Prva stran Novice Zabava NAFTALIN: Mötley Crüe - Škandali in seksualne afere
NAFTALIN: Mötley Crüe - Škandali in seksualne afere PDF natisni E-pošta
Novice - Zabava
Četrtek, 27 Maj 2010 10:29

Mötley Crüe so ena od največjih rockerskih zasedb vseh časov. Njihova zgodba, ki se je začela že leta 1981, je prepletena s škandali, tragičnimi dogodki in dobro glasbo.

Mötley Crüe v začetku 80-ih let

Mötley Crüe v začetku 80-ih let

 

Mötley Crüe so ameriška hard rock skupina, ki je nastala leta 1981 v Los Angelesu. Njihova glasba in predvsem njihova zunanja podoba izhajajo iz tako imenovanega glam rocka, ki se osnuje na 'odštekanem' in vpadljivem videzu. Skupina je v svoji karieri prodala več kot 80 milijonov albumov, kar 24 od tega v ZDA.
Člani skupine pa so znani tudi po tem, da so v mladih letih zelo radi pretiravali in so se velikokrat znašli v kočljivih situacijah. Za Mötley Crüe lahko mirno rečemo, da brezpogojno velja rek – seks, droge in rock'n'roll ... K temu bi pa še dodali alkohol, zaradi katerega je pevec Vince Neil povzročil tudi hudo prometno nesrečo s smrtnim izidom.

Nikki Sixx je v skupini London vztrajal do leta 1981

Nikki Sixx je v skupini London vztrajal do leta 1981

 

Zmedeni začetki

17-letni San Jose Frank Ferrara (kasneje znan kot Nikki Sixx) je s kitaro v roki zapustil kmetijo starih staršev in šel iskat srečo v Los Angeles. Ker se je moral preživljati sam, si je najprej poiskal službo in začel delati v trgovini s ploščami. Denarja pa ni bilo nikoli dovolj, zato je poleg igranja v nočnih klubih, moral delati tudi v trgovini z alkoholnimi pijačami. Že na začetku kariere se je Frank Ferrara oprijel bas kitare in skupaj z Blackiem Lawlessom igral v skupini Sister. Kasneje, leta 1978 sta Blackie in Nikki ustanovila skupino London, ki pa jo je Blackie zapustil in leta 1982 ustanovil uspešne W.A.S.P. Nikki Sixx je v skupini London vztrajal vse do leta 1981. Kasneje so London sicer prišli do uspeha, in izdali tri albume. V skupini so igrala velika imena rocka – Fred Coury (Cinderella), Izzy Stradlin (Guns N'Roses) in Slash (Guns N'Roses).
Nekega večera je Nikki popival v lokalu The Starwood, kjer je slišal igrati kitarista Grega Leona. Povabil ga je k sodelovanju in fanta sta združila moči ter začela iskati še ostale člane za novo skupino. Greg je prijateljeval z visokoraslim in koščenim bobnarjem, ki so ga vsi klicali T-Bone (Tommy Lee). Ta je sicer sodeloval s skupinama Suite 19 in Sapphire. V slednji skupini je igral tudi Armored Saint Joey Vera. Prijateljski odnosi med Tommyjem Leejem in Joeyem Vero so se skrhali, ko sta imela resno prometno nesrečo. Voznik naj bi bil Tommy Lee. Joey Vera je utrpel kar nekaj poškodb in si kasneje z denarjem, ki ga je dobil od zavarovalnice začel plačal prve demo posnetke za svojo novo skupino Armored Saint.
Leon in Lee sta se torej odločila, da bosta začela z novim projektom. Nekega večera so se torej srečali vsi trije – Nikki Sixx, Tommy Lee in Greg Leon. Nikki je njuno idejo o skupini sprva zavrnil, češ, da ne želi igrati v skupini, kjer je frontman – pevec kitarist in da bi raje igral v skupini, kjer bi bil frontman le pevec. Zavrnil je njuno povabilo in iz tega projekta se ni izcimilo praktično nič. Kasneje je Greg Leon igral v Dokken in Quiet Riot. Potem pa je sam ustanovil skupino Greg Leon Invasion, v kateri je bas igral Joey Vera, nekdanji Tommyjev prijatelj.

