Prva stran Novice Zanimivosti Skrivnostni, nepojasnjeni primeri
Skrivnostni, nepojasnjeni primeri PDF natisni E-pošta
Novice - Zanimivosti
Petek, 18 Junij 2010 10:27

Šest nenavadnih primerov iz preteklosti še danes bega znanost. So na delu res nezemeljska bitja, ali celo bitja iz drugih dimenzij, ali pa je vse skupaj samo rezultat redkih naključij!?

Na svetu se vsak dan zgodi na tisoče nenavadnih stvari. Sčasoma se večino teh dogodkov dá čisto normalno razložiti, nekateri pa so vendarle tako skrivnostni, da jih znanost ne more pojasniti. Čeprav pravih odgovorov ni in si mora vsak posameznik sam ustvariti mnenje o teh nepojasnjenih pojavih, pa se lahko strinjamo vsaj v tem, da je vesolje še precej bolj skrivnostno in nepojasnjeno, kot bi si mislili.

Valentichevo izginotje
Frederick Valentich je bil izkušen pilot, ki je nenadoma izginil ob obali Avstralije. Frederick je imel za seboj več kot 150 ur letenja. Na dan, ko je izginil, je letel v letalu cessna 182. Imel je izvrstne vremenske razmere in vseskozi je bil v stiku s kontrolorji poletov, a ni oddal nobenega poročila o tehničnih težavah z letalom. Poleg tega naj bi bile cessne narejene tako, da po strmoglavljenju ostanejo nad vodo vsaj eno uro, v Frederickovem primeru pa je letalo popolnoma izginilo. Reševalci niso našli nobenih razbitin in njegovo letalo je bilo opremljeno z oddajnikom v primeru nesreče, ki ni oddalo nobenega signala. Nekaj minut preden je izginil, je Frederick poročal o nenavadnem zračnem plovilu, ki ga je zasledovalo. Njegove zadnje besede so bile: „Lebdi,  ni letalo.“ Zagovorniki bolj realnih teorij pravijo, da je Frederick verjetno haluciniral, kar pa ne pojasni, zakaj niso našli nobenih razbitin. Druga možnost je, da so Fredericka v resnici ugrabili vesoljci.

Cesta Bimini
'Cesta', ki so jo poimenovali Bimini, je pravzaprav podmorska struktura, ki se razteza približno kilometer in se nahaja blizu obale otoka Bimini na Bahamih. Celotna struktura je 'izdelana' iz štirioglatih kosov apnenca. Uradna razlaga je, da je 'cesta' nastala po naravni poti zaradi nabiranja školjk in peska, nastajala pa naj bi več milijonov let.  Če bi to bilo res, potem je to edina tovrstna naravna tvorba na svetu. Vendar veliko ljudi zato raje verjame, da gre za umetno tvorbo, ki jo je zgradila kakšna stara civilizacija. Nekateri gredo še dlje in trdijo, da je to ostanek mitične Atlantide, a nobena od teh teorij še ni bila potrjena.

Bimini 'cesta'

Bimini 'cesta'

 

Luči pri mestu Marfa
Nenavadne luči, ki jih nihče ne more razložiti, se običajno prikazujejo blizu ceste U.S. Route 67 v bližini mesteca Marfa v Teksasu. Pojavljajo se v glavnem ponoči in popolnoma naključno. S tega območja poročajo o nenavadnih lučeh že od leta 1800, pojav pa se zgodi približno desetkrat na leto. Navadno se pojavlja več luči skupaj. Nekaj časa 'plešejo' druga ob drugi, se včasih združijo in nato prav tako skrivnostno, kot so se pojavile, izginejo.
Redki očividci, ki so uspeli priti v bližino luči, so jih opisali kot neke vrste ognjemet, a brez zvoka in dima. Ena od razlag govori o tem, da luči ustvarjajo ljudje zaradi turizma, a tega ni nihče uspel dokazati. Podobne luči so opazili tudi drugje po svetu, navadno v puščavah, močvirjih in predelih, kamor ljudje bolj poredko zahajajo.

