Prva stran Novice Ostale novice 'Nesramno' poceni otoški raji
'Nesramno' poceni otoški raji PDF natisni E-pošta
Novice - Ostale novice
Petek, 14 Maj 2010 14:33

Peščene plaže, sanjski razgled na lagune, prijetna klima, reliefna pestrost in morske aktivnosti so le eni izmed atributov, ki na otoke privablja množice. Ni pa vedno nujno potrebno biti milijonar, da lahko na teh paradižih brezskrbno uživate …

Zakaj bi zapravljali na tisoče in tisoče evrov za prečudovite eksotične otoke, ko pa lahko z mnogo manj denarja obiščemo nič manj sanjske otoške destinacije, ki jih turisti še niso množično okupirali. Morda nekateri otoki zaradi pripadnosti posamezni državi veljajo za sila nevarne, a izkušnje mnogih popotnikov dokazujejo drugače.

Razčlenjena in razgibana obala, dolge, večkilometrske peščene plaže, naravne lepote v obliki slapov in številna druga čudesa krasijo ta unikatna in avtohtona otoška področja. Čeprav bi znamenitosti in lepote teh rajskih otokov lahko naštevali v nedogled, pa je vseeno bolje, da si jih ogledate kar v fotogaleriji. Vas zanima, kako drago je bivanje na teh otoških biserih?

Eden izmed najcenejših rajev je Bali v Indoneziji – naslednje številke povedo več kot tisoč besed. Najem bungalova za dve osebi stane približno 8 evrov, ugoden pa je prav tako rent a car (okoli 9 evrov), v primerjavi z našimi cenami pa je smešno poceni bencin (liter bencina stane malo manj kot 50 centov). Razkošno kosilo lahko dobimo še za 2 evra, sveže stisnjen sok za pol evra, če pa si zaželimo razkošja, pa si lahko za približno 12 evrov na noč privoščimo »all inclusive« ponudbo.

Bali

Bali, Indonezija (Foto: travelblog.org)

 

Na Galapaških otokih, ki so znani predvsem po pestrem habitatu za rastlinski in živalski svet, lahko najdemo prenočitev že od 10 evrov naprej. Čeprav ravno ne velja za najbolj poceni otok, pa lahko vseeno doživimo veliko za relativno malo denarja. Slovenski popotnik je na primer za dvotedenski obisk, v katerega je bila vključena nastanitev, hrana, večdnevni izleti in potapljanje, odštel približno 350 evrov v času izven turistične sezone.

Galapaški otoki

Galapaški otoki (Foto: travelblog.org)

 

Nikaragva velja za eno najcenejših in tudi najmanj razvitih obmorskih držav v Srednji Ameriki. Tako ni nič čudnega, da se na otoku Little Corn cene prenočišča gibljejo med 2 in 8 evrov in več. Sicer pa je dvoposteljno sobo z malo iznajdljivosti brez težav dobiti le za 4 evre. Poceni pa je tudi hrana, saj lahko na ulici lokalno hrano (npr. arroz con pollo) dobite za približno 2 evra, v restavracijah pa si lahko vsakdo privošči razkošno kosilo za 8 evrov in več.

Nikaragva

Otok Little Corn, Nikaragva (Foto: travelblog.org)

 

Seveda pa ne moremo mimo Tajske, ki na sploh velja za eno izmed najcenejših dežel. Ena izmed destinacij je tudi prečudovit otok Ko Lipe, kjer lahko z malo denarja doživite veliko. Eksotično večerjo si na tem otoku lahko privoščite že za pet evrov, ugodno pa so tudi cene pijače, čeprav so se v zadnjem času drastično podražile. Podobno velja za prenočišča, saj lahko na primer že za 80 evrov mesečno najamete skromen bungalov. Če pa boste želeli večje razkošje, pa boste morali odšteti okoli 150 evrov. Čeprav velja, da so na otoku bolj zasoljene cene kot v notranjosti Tajske, pa je za naše razmere marsikaj tam še vedno zelo poceni.