Lee in Sixx sta se medtem odločila, da bosta naredila nekaj 'svojega'. Tako so nastali Christmas ... Tommy in Nikki sta iskala nove člane – kitarista Micka Marsa (nekdanji White Horse in Vendetta) sta našla kar prek oglasa v reviji The Recycler. Nekega večera sta se zopet odpravila v sloviti klub The Starwood, saj sta želela govoriti še s kitaristom Jamesom Alversom, ki je takrat igral v skupini Rock Candy. Med poskušanjem skupine pa je njuno pozornost pritegnil pevec – gospodič Vince Neil Wharton, sicer Tommyjev 'stari' znanec. Vince jih je takoj 'prepričal' – imel je vse, glas in stas! Povabili so ga na avdicijo, vendar je Vince zavrnil. Le nekaj dni zatem pa je potrkal na njihova vrata, saj je skupina Rock Candy razpadla in Vince je bil pripravljen na novi projekt.

Problematično ime?

Skupina je bila torej oblikovana: Nikki Sixx, Tommy Lee, Mick Mars in Vince Neil. Mick Mars je odločno nasprotoval imenu Christmas (Božič) in zato je predlagal ime Mötley Crüe, ki si ga je že zamislil, ko je igral v svoji nekdanji skupini White Horse, katere člane je označil kot mottley looking crew. Ime bi torej lahko prevedli na več načinov – sami so ga definirali kot druščina obupancev ... Pikice na o-ju in u-ju pa so le modna muha takratne rock scene (Blue Öyster Cult in Motörhead).

Prvi koncerti

Skupina je seveda prvič nastopila v legendarnemu The Starwoodu ... Sledilo pa je kar nekaj koncertov po mestu. Sprva je za menedžerske posle skrbel kar sam Nikki Sixx, kasneje pa je menedžerstvo prevzel Alan Coffman. Z denarjem, ki jim ga je priskrbel, so junija, 1981 posneli svoj prvi singel, skladbo Stick To Your Guns. Skladba je izšla le v 1000 izvodih in te so fantje brezplačno delili na svojih koncertih. Nastopi v živo so se nizali eden za drugim – občinstvo je bilo namreč navdušeno nad njihovim videzom in 'nezaslišanim' vedenjem. Skupina je poskrbela, da se je vedno več govorilo o njih – pletle so se zgodbice o seksu, alkoholu, drogah in rock'n'rollu. Tudi to, da so bili nepridipravi in da niso upoštevali pravil družbe, jih je popeljalo tudi izven Los Angelesa.
Decembra,1981 so se odločili, da bodo posneli svoj prvi album. Na razpolago so imeli 6000 dolarjev in 3 dni. Uspeli so! Na police je prišel njihov prvenec Too Fast For Love. Album je bil nad pričakovanji, hitov na njem pa je bilo tudi veliko: Live Wire, Take Me To The Top, Public Enemy #1, Come On And Dance in Starry Eyes. 'Motliči' so takoj prodali 20.000 izvodov albuma. Fantje so bili na pravi poti! Zanje so slišali odgovorni iz založbe Elektra Records, ki so jim ponudili pogodbo o sodelovanju. Takoj po podpisu pogodbe, so ponovno ponatisnili album Too fast for love in začela se je njihova pot med rockerske zvezde 80-ih let!

Proti koncu leta 1982 so Mötley Crüe zamenjali svoj menedžement ... Zanje sta začela skrbeti Doc McGhee in Doug Thaler iz New Yorka. V začetku leta 1983 so kot predskupina igrali na veliki turneji skupine Kiss Creatures of the Night tour. Maja istega leta pa so nastopili na odru velikega festivala Us Festival's Metal. Na istem odru so takrat nastopili tudi Quiet Riot, Ozzy Osbourne, Judas Priest, Triumph, Scorpions in Van Halen. Mötley Crüe so torej igrali pred nepopisno množico, saj si je festival ogledalo več kot 350.000 ljudi!

Hudičeva plošča ...

Oktobra, 1983 je izšla njihova druga studijska plošča – Shout At The Devil. Producent te plošče je bil Tom Werman. Skupina se je sedaj še poudarila svoj 'shock rock' in 'hair metal' videz. Fantje so se začeli še veliko bolj ličiti in oboževalce so na nek način želeli prepričati, da so 'slabi fantje', da počnejo vse, kar jim sodobna družba prepoveduje. Zvok novega albuma je bil bolj agresiven, besedila bolj močna, saj so se dotaknili tudi tematik kot so nasilje, uporništvo in celo satanizem. Album Shout At The Devil je bil zelo uspešen ... Zopet so nanizali kar nekaj hitov – Ten Seconds To Love, Looks That Kill, Shout At The Devil and Too Young To Fall in Love. Odšli so na veliko turnejo po ZDA.

