Prva stran Novice Zanimivosti Kdo so bodoči vladarji sveta?
Kdo so bodoči vladarji sveta? PDF natisni E-pošta
Novice - Zanimivosti
Četrtek, 29 Julij 2010 16:57

Mediji so vsak dan polni imen, okoli katerih se vrti svet. Politiki, bogataši, igralci, oblikovalci, režiserji, manekenke, glasbeniki. Danes objavljamo seznam imen, ki so za vas zagotovo neznanka, že čez kakšno leto pa se bo vse vrtelo okoli njih.

V reviji Vanity fair se pojavljajo vsi, ki kaj pomenijo. Biblija petičnežev je vedno korak pred drugimi, saj vodijo skrben seznam tistih, ki bodo v prihodnosti premikali meje na vseh področjih. Kdo so torej ljudje, v katere bodo uprte oči prihodnosti?

 

David Zaslav
Predsednik uprave podjetja Discovery Communications, ki je znan po svojih poljudnoznanstvenih programih, je kriv za partnerstvo in sodelovanje njihove televizijske hiše z nesporno kraljico pogovornih oddaj Oprah Winfrey. Zagotovil je tudi kar 300 milijonov dolarjev vredno partnerstvo med programom Discovery Kids in proizvajalcem igrač Hasbro.

David Zaslav

 

 

Andrew Ross Sorkin
Andrew Ross Sorkin postavlja nove mejnike v novinarstvu. Še pred diplomo je objavil kar 71 člankov in si tako že na začetku kariere zagotovil sodelovanje s časnikom Business Week, od tam pa ga je pot hitro vodila v New York Times, kjer naj bi bil danes pri 33 letih najbolje plačan reporter. Piše o združitvah in prevzemih podjetij ter ureja spletno stran DealBook, na kateri se zbirajo podatki o poslih, sklenjenih na Wallstreetu. V svetu, kjer vsi skrivajo informacije, mu je predvsem v času finančne in gospodarske krize na ameriških tleh uspelo izbrskati tudi najbolj skrite skrivnosti. Svoje videnje krize je opisal tudi v knjigi Preveliki za propad (To big to fail).

Andrew Ross Sorkin

 

 

Jigar Shah
Jigar Shah je leta 2003 ustanovil podjetje, ki z elektriko, pridobljeno iz sončne energije, oskrbuje tako gospodinjstva kot podjetja. Med njegovimi naročniki je tudi največja ameriška veriga trgovin Wal-mart. Njegovo podjetje raste iz leta v leto in mnogi mu že pravijo kralj sončne energije. Direktorsko mesto v podjetju je zapustil in se posvetil svetovanju. Še vedno je na voljo svojim sodelavcem, kot strokovnjaka za solarno energijo pa ga najemajo pri načrtovanju projektov po vsem svetu.

Jigar Shah

 

 

Jay Penske
Jay Penske je sin avtomobilskega magnata Rogerja Penskeja in velja za eno bolj karizmatičnih figur v poslovnem svetu. Vprašanje, ki si ga strokovnjaki zastavljajo ob njegovih potezah, je, ali je res mojster brez primere ali pa zgolj nadutež, ki izkorišča svoj slavni priimek, saj se loteva praktično vsega, kar mu pride pod roke: ima antikvariat, dirkalno avtomobilistično ekipo in podjetje, ki prodaja mobilne telefone za otroke. Največ denarja pa mu prinese podjetje mail.com, ki ga je ustanovil leta 2004. To je bilo kar nekaj časa konkurenčno portalom, ki so ponujali spletno pošto. Danes portal poleg brezplačne elektronske pošte nudi tudi novice iz sveta slavnih in bogatih.

Jay Penske

 

 

Wendi Murdoch
Žena medijskega magnata Ruperta Murdocha je sicer 37 let mlajša od njega, a to še ne pomeni, da jo zanima zgolj njegovo bogastvo. Wendi Murdoch ima narejen MBA na eni najbolj uveljavljenih univerz na svetu Yale in je še pred poroko gradila uspešno poslovno kariero. Mati dveh otrok je znotraj moževe korporacije zadolžena za enega njegovih najnovejših projektov, MySpace za območje Kitajske. Ob vsem delu ji še vedno ostaja tudi čas za dobrodelnost, ki jo usmerja predvsem v zagotavljanje kakovostne izobrazbe za vse družbene sloje.

