Pot do naslova PDF natisni E-pošta
Prispeval MiChO   
Torek, 12 Junij 2007 23:37

 

Gasilska ob naslovu

 

 Leti 2006 in 2007 bosta z zlatimi črkami zapisani v zgodovino kluba malega nogometa Krajna. Klub je v tem obdobju namreč osvojil kar tri lovorike. Zadnjo v nedeljo in sicer četrti naslov prvaka Pomurske lige malega nogometa. V borbo za ta naslov so nogometaši Krajne stopili kot zmagovalci pokalnega tekmovanja (Zelkov memorial), ki je v vitrinah pristal prvič v klubski zgodovini in kot najboljša ekipa občine Tišina, kar se je po zmagi v Gradišču zgodilo že tretjič.

 

Pa se spomnimo, kakšna je bila pot do četrtega naslova.

    Sezona se ni mogla začeti bolj spektakularno kot se je. Ekipa Krajne je namreč odšla na gostovanje k rivalom v Gederovce in pod reflektorji zmagala z rezultatom 4:2. Na tekmi je blestel Boštjan Šebjanič - Buro, ki je dvakrat ugnal Andreja Lejka - Benca. Sicer je bila tekma zelo razburljiva, saj so domačini že vodili z 2:0, toda Krajnčarji so uspeli preobrniti rezultat. Slavje po tekmi je skazila smrt blagajnika in dolgoletnega člana kluba Milana Bratkoviča - Müllerja.
    V naslednjih dveh krogih so igralci Krajne dvakrat zmagali. Najprej na domačem igrišču proti černelavcem (3:0) in nato še visoko v gosteh z ekipo Suhega Vrha (5:1). Na teh dveh tekmah je blestel Tomas Škodnik - Šakota, ki je skupaj zabil štiri zadetke.
    Nato pa se je začela črna serija. Najprej je v športni center na Krajno prišla še ena ekipa iz naše občine, Gradišče, ki je klubu prizadejala prvi poraz v sezoni. Tudi na tej tekmi je ekipa zaostajala za dva zadetka, toda igralci so se pred koncem polčasa pobrali in uspeli izničiti prednost. Proti koncu tekme pa so prejeli nesrečen zadetek in ekipa je prvič v sezoni oddala vse tri točke. Nato se je Krajna podala na še eno večerno gostovanje, tokrat v Melince. Tam so ob polčasu že vodili s 3:1, toda na koncu prednost zapravili in znova oddali točke, tokrat dve. Končni rezultat 3:3. Na tekmi je prišlo tudi do manjšega trenja v ekipi, kar je verjetno tudi botrovalo rezultatu na naslednji tekmi. V goste so prišli neugodni Bullsi. Tudi na tej tekmi je Krajna vodila (z 1:0), toda na koncu drugič zapored na domačem igrišču ostala brez točk. Zmaga Bullsov z 2:1.
    Sledili sta dve zaporedni zmagi. Izjemno težka zmaga pri Old boysih v Murski Soboti, ko je Kristijan Bratkovič - Kiki zadel v izdihljajih tekme (1:0) in zmaga doma z Ledavo (4:1), ki pa kasneje zaradi znanih dogodkov v Gederovcih ni bila upoštevana. Na tekmi v Murski Soboti je ekipa ostala brez Boštjana Pevca - Pedže, ki se je huje poškodoval in do konca sezone ni več mogel pomagati ekipi.
    Potem pa sporna tekma v Vidmu, kjer so se "izkazali" domači navijači s cisterno, na koncu pa so se vendarle smejali Krajnčarji. Tekmo so sicer visoko izgubili (7:2, polčas le 3:2), prejeli edini rdeč karton v sezoni (Boštjan Šebjanič - Buro), toda na koncu slavili za zeleno mizo. Za domačine je namreč igral nogometaš, ki je bil še vedno kaznovan, tako da se je tekma registrirala v korist Krajne s 3:0.
    Pred zimskim premorom sta nato bili na sporedu še dve tekmi. Proti Lissi je Krajna zmagala z visokih 9:1, v Nemčavcih pa iztržila samo točko. Samo točko pa zato, ker so nogometaši znova vodili z dvema zadetkoma prednosti, na koncu pa odšli v slačilnice z rezultatom 2:2.
    Sledil je torej zimski premor, na katerega je ekipa odšla kot jesenski viceprvak. Z dvajsetimi osvojenimi točkami so za vodilnim Suhim Vrhom zaostajali le za točko, na tretjem mestu pa so bili Bullsi, z istim številom točk kot Krajna. Ekipa je po številu prejetih zadetkov imela daleč najboljšo obrambo lige, malce je šepal le napad. Da bi izboljšali pomankljivosti, so igralci celo zimo pridno igrali dvoranski nogomet v telovadnici v Radencih.
    Nadaljevanje sezone seveda spet spektakularno. Pred televizijsko kamero so nogometaši iz Krajne s 3:2 premagali večne rivale iz Gederovec. Tekma za sladokusce, saj na njej ni manjkalo skoraj ničesar. Z dvema zadetkoma se je izkazal Mitja Stojisavljevič - Mičo in še enkrat več potrdil zakon bivšega, zmago pa je Krajni prinesel kapetan Simon Detellbach - Kušti. To tekmo še vedno lahko dobite na DVD-ju in si ogledate kaj ste zamudili.
    Nato so sledile štiri zaporedne zmage in strelski pohod Dominika Kovača - Fiboja (sedem zadetkov na teh štirih tekmah). Prvi so v gosteh padli černelavci (2:0), nato drugič v tej sezoni Suhi Vrh (3:0), potem še maščevanje Gradišču za poraz v jesenskem delu (5:2) in težka zmaga doma proti Meteorju s 5:4.
    Do tega trenutka so nogometaši Krajne zasedali prvo mesto na lestvici. Sledilo je gostovanje v črncih pri Bullsih, s katero bi nogometaši praktično že osvojili tako željeni naslov. Toda v tekmo so odšli z "zvezanimi nogami", podlegli pritisku in še drugič klonili proti rdečim z desnega brega Mure (6:4). Bullsi so tudi edina ekipa v sezoni, ki jih novi prvaki niso uspeli premagati.
    Stanje na lestvici se je znova zapletlo, saj igralci Krajne po tej tekmi več niso sami odločali o svoji usodi. Upali so na kiks Bullsov, sami pa so morali zmagati vse tekme do konca sezone. Vse našteto se je začelo uresničevati. Najprej so padli Old boysi (5:2), potem pa v tekmi za infarkt še Videm (4:3), na kateri so nogometaši zmagoviti zadetek zabili v zadnji minuti tekme (strelec Mitja Stojisavljevič - Mičo). Dan prej se je zgodil kiks, na katerega je čakala ekipa Krajne, saj so Bullsi v Gederovcih pod žarometi komaj prišli do točke in sosedje so Krajni precej pomagali do končnega uspeha na lestvici.
    V naslednjem krogu je Krajna odšla na gostovanje v Dokležovje k Lissi, ter brez težav osvojila vse tri točke, bilo je 7:1. Na tej tekmi je tri zadetke dosegel Dominik Kovač - Fibo, na derbiju kroga pa je Bullsom še enkrat več spodletelo, saj so jih s 4:2 ugnali nogometaši Suhega Vrha in se zavihteli na vrh razpredelnice. Krajna je za osvojitev naslova potrebovala samo točko proti Nemčavcem, Suhi Vrh pa je bil v zadnjem krogu prost.
    Končno je prišla tudi zadnja tekma prvenstva. Na njej lepo število gledalcev in en sam cilj. Osvojiti tri točke in še zadnjič v tej sezoni razveseliti navijače. To je ekipi tudi uspelo in iz zvočnikov se je zaslišal znan napev "We are the champions...". četrto slavje nogometašev Krajne v pomurski ligi, slavje navijačev, ki so planili na odojka, ter slavje, ki se je zavleklo v večerne ure.
    Pa za konec poglejmo še malce statistike. Na koncu torej petnajst zmag, dva remija in trije porazi, kar skupaj znaša 47 točk. Dve več od drugouvrščenega Suhega Vrha in tri več od Bullsov, ki so končali kot tretji. Krajna ima četrti najboljši napad (75 doseženih zadetkov, kar je 3,75 na tekmo) in daleč najboljšo obrambo lige (36 prejetih zadetkov). Največkrat so za Krajno v polno zadeli Škodnik Tomas (15 zadetkov), Kovač Dominik (14) in Šebjanič Boštjan (13). Ne smemo pa pozabiti odličnih obramb vratarja Kristijana Ozvatiča - Gigija, ki je izdatno prispeval k majhnemu številu prejetih zadetkov ekipe (1,8 na tekmo). (več o strelcih in o drugih podrobnostih na www.kmnkrajna.si , ter www.mzkmn-ms.com )