Mötley Crüe so od nekdaj prisegali na zelo vpadljiv videz

Mötley Crüe so od nekdaj prisegali na zelo vpadljiv videz

 

Kmalu so prejeli zlato ploščo, kateri je 7. februarja, 1984 sledila platinasta. S svojim uspehom so si pa tudi prislužili kar precej kritik, vendar te so bile le veter na njihov mlin!

Vince Neil 'ubil' prijatelja

Kot v skoraj vsaki zgodbi, ki govori o rocku, alkoholu in drogah, je tudi tu prišlo do tragedije. 8. decembra, 1984 je pijani Vince Neil povzročil hudo prometno nesrečo, v kateri je umrl njegov prijatelj Nicholas Dingley – Razza, 24 letni bobnar skupine Hanoi Rocks. Vince in Razza sta se med privatno zabavo odpravila v bližnjo trgovino z alkoholnimi pijačami, ki je bila le nekaj kilometrov stran. Vinca je kar naenkrat zaneslo s ceste in zaletel se je v avto, kjer je bil mlad par, ki je bil tudi hudo poškodovan. Obsojen je bil na 30 dni zapora, od katerih jih je le 19 preživel dejansko za rešetkami. Ostalo je 'odslužil' s plačilom denarne kazni in družbeno koristnih del. Razzlejevim sorodnikom pa je odštel 2.6 milijona dolarjev.
Tommy Lee še se danes spominja, da so med zabavo kar naenkrat zaslišali rešilce ... Takoj so pomislili na najhujše in se odpravili proti kraju nesreče, kjer so videli Vinceov razbit avto, na tleh Razzlovo supergo in Vinca kako sedi na pločniku z glavo med rokama.

Bobnar skupine Hanoi Rocks je umrl v prometni nesreči, ki jo je povzročil pijani Vince Neil. Razza je bil star le 24 let.

Bobnar skupine Hanoi Rocks je umrl v prometni nesreči, ki jo je povzročil pijani Vince Neil. Razza je bil star le 24 let.

 

Gledališče bolečine

Na začetku leta 1985 se je skupina vrnila v studio in tudi na lestvice s ploščo Theatre of Pain. Ta album je bil precej drugačen od prejšnjih, manj agresiven in bolj dodelan. Ena od najbolj uspešnih skladb je bila balada Home Sweet Home. Velik uspeh pa je požela tudi priredba skladbe Smokin' in The Boys Room. Skupina je še nekoliko potenciarala svoj 'glam' videz.
Albumu je sledila velika turneja, h kateri se je pridružila tudi japonska zasedba Loudness. Januarja, 1986 so prišli tudi v Evropo, kjer so odigrali vsega 9 koncertov. Ko so se vrnili z evropske mini turneje, je Tommy Lee na koncertu skupine REO Speedwagon srečal ljubezen svojega življenja – igralko Heather Locklear. 10. Maja istega leta se je parček poročil.

Dekleta, dekleta, dekleta

Leta 1987 je četverec izdal album Girls, Girls, Girls. Album se je takoj zavihtel na 5. mesto lestvice Billboard in kmalu je dosegel 2. Mesec kasneje so začela že 'padati' prva priznanja. Do platinaste naklade so ga pripeljale uspešnice kot so Wild Side, All in the name of ..., You're All I Need in Girls, Girls, Girls.

Klinična smrt Nikkija Sixxa

Sledila je svetovna turneja 87/88, na katero so šli z Whitesnake. To je bilo najbolj uspešno obdobje njihove kariere. Razprodani koncerti so bili v znamenju pirotehničnih točk in popolnega razvrata. Tudi vodja in večinski avtor skladb skupine Nikki Sixx, se je rad prepuščal toku dogajanja. Turneja se je nadaljevala na Japonskem in ko bi morali začeti še z evropsko turnejo, se je kar naenkrat nekaj zataknilo. Napovedane koncerte so v zadnjem hipu preklicali. V izjavi za javnost so zapisali, da je prišlo do problemov z menedžmentom. Resnica pa je bila precej drugačna – problem je bilo zdravstveno stanje basista Nikkija Sixxa, ki je zaradi prevelike doze heroina, skoraj umrl. Basista so našli kolegi iz skupine Guns N'Roses v hotelu Plaza v Hollywoodu. Reševalci so ga po nekajminutnem oživljanju razglasili za mrtvega. Kasneje so ga še z injekcijo adrenalina v srce poskusili oživljati tudi v rešilcu in Sixx je po dveh minutah klinične smrti, dobesedno oživel. Prav ta dogodek je bil zanj inspiracija za skladbo Kickstart my Heart – največji hit z albuma Dr. Feelgood.

Nikki Sixx je bil kar dve minuti klinično mrtev ...

