Prva stran Novice Zanimivosti Močnejši od najmočnejših
Močnejši od najmočnejših PDF natisni E-pošta
Novice - Zanimivosti
Četrtek, 17 Junij 2010 06:18

Vas zanima dekle, ki tehta le 40 kilogramov, dvigne pa jih lahko kar 350? Ali pred kratkim odkriti material, ki je močnejši od jekla in diamanta?

Ljudje smo navdušeni nad močnimi stvarmi in podrtimi rekordi. Pa naj gre za ljudi, živali ali na novo odkrite materiale. Pajkova nit je v primerjavi z jekleno žico, če ju primerjamo glede na težo in moč, približno petkrat močnejša od jeklene. A niso samo materiali tisti, ki sodijo med rekorderje, tudi nekateri ljudje imajo tako rekoč nadnaravne lastnosti.

Najmočnejša vagina
Tatiata Kozhevnikova ima najmočnejšo vagino na svetu, vsaj glede na Guinnessovo knjigo rekordov. 15 let je trenirala vaginalne mišice in uspela z njimi dvigniti rekordnih 14 kilogramov.

Tatiana Kozhevnikova

Tatiana Kozhevnikova

 

Najmočnejši prst
Lastnik najmočnejšega prsta na svetu je mojster kung fuja Fu Bingli. V Guinnesovi knjigi rekordov so ga razglasili za človeka z najmočnejšim kazalcem na svetu. V dokaz je samo s kazalcem na desni roki naredil dvanajst sklec.

Fu Bingli

Fu Bingli

 

Najmočnejše veke
Song Tao, tudi mojster borilnih veščin, lahko s svojimi vekami dvigne 45 kilogramov težka vedra vode. Vrvi napelje pod veke in dvigne vedra samo s tem, da zapre oči. Sam je dejal, da ga je učil mojster, ki je lahko dvignil še več od njega.

Song Tao

Song Tao

 

'Super' babica
Winifred Pristell je najmočnejša babica na svetu. Pri sedemdesetih letih še zmeraj tekmuje v dvigovanju uteži. Ko je bila stara 68 let, je postavila svetovni rekord za svoja leta, ko je dvignila 80 kilogramov iz prsnega položaja. Kljub težavam z artritisom še zmeraj trenira vsaj trikrat tedensko.

Winfried Pristell

Winfried Pristell

 

Najmočnejši otrok
Triletni Liam Hoekstra izgleda kot popolnoma normalen otrok, a videz vara. Liam ima namreč redko stanje, ki se imenuje miostatična mišična hipertrofija. To pomeni, da ima za 40 odstotkov več mišične mase kot drugi otroci, zaradi česar lahko dviguje 2,5-kilogramske uteži, kot bi bile napolnjene z zrakom.

Liam Hoekstra

Triletni Liam Hoekstra

 

Najmočnejše dekle
Varvara Akulova je pravi fenomen in o njej je dokumentarec posnela tudi medijska hiša Discovery. Varvara lahko namreč dvigne neverjetnih 350 kilogramov, čeprav sama tehta komaj 40 kilogramov. Guinnessova knjiga rekordov je to že dvakrat potrdila, saj so prvič mislili, da gre za prevaro.

Varvara Akulova

Varvara Akulova

 

Najmočnejša žival
Gledano sorazmerno so najmočnejše živali na svetu žuželke in med njimi so rekorderji hrošči z imenom skarabej – nosorog. Ti hrošči lahko dvignejo predmete, ki so 850-krat težji od živali. Če bi ljudje lahko dvignili enako veliko v razmerju z našo težo, bi v povprečju dvignili približno 65 ton. Pred kratkim so odkrili, da lahko vrsta Onthophagus taurus dvigne kar 1140-krat težji predmet od sebe.

Onthophagus taurus

Onthophagus taurus

 

Najmočnejše pivo
Škotska pivovarna Brewdog je na tržišče poslala pivo z imenom 'Sink the Bismarck', ki naj bi bilo najbolj alkoholno pivo na svetu. Ima namreč kar 43 odstotkov alkohola, kar pomeni, da je močnejše od povprečne vodke in viskija. Steklenica piva stane 40 funtov, žejni kupci pa ga lahko dobijo samo preko spletne trgovine.

Sink the Bismarck

Sink the Bismarck

 

Najmočnejši potres
Je prizadel Čile leta 1960, umrlo pa je 130.000 ljudi. Mesto Valdivia, kjer je bil epicenter, je prizadel potres stopnje 9,5 po Richterjevi lestvici, kar je največ, kar so jih do sedaj izmerili. Večina zgradb v mestu je bila uničenih zaradi sunkov in nato še zaradi cunamijev, ki so jih sprožili. Potres je povzročil smrtonosne valove tudi drugod po svetu. Na Japonskem je zaradi njih umrlo 138 ljudi, Havajih 61, na Filipinih pa 32.

Najmočnejši potres

Najmočnejši potres

 

Najmočnejši material
Večina ljudi bi na tem mestu pričakovala diamant, ki sicer je najtrši material na svetu, v moči pa ga presega monoplast grafita, drugače imenovana grafen. Grafen je plast dvodimenzionalnih kristalov, ki so na splošno termično nestabilni in naj ne bi mogli dolgo obstajati. Vendar so jih uspeli urediti v kompleksno, vendar urejeno strukturo, zato ima ta najtrši material lastnosti kristala. Trenutno je grafen tudi eden najdražjih materialov na svetu, a znanstveniki zatrjujejo, da bo kmalu nadomestil silicij v računalniških čipih, kar naj bi mu močno znižalo ceno. Moč grafena so upodobili s primerom pokrova na jogurtu.

Grafen

Grafen

 

vir: moskisvet.com

 

Trač

Zadnje sporočilo: 10 let, 5 mesecev nazaj
  • MiChO : MIS - TER - BA - BY !!! :P
  • Sodišinčar : Kak ste?
  • MiChO : Vse najboukše za dan mladosti!
  • MiChO : te napovedovali?
  • LAjCi : ka pa jasnovidec za ravensko?
  • MiChO : fčasi
  • MiChO : :)
  • MiChO : u jebem ti
  • KURSK : ka se čaka?
  • KURSK : nega parov

Samo registrirani uporabniki lahko pošiljajo sporočila

Nore izjave

"Pi..o materrrno, kak ga je rrrazfu...o!!" - komerrrciala

Zadnje objave na forumu