Prva stran Novice Ostale novice Loterijski mega milijoni vodijo v pogubo, bolezen in smrt
Loterijski mega milijoni vodijo v pogubo, bolezen in smrt PDF natisni E-pošta
Novice - Ostale novice
Torek, 01 Junij 2010 12:17

V časih, ko nam grozi, da bomo za golo preživetje delali celo življenje, skorajda ni človeka, ki si ne bi zaželel, da bi zadel milijone na lotu in užival le še brezskrbno živlejnje. Toda denar z neba lahko prinese še večje težave.

Če so vam bogovi, zvezde, usoda in sreča naklonjeni na isti dan, imate možnost, da vas nekaj pravih številk reši skoraj vseh življenjskih tegob.

Tako si vsaj večina izmed nas predstavlja dan, ko bi jim loto dobitek prinesel mega milijone. Toda življenjske zgodbe dobitnikov kažejo, da se z denarjem težave lahko tudi povečajo. Zgodbe o hitro dobljenih in izgubljenih milijonih so postale nekaj povsem običajnega. Spoznajte nekaj najbolj nesrečnih srečnežev na svetu!

Jack Whittaker je na predbožični dan leta 2002 zadel kar 315 milijonov dolarjev, kar je bil do takrat tudi največji dobitek, izplačan posamezniku na svetu. Toda slika ob simbolični izročitvi čeka se sedaj zdi kot zadnji trenutek sreče, ki ga je občutil. Kljub temu da je imel že prej podjetje, vredno kar 17 milijonov dolarjev, in je skoraj 50 milijonov dolarjev podaril v dobrodelne namene, ga je nenadno bogastvo popolnoma uničilo.

Sam je podlegel zasvojenosti z alkoholom in hazardiranjem, za posledicami prekomernega uživanja mamil so umrli hči, vnukinja, njen fant in njegova žena, postal pa je tudi „redna stranka“ raznih roparjev, vlomilcev in prevarantov, ki naj bi leta 2007 tudi izpraznili njegov račun. Ko je Jack Whittaker v le nekaj letih dokončno ostal brez družine in brez denarja, je izjavil: "Ko bi le strgal tisti listek.“

Jack Wittaker

Jack Wittaker: "Ko bi le strgal tisti listek!"

 

Abraham Shakespeare je bil komaj pismeni 43 let star voznik tovornjaka, ki je zaradi 31 milijonov dolarjev, ki jih je zadel na lotu, ostal brez življenja. Od trenutka, ko se je razvedelo, da je bogat, so ga začeli obletavati ljudje, prepričani, da jim pripada nekaj njegovega denarja. Med drugim ga je tožil celo sodelavec, ki je trdil, da je bila srečka njegova in mu jo je Abraham ukradel.

Da bi si uredil življenje, si je našel življenjsko sopotnico in „finančno svetovalko“. Življenje mu je dokončno uredila, saj so ga v začetku leta 2009 razglasili za pogrešanega, v začetku letošnjega leta pa so našli njegovo truplo. Kot kaže, v umor „ne“srečneža ni bila vpletena sama, saj naj bi policisti zaradi zločinov, storjenih v primeru Abrahama Shakespeara, aretirali celo kopico ljudi.

Jeffrey Dampier se je leta 1996 veselil dobitka 20 milijonov dolarjev. Ni se pognal v noro zapravljanje, ampak je denar izkoristil, da je v svoji okolici zbral svojo širšo družino, ustanovil podjetje in jih tudi zaposlil. Toda dobrota je sirota in nekaterim članom družine tudi to ni bilo dovolj.

Tako ga je devet let po zmagovitem dobitku k sebi zaradi domnevnih težav z avtom poklicala svakinja, ki je skupaj s tedanjim fantom skovala načrt, kako se polastiti bogastva. Zgodba se je končala z ugrabitvijo in umorom Jeffreyja Dampiera zaradi 1.500 dolarjev gotovine. Svakinja in njen priležnik pa sta doživljenjsko preskrbljena v enem izmed ameriških zaporov.