Nikki Sixx je bil kar dve minuti klinično mrtev ...

 

Menedžer za zapahi

Prekletstvo drog pa se ni končalo s skorajšnjo smrtjo Nikkija Sixxa, januarja, 1988 so njihovega menedžerja Doca McGheeja dobili z 18 kilogrami kolumbijske marihuane, ki jo je v državo sicer pretihotapil kar 6 let prej. Oblasti so ga obsodila na 5 let zapora. Kasneje se je gospod McGhee skesal in ustanovil družbo 'Make a difference foundation', prek katere je mlade opozarjal na nevarnosti droge.

Zloglasni menedžer Doc McGhee

Zloglasni menedžer Doc McGhee

 

Je Nikki Sixx nekdo drug?!

Leta 1988 je na Nikkija Sixxa padla huda in tudi precej 'čudna' obtožba. Basist Matthew Tripple ga je tožil, češ, da je on avtor nekaterih skladb skupine in da je kar nekaj časa deloval kot Nikkijeva kontrofigura. Nikki Sixx je namreč leta 1983 preživel precej hudo prometno nesrečo, zaradi katere naj ne bi mogel kar nekaj časa igrati. Tripple je medijem prodal zgodbo, češ, da je dobil povabilo s strani menedžementa, da za nekaj časa nadomešča Nikkija. Tipple, ki si je naredil čisto enake tetovaže, je trdil, da je sodeloval pri nastanku skladb Danger, Knock'Em Dead Kid, Girls Girls Girls, You're All I need, Dancing on Glass in Wild side. Kasneje se je v medijih razširila novica, da je imel Tripple v preteklosti kar nekaj problemov z drogami in da je bil že večkrat na zdravljenju zaradi psihičnih motenj. Tripple je decembra 1993 opustil tožbo. Vseeno pa mu je uspelo zaslužiti nekaj popularnosti in predvsem denarja, saj je ustanovil skupino Sixx Pack. Nekateri poznavalci so še vedno mnenja, da njegova zgodba ni ravno iz trte zvita in da je v njegovih obtožbah kar nekaj resnice. Na spletu so namreč še zelo aktivni 'forumaši', ki zagovarjajo njegovo plat zgodbe.

Največji studijski uspeh

Album Dr. Feelgood iz leta 1989 je eden najboljših albumov skupine. Na njem so veliki hiti kot balada Without You, Same Ol'Situation in Don't go Away Mad (Just go Away). Ta plošča je edina plošča skupine, ki je dosegla prvo mesto na lestvicah in ki je na lestvicah ostala kar 109 tednov zaporedoma. Producent tega albuma je bil Bob Rock, kar je bil že ključ k uspehu.

Odvisniki proti drogi?!

Menedžer Doc McGhee je leta 1989 v Moskvi organiziral Make A Difference peace festival, ki je bil namenjen boju proti drogam. Na tem festivalu pa so nastopili nekateri izvajalci, ki so tudi sami priznali, da so posegali po prepovedanih substancah. Med nastopajočimi so bili tudi Bon Jovi, Scorpions, Ozzy Osbourne, Skid Row, Cinderella in ruski Gorky Park. Prireditev je med drugim sovpadala tudi z 20. obletnico festivala Woodstock.
Po tem koncertu so se začeli problemi med skupino in menedžerjem McGheejem. Člani skupine so ga namreč obtožili, da je na festivalu privilegiral zasedbo Bon Jovi. Nesoglasja so šla tako daleč, da je vzkipljivi Tommy Lee popolnoma izgubil živce in menedžerja fizično napadel. Ta neljubi dogodek je pomenil tudi konec sodelovanja med McGheejem in skupino, ki je sicer nadaljevala s sodelovanjem z njegovim poslovnim partnerjem Dougom Thalerjem.