    Zaenkrat ima torej Krajna v lasti vse tri naslove, toda enega bodo v nedeljo predali zmagovalcem Zelkovega memoriala, ki se bo odvil na tamkajšnjem igrišču. Vabljeni ste tudi na ta vedno zanimiv turnir.

Naslov so osvojili naslednji nogometaši: 25 - Ozvatič Kristijan - Gigi, 2 - Kovač Dominik - Fibo, 3 - Mrzlak Boštjan - undertaker, 4 - Detellbach Simon - cuschtee, 5 - Majc Sandi - juventus, 6 - Stojisavljevič Mitja - MiChO, 7 - Grah Dejan - huko, 8 - Pevec Boštjan - božo d., 9 - Bratkovič Kristijan - KIKI, 10 - Škodnik Tomas - Šakota, 11 - Bogdan Robert - Dugi, 13 - Šebjanič Boštjan - Buro, 14 - Grah Damjan 15 - Bertalanič Mitja - P.CROUCH in 18 - Faflek Davor. Trener: Kreft Robert - Šojka

Ostale fotogafije bodo na našem portalu objavljene v kratkem...

 

Trač

Zadnje sporočilo: 10 let, 5 mesecev nazaj
  • MiChO : MIS - TER - BA - BY !!! :P
  • Sodišinčar : Kak ste?
  • MiChO : Vse najboukše za dan mladosti!
  • MiChO : te napovedovali?
  • LAjCi : ka pa jasnovidec za ravensko?
  • MiChO : fčasi
  • MiChO : :)
  • MiChO : u jebem ti
  • KURSK : ka se čaka?
  • KURSK : nega parov

Samo registrirani uporabniki lahko pošiljajo sporočila

Nore izjave

"Ju spik ingliš." - keber

Zadnje objave na forumu