Wendy Murdoch

 

 

Stella McCartney
Hčerka Paula McCartneyja je že leta 1997 v modni hiši Chloe nasledila Karla Lagerfelda na mestu kreativnega direktorja. V sodelovanju s skupino Gucci je že leta 2001 izdala svojo samostojno linijo, leta 2007 je na trg poslala svojo kolekcijo za nego telesa, njen najnovejši dosežek pa je sodelovanje z blagovno znamko babyGap in GapKids.

Stella McCartney

 

 

Jay Keasling
Jay Keasling pri 45 letih spreminja svet na področju farmacije in biologije. Iznašel je nov, neverjetno poceni način za proizvodnjo zdravila za malarijo. Ob tem mu je uspelo farmacevtskega giganta Sanofi-Aventis prepričati v masovno proizvodnjo brez visokih marž, kar je naredilo zdravilo dostopno tudi revnemu sloju prebivalstva. S tem naj bi po nekaterih ocenah rešil milijon življenj letno. Njegov naslednji projekt naj bi spremenil svet energentov, saj poskuša vzpostaviti proces, pri katerem bi se celuloza, ki jo najdemo v vsaki rastlini, spremnila v biogorivo. Za razsikave na tem področju je od ameriške vlade prejel donacijo v višini 134 milijonov dolarjev.

Jay Keasling

 

 

Jon Favreau
Jon Favreau si ni niti dobro odpočil od divjih študentskih let, ko ga je leta 2004 za pisca govorov najel Barack Obama. V predsedniški volilni kampnji je odigral ključno vlogo in je še danes glavni pisec govorov ameriškega predsednika. Barack Obama ga kliče kar bralec misli. Pred nekaj meseci si je sicer privoščil manjši škandal, ko se je na Facebooku pojavila fotografija z zabave, na kateri se je norčeval iz fotografije Hilary Clinton. Od takrat se 28-letnik izogiba pojavljanju v javnosti.

Jon Favreau

 

 

Salar Kamangar
Salar Kamangar je v podjetju Google vse od njegovih začetkov in velja za enega glavnih mislicev v podjetju. Stal naj bi namreč za produktom AdWords, zaradi česar je največji svetovni iskalnik postal tudi eno največjih oglaševalskih orodij na svetu. Sodelavci, ki se mu lahko zahvalijo za milijardne dobičke, so ga postavili pred nov izziv, saj je postal novi šef YouTuba, najhitreje rastoče videomreže, ki pa v preteklosti ni prinašala dobička.

Salar Kamangar

 

 

Anthony Zuiker
Anthony Zuiker je človek, ki nam je pokazal, kako delajo forenziki v Los Angelesu, Miamiju in New Yorku. Najbrž si ni niti misli, da bo njegova serija nekoč vredna kar 6 milijard dolarjev. Toda njegov naslednji izziv je veliko bolj revolucionaren. Ker ljudje knjig, tudi najkrajših, ne berejo preko inteneta, so mu zaupali nalogo, kako ustvariti hibrid klasične knjige in spletne knjige. Level 26 je projekt, ki so si ga zamislili pri eni največjih založniških hiš Penguin books. Knjige bralca usmerjajo na internetno stran z videoizseki, ki so del celotne zgodbe. Preko strani se bralci/gledalci lahko vključijo v samo ustavrjanje zgodbe in oblikovanje njenih likov.

Anthony Zuiker

 

vir: cekin.si

 

Trač

Zadnje sporočilo: 10 let, 5 mesecev nazaj
  • MiChO : MIS - TER - BA - BY !!! :P
  • Sodišinčar : Kak ste?
  • MiChO : Vse najboukše za dan mladosti!
  • MiChO : te napovedovali?
  • LAjCi : ka pa jasnovidec za ravensko?
  • MiChO : fčasi
  • MiChO : :)
  • MiChO : u jebem ti
  • KURSK : ka se čaka?
  • KURSK : nega parov

Samo registrirani uporabniki lahko pošiljajo sporočila

Nore izjave

"Idemo na pontes frintes." - galaktikos

Zadnje objave na forumu