Mötley Crüe proti Guns N'Roses

Napetost med skupinama se je začela stopnjevati, ko je Vinceova takratna žena možu potožila, da je nekega večera s prijateljicami šla ven in v lokalu Cathouse club srečala Izzyja Stradlina, kitarista skupine Guns N'Roses. Sharise Ruddell je možu Vinceu povedala, da je želel Izzy imeti z njo intimne stike. Ker pa zvesta ženica ni pristala, jo je potisnil ob tla ... Sharise je vstala in Izzyju prisolila zaušnico. Ta pa naj bi potem čisto znorel in jo z vso močjo udaril v želodec.
Mesec kasneje, točneje 5. septembra, 1989 so se tako Mötley Crüe kot Guns N'Roses udeležili prireditve MTV Video Music Awards, v Los Angelesu. Vince je med nastopom Gunsov čakal v zaodrju in ko so ti prišli z odra, je napadel Izzyja. Posredovala je varnostna služba, vendar iskrica se je že vnela v pravi požar. Axl Rose je Vinceu rekel, da ga bo ubil. Začel se je pravi boj med skupinama. Axl Rose je skoraj v vsakem intervjuju blatil skupino Mötley Crüe in predvsem Vincea ... Ta pa je novinarjem povedal zanimivo zgodbo – češ, da je prav on pomagal Axlu pri raznih vokalnih trikih, ko so še Gunsi igrali kot njihova predskupina. Axl je Vinca večkrat pozval k dvoboju. To je nekega dne prek televizije storil tudi Vince, vendar do tega dvoboja ni nikoli prišlo ... Vmes pa se je Izzy Vinceu opravičil.

Axl Rose (Guns N'Roses) je Vinceu grozil, da ga bo ubil ... (Foto: Reuters)

Axl Rose (Guns N'Roses) je Vinceu grozil, da ga bo ubil ... (Foto: Reuters)

 

Vince 'leti' iz benda

Septembra, 1991 je izšla kompilacija Decade of Decandence, na kateri je tudi še neobjavljen singel Primal Scream. V skupini pa so se začela vedno večja trenja med pevcem Vinceom Neilom in ostalimi. Vince in Tommy sta bila še vedno v primežu drog in alkohola ... Noči pa sta si krajšala s striptizetami in porno divami. Mick Mars je imel vedno večje zdravstvene probleme (boleha za redko kostno boleznijo) ... Ko so se odločili, da bodo začeli s snemanjem nove plošče, se je Vince izkazal za precej nezanesljivega. Sploh ni hodil v studio, ni vadil in ko so ga iskali, se ni pustil dobiti. Ostali člani so začeli razmišljati o zamenjavi pevca. 14. februarja, 1992 so se Tommy, Mick, Nikki in predstavniki menedžmenta srečali v Nikkovem stanovanju, kjer so se odločili, da bodo Vincea 'vrgli' iz skupine.
Vinceovo mesto je zasedel John Corabi (nekdanji pevec skupine The Scream), s katerim so leta 1994 posneli album z enostavnim naslovom: Mötley Crüe. Album, ki ga je zopet produciral Bob Rock, pa je bil zvokovno precej drugačen od prejšnjih in dejansko je manjkal specifični Vinceov vokal. Nove smernice grungea so se čutile tudi na tem izdelku, kar pa nikakor ni bilo všeč zvestim oboževalcem … Čeprav je album dosegel zlato naklado, je bil v bistvu komercialna polomija. John Corabi je v zasedbi zdržal le dobri dve leti. Privrženci skupine Mötley Crüe ga nikakor niso mogli 'prežvečiti'.

Vince Neil je imel kar uspešno solistično kariero

Vince Neil je imel kar uspešno solistično kariero

 

Vince gre na solistično pot

Vince pa se je posvetil svoji solistični karieri in leta 1993 izdal album Exposed. Sodeloval je z nekdanjim kitaristom Billyja Idola, Steveom Stevensom in nekdanjim Ozzyjevim basistom Philom Soussanom. Album je dosegel kar dobro prodajo in splošen uspeh.

Največja tragedija za Vincea Niela

15. avgusta, 1995 je zaradi tumorja na ledvicah Vince izgubil svojo 4-letno hčerkico Skylar Lynnae. Vince je z ženo Sharise Ruddell tožil podjetje Rocketdyne, saj naj bi bilo to krivo za izpust kancerogenih snovi prav v bližini Neilove hiše. Ta tragedija se je zgodila takoj pred izdajo njegovega drugega samostojnega albuma Carved in Stone. Kasneje je Vince ustanovil fundacijo Skylar Neil Foundation, ki se še danes ukvarja z zbiranjem prispevkov za raziskovanje otroških rakastih obolenj.

Ponovna združitev – 1997

Leta 1997 je menedžement poskrbel, da so se Vince, Tommy in Nikki ponovno srečali. Skupina se je po tem srečanju odločila za ponovno združitev. Nastal je album Generation Swine, ki je kljub slabim napovedim, zasedel kar 4. mesto na glasbeni ameriški glasbeni lestvici Billboard. Na tem albumu sta zapela tudi Nikki Sixx in Tommy Lee … Slednji je skladbo Brandon posvetil sinu Brandonu Thomasu in svoji tretji ženi, seksi Pameli Anderson, s katero je imel precej razburkano razmerje.
Skupina je za album Generation Swine organizirala obsežno medijsko promocijo, v sklopu katere so začeli tudi s proizvodnjo brezalkoholnega piva Motley Brue.

