeppelin, The Who, Bad Company, ZZ Top in tudi z Neilom Diamondom. Sama zatrjuje, da je imela v 80. letih intimne kontakte z Billom Clintonom, ki je bil takrat še guverner.

Cynthia Plaster-Caster z enim od svojih kipcev.Za razliko od ostalih grupijk se Connie ni nikoli umirila in jo je še danes, v njenih petdesetih letih, mogoče videti za odrom. Nekateri o njej govorijo kar kot o prostitutki, ki je vedno dala vse od sebe, da je zadovoljevala številne glasbenike.

Cynthia Plaster-Caster je svetovno znana po tem, da izdeluje glinene kopije penisov članov rock skupin. Njeno navdušenje nad izdelovanjem kipcev iz gline se je rodilo v srednji šoli, ko je dobila nalogo, da ustvari nekaj, kar je 'trdno in lahko obdrži svojo obliko'. Cyntiha je tako kmalu postala znana na rock and roll sceni in naredila številne glinene posnetke rockerskih penisov. Eden njenih največjih dosežkov je 'orodje' legendarnega Jimija Hendrixa. Danes Cynthia živi in še vedno ustvarja v Chicagu.

 

 

 

 

 

Cynthia Plaster-Caster z enim od svojih kipcev.

 

Grupijke, ki so pustile pečat

Patti Boyd je bila inspiracija za pesmi Erica Claptona 'Layla' in 'Wonderful Tonight'. Znana je tudi po tem, da je zlomila srce Beatlu Georgeu Harrisonu, s katerim sta bila poročena. Patti sicer ni bila grupijka v pravem pomenu besede, lahko pa se pohvali z razmerji s številnimi rock zvezdniki, med njimi so bili Eric Clapton, John Lennon in Ronnie Wood.

Bebe Buell je bila lepotica, ki se je pridružila manhattanski glasbeni sceni takoj po tem, ko je končala srednjo šolo. Bila je uporniška manekenka in muza številnim rockerjem. Šest let je živela s Todom Rudgrenom, med njenimi ljubimci so bili tudi Mick Jagger, Iggy Pop, David Bowie, Jimmy Page, Rod Stewart in Steven Tyler, s katerim imata hčer Liv. "Varanje je bilo takrat nekaj samoumevnega. Če te je ljubimec predstavil prijatelju, si po vsej verjetnosti seksala tudi z njim."

Bebe Buell se je znala zabavati.

Bebe Buell se je znala zabavati.

 

Ko je imela razmerje z Jimmyjem Pageom je bila Lori Maddox za polovico mlajša od njega – stara je bila komaj 14 let! Jimmyju je neznano kako uspelo, da zaradi razmnerja z mladoletnico ni končal za zapahi. Njej je posvečena pesem Sick Again: "Na oknu tvoje najete limuzine/ sem videl tvoje lepe modre oči/ Kmalu boš stara šestnanjst let/ Pisano dekle v mestu laži". Lori je bila blizu tudi Davidu Bowieju.

Kateri glasbenik je po izkušnjah grupijk najboljši?

Steven Tyler iz skupine Aerosmith je po ocenah grupijk, ki so preizkusile njegove posteljne spretnosti, 'bog seksa'. Še posebej so pohvalile njegovo izvajanje oralnega seksa. Nekatere opisujejo seks v troje s Stevenom in kitaristom Joem Perryjem. Seks s Stevenom je po opisih oboževalk kot 'vožnja z vlakom smrti, ker nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo, a karkoli se zgodi, te bo pripeljalo do vpitja'. Od članov skupine Bon Jovi je najbolj divji kitarist Richie Sambora, ki je menda prav nor v postelji. Po navedbah groupijk rad izvaja oralni seks in to po več ur zapored. To so spomini oboževalk iz osemdesetih let, danes se je menda možakar umiril.

David Bowie je bil nenasiten, menda je rad organiziral orgije in snemal svoje seksualne seanse. Alice Cooper je po pripovedovanju oboževalke, ki je z njim seksala v 70-ih letih, pravo razočaranje. Ležal je kot 'mrtva riba', medtem ko je morala sama vse opraviti. Pevec skupine Duran Duran Simon LeBon ima menda ukrivljen penis in postane 'lačen kot volk', ko pride do oralnega seksa. Kljub temu, da je poročen, ima menda rad seks z drugimi ženskami na javnih krajih. Sicer pa naj bi bil povprečen ljubimec.

Grupijke so razkrile, da je Axl Rose iz Guns 'n Roses precej razuzdan, ima rad scene uriniranja, privezovanja, erotične igračke, seks med dekleti, vse skupaj pa rad posname. Leta 1995 se je legendarni kitarist skupine Slash znašel v precej neprijetni situaciji, ko ga je neka ženska privezala na posteljo v hotelski sobi in ga tam pustila. Kid Rock je po pričevanjih eden najbolj porednik rokerjev, saj ima rad orgije, ekshibicionizem in 'fisting'. Gene Simmons iz legendarne skupine Kiss je seksal s tisoči žensk. Grupijke, ki so ga preizkusile, so povedale, da je bil zelo dober, je 'mačo', a zna lepo z ženskami. Njegov legendarni jezik menda dela čudeže. Po mnenju nekaterih je odvisnež od seksa.

Nepozabni ljubimec je Lenny Kravitz, menda se tudi odlično poljublja. Je pa znan ženskar in njegovo seksualno življenje opisujejo kot 'vrtljiva vrata'. Za pravo legendo na področju seksa z grupijkami šteje Jimmy Page iz Led Zeppelinov, ki se menda nikoli ni odrekel svoji sado-mazo nagnjenosti, ženska je morala biti pri spolnem odnosu z njim vedno v podrejenem položaju. Rad ima igranje vlog, pri čemer mora ženska biti nebogljeno dekletce. Dejstvo pa je, da je Jimmy nekaznovano seksal tudi z dekleti, ki še niso dopolnila 15 let. Robert Plant je bil tudi priljubljen med gupijkami in menda ima ogromen penis. Kaže, da je nežnejša verzija Jimmyja Pagea. Mick Jagger je znal zadovoljiti svoje ljubimke, najraje je imel orgije z lepimi manekenkami. Njegova moškost je menda pravo nasprotje njegove drobne postave. Njegova močna točka je oralni seks in menda ni naključje, da je zaščitni znak Rolling Stonesov prav jezik. Eden večjih seksualnih simbolov je pevec Sting. Sam pravi, da lahko seksa po več ur zapored, poleg tega pa naj bi imel rad orgije in seks s prostitutkami. Menda naj bi z ženo Trudie Styler rada svingala.

 

vir: zadovoljna.si

 

Trač

Zadnje sporočilo: 10 let, 5 mesecev nazaj
  • MiChO : MIS - TER - BA - BY !!! :P
  • Sodišinčar : Kak ste?
  • MiChO : Vse najboukše za dan mladosti!
  • MiChO : te napovedovali?
  • LAjCi : ka pa jasnovidec za ravensko?
  • MiChO : fčasi
  • MiChO : :)
  • MiChO : u jebem ti
  • KURSK : ka se čaka?
  • KURSK : nega parov

Samo registrirani uporabniki lahko pošiljajo sporočila

Nore izjave

"Tou sta mi pravla i ata i oca." - lenč

Zadnje objave na forumu