Mary Celeste
Ladja Mary Celeste je že od izdelave naprej veljala za prekleto. Že med konstrukcijo se je zgodilo več nesreč. V prvih desetih letih obstoja so jo prodali kar dvanajstkrat, na njej pa so umrli trije kapitani. Nazadnje jo je dobil ameriški kapitan Benjamin Briggs, ki jo je preimenoval v Mary Celeste. Prej se je namreč imenovala Amazon.
Leta 1872 je odplula iz New Yorka in takrat je bilo zadnjič, ko je kdor koli videl koga od članov posadke ali potnikov. Še isto leto so ladjo našli sredi Atlantskega oceana, popolnoma pripravljeno za plovbo, posadka in potniki pa so izginili. Tovor in hrana, ki je je bilo dovolj za vsaj en mesec, sta bila nedotaknjena in nič ni kazalo, da bi ladjo kdo napadel. Mornarji, ki so bili izkušeni, so očitno s potniki vred v naglici zbežali z rešilnim čolnom, ni pa jasno, kaj jih je tako prestrašilo, da s seboj niso vzeli niti hrane niti vode. Ko so ladjo nato prepeljali v pristanišče, so ugotovili, da je bilo devet od približno 1700 sodov viskija, ki so jih tovorili, praznih. Skoraj nemogoče je, da bi jih izpili, saj je bilo na ladji samo deset ljudi, od teh en otrok, in domnevajo, da so sodi puščali. Možno je tudi, da so bili mornarji in potniki pod vplivom alkoholnih hlapov, ki bi lahko povzročili halucinacije.

Mary Celeste

Mary Celeste

 

D. B. Cooper
Pri izginotju Cooperja sicer ne gre za nič nadnaravnega, je pa njegovo izginotje vseeno eno najbolj spektakularnih vseh časov. Dan Cooper, kakor se je neznani moški predstavil na letalu (B so mu kasneje dodali mediji), je leta 1971 ugrabil boeing 727 in zahteval 200.000 dolarjev odkupnine. Ko je dobil denar, je pilotom ukazal, naj vzletijo in sredi leta je skočil s padalom ter za vedno izginil. To je edini nerešeni primer letalske ugrabitve v človeški zgodovini. Čeprav so domnevali, da skoka ni mogel preživeti, niso nikoli našli njegovega trupla ali denarja. Nedaleč od mesta, kjer so domnevali, da bi lahko pristal, so našli samo 5000 dolarjev, za katere domnevajo, da je del denarja, ki ga je Cooper dobil. Primer so znova odprli leta 2007, ko so agentje FBI naredili nove skice ugrabitelja tudi na podlagi DNA vzorcev. Vendar jim ga do danes še ni uspelo najti.

D.B. Cooper

D.B. Cooper

 

NLP incident v Shag Harbouru
Celo ljudje, ki ne verjamejo v NLP in poznajo primer, so zmedeni glede tega, kaj se je zgodilo v pristanišču v Novi Škotski v Kanadi. Oktobra leta 1967 je namreč neznani leteči predmet strmoglavil v pristanišče in uničil več čolnov. Čeprav so primer preiskovale različne vladne agencije, niso uspele odkriti, kaj naj bi predmet bil. Ta primer je predvsem zanimiv, ker so tudi vladni predstavniki priznali, da gre za NLP. Preiskovalci niso našli nobenih razbitin. Priče so dejale, da je šlo za plovilo nenavadne oblike. Eden od reševalcev, ki so poskušali priti do plovila, je dejal, da naj bi ga ameriška vojska odstranila, preden so uspeli priti do njega.

 

vir: moskisvet.com

 

Trač

Zadnje sporočilo: 10 let, 5 mesecev nazaj
  • MiChO : MIS - TER - BA - BY !!! :P
  • Sodišinčar : Kak ste?
  • MiChO : Vse najboukše za dan mladosti!
  • MiChO : te napovedovali?
  • LAjCi : ka pa jasnovidec za ravensko?
  • MiChO : fčasi
  • MiChO : :)
  • MiChO : u jebem ti
  • KURSK : ka se čaka?
  • KURSK : nega parov

Samo registrirani uporabniki lahko pošiljajo sporočila

Nore izjave

"Ju spik ingliš." - keber

Zadnje objave na forumu