Rumena 90. leta

V 90. letih prejšnjega stoletja je skupina doživela pravo medijsko bombardiranje, ki pa se ni snovalo na njihovi glasbi, temveč na tračih, ki so jih fantje konstantno producirali. Razen Micka Marsa, so se vsi ostali zapletali v komplicirana razmerja z igralkami, manekenkami in zajčicami … Tommy Lee se je poročil s Pamelo Anderson, Nikki Sixx z Donno D'Errico, Vince Neil pa z manekenko Heidi Mark. Le Nikkijev zakon pa je dejansko nekaj časa zdržal.

Tommy in Pamela

Najbolj razburkano pa je bilo razmerje med Tommyjem in Pamelo. Par se je poročil kar trikrat. Paparaci so jima sledili na vsakem koraku in velikokrat zabeležili kar nekaj neljubih dogodkov. Na dan je prišel celo pornografski film, ki sta ga golobčka posnela med medenimi tedni. Ko je pa Pamela Tommyja 'zvlekla' na sodišče, z obtožbami o nasilju in celo posilstvu, se je njuna zgodba končala. Tommyju pa je v srcu veliko rano pustila tudi igralka Heater Locklear, s katero sta bila srečen par od leta 1985 do leta 1993 in v katero je bil do ušes zaljubljen … Ker pa takrat lepotica še ni bila pripravljena postati mamica, jo je Tommy zapustil …

Mötley Crüe danes

Mötley Crüe danes

 

Tommy zapusti skupino

Leta 1999 je Tommy zaradi problemov z drogo zapustil skupino. Na njegovo mesto je prišel Randy Castillo, nekdanji bobnar Lite Ford in Ozzyja Osbourna. V tej postavi je skupina leta 2000 izdala album New Tattoo, ki pa je na lestvicah priplezal le do 41. mesta. Skupina se je vrnila k zvoku 80-ih let. Žal pa je Castillo hudo zbolel (umrl je 26. marca, 2002) in v skupino je prišla ženska. Samantha Maloney pa je s fanti igrala le med turnejo.

Skupina je zopet prenehala z delovanjem. Nikki Sixx je med časom mirovanja 'Motličev' igral v skupinah 58 in Brides of Destruction, Tommy je ustanovil rapcore skupino Methods of Mayhem, Vince je nadaljeval z letnimi turnejami, na katerih se je predstavljal predvsem s skladbami skupine Mötley Crüe … Mick Mars pa je zaradi bolezni zapustil odre.

Bobnar Randy Castillo je nadomestil Tommyja

Bobnar Randy Castillo je nadomestil Tommyja

 

Rockerji pišejo knjige!

Leta 2001 je izšla zelo uspešna avtobiografija skupine z naslovom The Dirt, v kateri je opisana celotna zgodovina skupine. Knjiga je bila ena med desetimi najbolj branimi v ZDA in Mötley Crüe so prepričali tudi mlajšo generacijo ljudi, ki so jih spoznali prek te knjige.
Leta 2004 je izšla knjiga Tommyland, v kateri je opisano življenje bobnarja Tommyja Leeja. Tudi ta knjiga je dosegla velik uspeh.
Leta 2006 pa je Nikki Sixx, ki se je med tem ločil od svoje žene Donne D'Errico izdal svojo knjižno uspešnico The Heroin diaries, po kateri je naredil tudi album Life is Beautiful.

Leta 2004 je izšla knjiga Tommyland

Leta 2004 je izšla knjiga Tommyland

 

2004 zopet skupaj!

Istega leta je v medije prišla novica, da sta Nikki Sixx in Vince Neil skupaj v studiju in da sta pričela s pripravami na nov album. Decembra 2004 so se vsi štirje člani ponovno združili. Prvi koncert pa izvedli 14. februarja, 2005, ko je izšel tudi novi album, sicer kompilacija Red, White & Crüe, na kateri so zbrane njihove priljubljene skladbe in kjer so bili tudi tri nove. Album je doživel precejšen uspeh, saj se je povzpel kar na 6. mesto ameriške lestvice in postal platinasta plošča. Turneja, ki je sledila pa je bila ena najbolj uspešnih turnej leta 2005 … Skupina je zaslužila kar 33 milijonov dolarjev.

Zvezdica za 'Motliče'

26. januarja, 2006, točno 25. let po njihovem nastanku, so fantje dobili svojo zvezdo na hollywoodskem pločniku slavnih.

... in dobili so jo tudi oni ...