Ibi Rancaioli je zadela 5 milijonov dolarjev na kanadski loteriji. Poročena je bila z zdravnikom z dobrimi dohodki (20.000 dolarjev mesečno), s katerim sta imela tudi otroke. Toda za nekatere razvade denarja ni nikoli dovolj.

Huda zasvojenost z alkoholom, cigaretami in hazardiranjem je v nekaj letih družino spravila celo v hude dolgove. Njen mož je izkoristil svoje poznavanje medicine, ji vbrizgal močno dozo anestetika in odšel po otroke v vrtec. Ko se je vrnil, je bil vdovec, čez nekaj mesecev zapornik.

Rick Camat je skupaj s 13 sodelavci zadel 87 milijonov dolarjev. Njemu je pripadel delež, večji od 6 milijonov, kljub temu pa se je njegovo življenje končala tragično. Umrl je v streljanju pred eno izmed diskotek v Seattlu.

Njegova družina trdi, da je hotel le posredovati v pretepu, ki je izbruhnil pred lokalom. Medtem naj bi se v njegovi roki znašla pištola, zaradi česar naj bi ga policisti ustrelili brez opozorila. Zgodba policije je seveda drugačna, saj naj bi Rick streljal na avtomobil, kljub večkratnim pozivom pa orožja ni odložil.

Rebecca Jemison je leta 2003 zadela kar 162 milijonov dolarjev, toda pot do denarja je bila dolga, saj se je na policiji zglasila Elecia Battle, ki je trdila, da je zmagoviti listek njen in da ga je takoj po nakupu izgubila na parkirišču trgovine. Kljub veliki iskalni akciji dokazov izgubljenega listka niso našli. Čeprav Elecia Battle ni uspela dokazati, da je kupila zmagovalni listič, je vložila tožbo, ki je Rebecci preprečila, da bi prišla do dobitka.

V naslednjih nekaj dneh se je s pomočjo novinarjev razkrilo, da je Elecia Battle stara znanka policije z zajetno kartoteko. Pod pritiskom je priznala, da si je vse skupaj izmislila, seveda zaradi otrok, za katere je hotela poskrbeti. Ob tem ni pozabila dodati, da je v resnici res dobra oseba.

Elecia Battle

Elecia Battle. Ker ni dobila dobitka, si je preprosto izmislila, da so ji listek ukradli.

 

Juan Rodrigez sicer živi v New Yorku, ponudi pa nam lahko pravo hollywoodsko zgodbo. Bil je popolnoma brez denarja, na sodišču je zaprosil za osebni stečaj, da je žena zaprosila za ločitev, je logično. Ko mu je na računu ostalo le še 75 centov, je vplačal loto in zadel. 149 milijonov dolarjev!

Ljubezen se je vrnila, ločitev je odpadla in čas je bil za srečo. No, vrnila pa se je tudi ameriška davčna uprava, vzela, kar je cesarjevega, in še malo čez za vsak slučaj. Tudi žena je ugotovila, da je bolje lasten denar kot skupen, vložila prošnjo za ločitev pobrala polovico zneska in odšla. Juanu je kupček hitro skopnel, toda v primerjavi z ostalimi zgodbami je pravi srečnež.

 

vir: cekin.si

 

Trač

Zadnje sporočilo: 10 let, 3 mesecev nazaj
  • MiChO : MIS - TER - BA - BY !!! :P
  • Sodišinčar : Kak ste?
  • MiChO : Vse najboukše za dan mladosti!
  • MiChO : te napovedovali?
  • LAjCi : ka pa jasnovidec za ravensko?
  • MiChO : fčasi
  • MiChO : :)
  • MiChO : u jebem ti
  • KURSK : ka se čaka?
  • KURSK : nega parov

Samo registrirani uporabniki lahko pošiljajo sporočila

Nore izjave

"Ati, ma tou kaj veze ka so plastični štuplni?" - Benc

Zadnje objave na forumu