Ko Lipe, Tajska

Ko Lipe, Tajska (Foto: travelblog.org)

 

Otok Šrilanka je bil v preteklosti bolj znan pod imenom Cejlon. Tako kot Indija tudi otok Šrilanka velja za cenovno ugodno destinacijo. Na otoku, ki se nahaja v Indijskem otočju, je možno dobiti razmeroma solidno sobo za vsega 5 evrov. Cene nastanitve in hrane tam so še vedno sorazmerno ugodne glede na evro standard, čeprav so v zadnjih letih beležile porast. Tako na primer ustekleničena voda stane okoli petdeset centov, kosilo na ulici pa okoli evra.

Šrilanka

Šrilanka (Foto: travelblog.org)

 

Eksotičen otok Maragarita se nahaja na severu Venezuele. Zaradi gospodarske krize in padca valute je postal otok zelo ugoden za vsak žep evro popotnikov. Prenočišče v hostlih je tako moč najti že za 10 evrov na noč, razkošne ribje specialitete pa lahko dobite za vsega 5 evrov. Otok pa ima tudi pestro nočno življenje, tako da je še posebej primeren za mlade, ki so željni zabave.

Margarita, Venezuela

Margarita, Venezuela (Foto: travelblog.org)

 

Otok Perhentian, ki se nahaja v razviti Maleziji, je pravi raj za oddih in sprostitev. Sobe za prenočitev stanejo med 4 in 6 evrov, nočitev v bungalovih na plaži pa okoli 8 evrov. Cene hrane pa so še za odtenek cenejše, saj je se v restavraciji cene gibljejo med 3 in 5 evrov.

Perhentian, Malezija

Perhentian, Malezija (Foto: travelblog.org)

 

Na Zanzibarju se cene nastanitev gibljejo okoli 8 evrov na noč, za nekaj evrov več pa je moč dobiti tudi bolj razkošno nastanitev in zajtrk. Seveda pa je možno prespati tudi v hostlu, kjer nočitev stane približno 3 evre in manj. Zanimivo pa je, da je se včasih možno barantati v obliki blagovne menjave. Najbolj zasoljene so cene safarija, izven turistične sezone se gibljajo med 70 in 90 evrov.

Zanzibar, Tanzanija

Zanzibar, Tanzanija (Foto: travelblog.org)

 

Otok Roatan na Hondurasu velja za precej dražjega v primerjavi z ostalimi v regiji, saj boste za prenočišče in hrano odšteli tudi dvakrat toliko, kot na primer v Gvatemali ali Nikaragvi. Otok Roatan na Hondurasu velja za resnično neokrnjen del narave, ki je za turiste tudi bolj varen kot pa celinski del Hondurasa, saj je varnost turistov tam še dandanes pod velikim vprašajem. Poceni sobo za prenočitev se tako dobi že od 8 evrov naprej, za večje razkošje pa je potrebno odšteti 15 evrov in več. Sicer je najceneje hrano dobiti na ulici (stane okoli 3 evre), za razkošno morsko večerjo pa je potrebno plačati okoli 12 evrov. Mimogrede - popotniki velevajo, da je greh, če v Hondurasu ne obiščete rajskega otočka Chachaguate, ki spada med t.i. Svinjske otoke v Honduraškem zalivu v Karibskem morju.

Roatan, Honduras

Roatan, Honduras. (Foto: travelblog.org)

 

vir: cekin.si

 

Trač

Zadnje sporočilo: 10 let, 5 mesecev nazaj
  • MiChO : MIS - TER - BA - BY !!! :P
  • Sodišinčar : Kak ste?
  • MiChO : Vse najboukše za dan mladosti!
  • MiChO : te napovedovali?
  • LAjCi : ka pa jasnovidec za ravensko?
  • MiChO : fčasi
  • MiChO : :)
  • MiChO : u jebem ti
  • KURSK : ka se čaka?
  • KURSK : nega parov

Samo registrirani uporabniki lahko pošiljajo sporočila

Nore izjave

"Glejdaj, krtef mrt!" - bianconero

Zadnje objave na forumu