... in dobili so jo tudi oni ...

 

Ashton Kutcher kot Tommy Lee

Pred leti so svet obkrožile govorice, da se v Hollywoodu snema nova filmska uspešnica, ki bo opisala razvratno življenje članov skupine. Film naj bi se snoval po knjigi The Dirt. V glavnih vlogah pa naj bi nastopila velika hollywoodska imena kot so Val Kilmer in Ashton Kutcher, ki bi moral zaigrati v vlogi kontroverznega Tommyja. Film bi moral na velika platna priti že leta 2009, vendar do danes o njem ni bilo ne duha ne sluha.

Problematični Tommy in Saints of Los Angeles

Pred izidom novega albuma Saints of Los Angeles, je Tommy Lee zopet zapustil skupino in se kasneje seveda (kot ponavadi) vrnil. Medtem pa je zadnji album takoj zasedel zelo visoka mesta na lestvici najbolj prodajanih albumov v ZDA. Leta 2008 in 2009 je skupina igrala na največjih svetovnih odrih …
Trenutno je skupina na turneji, ki se bo dotaknila tudi Evrope. Igrali naj bi vse do avgusta, 2010 – v Evropi pa bodo nastopili v Veliki Britaniji, na Švedskem in na Finskem.

 

DISKOGRAFIJA:

 

Too fast for love

Too fast for love
1981, Lethur Records (Vince Neil - Nikki Sixx - Mick Mars - Tommy Lee )
Live Wire (Sixx), Public Enemy #1 (Grey, Sixx), Take Me To The Top (Sixx), Merry-Go-Round (Sixx), Piece Of Your Action (Neil, Sixx), Starry Eyes (Sixx), Stick To Your Guns, Come On And Dance (Sixx), Too Fast For Love (Sixx), On With The Show (Neil, Sixx), Toast of The Town (Mars, Sixx)

 

Shout at the devil

Shout At The Devil
1983, Elektra Records (Vince Neil - Nikki Sixx - Mick Mars - Tommy Lee )
In the Beginning (Workman), Shout at the Devil (Sixx), Looks That Kill (Sixx), Bastard (Sixx), God Bless the Children of the Beast (Mars), Helter Skelter (Lennon/McCartney), Red Hot (Mars/Neil/Sixx), Too Young to Fall in Love (Sixx), Knock 'Em Dead, Kid (Neil/Sixx), Ten Seconds to Love (Neil/Sixx), Danger (Mars/Neil/Sixx)

 

Theatre of pain

Theatre of Pain
1985, Elektra Records (Vince Neil - Nikki Sixx - Mick Mars - Tommy Lee )
City Boy Blues (Mars, Neil, Sixx), Smokin' In the Boys' Room (Koda, Lutz), Louder Than Hell (Sixx), Keep Your Eye On The Money (Sixx), Home Sweet Home (Lee, Neil, Sixx), Tonight (We Need A Lover) (Neil, Sixx), Use It Or Lose It (Lee, Mars, Neil, Sixx), Save Our Souls (Neil, Sixx), Raise Your Hands To Rock (Sixx), Fight For Your Rights (Mars, Sixx)

 

Girls Girls Girls

Girls Girls Girls
1987, Elektra Records (Vince Neil - Nikki Sixx - Mick Mars - Tommy Lee )
Wild Side (Sixx), Girls, Girls, Girls (Sixx),Dancing on Glass (Sixx), Bad Boy Boogie (Sixx), Nona (Sixx), Five Years Dead (Sixx), All in the Name of... (Sixx), Sumthin' for Nuthin' (Sixx), You're All I Need (Sixx), Jailhouse Rock [Live] (Leiber/Stoller)

 

Dr. Feelgood

Dr. Feelgood
1989, Elektra Records (Vince Neil - Nikki Sixx - Mick Mars - Tommy Lee )
T.N.T. (Terror 'N Tinseltown) (Lee, Mars, Neil, Sixx), Dr. Feelgood (Lee, Mars, Neil, Sixx), Slice Of Your Pie (Mars, Sixx), Rattlesnake Shake (Lee, Mars, Neil, Sixx), Kickstart My Heart (Sixx), Without You (Mars, Sixx), Same Ol' Situation (S.O.S.) (Lee, Mars, Neil, Sixx), Sticky Sweet (Mars, Sixx), She Goes Down (Mars, Sixx), Don't Go Away Mad (Just Go Away) (Mars, Sixx), Time For Change (McDaniel, Sixx)

 

Mötley Crüe

Mötley Crüe
1994, Elektra Records, (John Corabi - Nikki Sixx - Mick Mars - Tommy Lee )
Power to the Music (Corabi, Lee, Mars, Sixx), Uncle Jack (Corabi, Lee, Mars, Sixx), Hooligan's Holiday (Corabi, Lee, Mars, Sixx), Misunderstood (Corabi, Lee, Mars, Sixx), Love Shine (Corabi, Lee, Mars, Sixx) Poison Apples (Corabi, Lee, Mars, Sixx), Hammered (Corabi, Lee, Mars, Sixx), Til Death Do Us Part (Corabi, Lee, Mars, Sixx), Welcome to the Numb (Corabi, Lee, Mars, Sixx), Smoke the Sky (Corabi, Lee, Mars, Sixx), Droppin Like Flies (Corabi, Lee, Mars, Sixx), Driftaway  (Corabi, Lee, Mars, Sixx), Hypnotized (Corabi, Lee, Mars, Sixx), Babykills (Corabi, Lee, Mars, Sixx), Livin' in the Know (Corabi, Lee, Mars, Sixx)

 

Generation Swine

Generation Swine
1997, Elektra Records, (Vince Neil - Nikki Sixx - Mick Mars - Tommy Lee)
Find Myself (Lee, Mars, Sixx), Afraid (Sixx), Flush (Lee, Mars, Sixx), Generation Swine (Corabi, Lee, Sixx), Confessions (Lee, Mars), Beauty (Lee, Sixx), Glitter (Lee, Mars), Anybody Out There (Sixx), Let Us Prey (Corabi, Sixx), Rocketship (Sixx), A Rat Like Me (Sixx), Shout at the Devil '97 (Sixx), Brandon (Lee)

 

New Tattoo

New Tattoo
2000, Virgin Records, (Vince Neil - Nikki Sixx - Mick Mars – Randy Castillo)
Hell on High Heels (Mars, Neil, Sixx), Treat Me Like the Dog I Am (Sixx), New Tattoo (Mars, Michael, Sixx), Dragstrip Superstar (Michael, Sixx), 1st Band on the Moon (Sixx), She Needs Rock & Roll (Michael, Sixx), Punched in the Teeth by Love (Castillo, Mars, Neil, Sixx), Hollywood Ending (Michael, Sixx), Fake (Michael, Sixx), Porno Star (Sixx), White Punks on Dope (Evans, Spooner, Steen)

 

Saints Of Los Angeles

Saints of Los Angeles
2008, Elektra Records, (Vince Neil - Nikki Sixx - Mick Mars - Tommy Lee)
L.A.M.F. (Sixx), Face Down in the Dirt (Sixx/James Michael/Dj Ashba/Marti Frederiksen), What's It Gonna Take (Sixx/James Michael/Dj Ashba/Marti Frederiksen), Down at the Whisky (Sixx/James Michael/Dj Ashba/Marti Frederiksen), Saints Of Los Angeles (Sixx/James Michael/Dj Ashba/Marti Frederiksen), Muther Fucker of the Year (Sixx/Mars/James Michael/Dj Ashba/Marti Frederiksen), The Animal in Me (Sixx/James Michael/Marti Frederiksen), Welcome to the Machine (Sixx/Dj Ashba/Marti Frederiksen), Just Another Psycho (Sixx/Mars/James Michael/Dj Ashba/Marti Frederiksen), Chicks = Trouble (Sixx/Mars/James Michael/Dj Ashba/Marti Frederiksen), This Ain't a Love Song (Sixx/Mars/James Michael/Marti Frederiksen), White Trash Circus (Sixx/Mars/James Michael/Dj Ashba/Marti Frederiksen), Goin' Out Swingin (Sixx/James Michael/Dj Ashba/Marti Frederiksen)

 

Life wire

 

Take me to the top (live)

 

Same ol' situation

 

Don't go away mad (Just go away)

 

Smoke the sky

 

White trash circus

 

Home sweet home

 

Girls, girls, girls

 

Trač

Zadnje sporočilo: 10 let, 5 mesecev nazaj
  • MiChO : MIS - TER - BA - BY !!! :P
  • Sodišinčar : Kak ste?
  • MiChO : Vse najboukše za dan mladosti!
  • MiChO : te napovedovali?
  • LAjCi : ka pa jasnovidec za ravensko?
  • MiChO : fčasi
  • MiChO : :)
  • MiChO : u jebem ti
  • KURSK : ka se čaka?
  • KURSK : nega parov

Samo registrirani uporabniki lahko pošiljajo sporočila

Nore izjave

"Ne vejš kak disko od znoutra notri vijdi!" - MiChO

Zadnje objave na forumu