Prva stran Novice Ostale novice Teroristične akademije – šole za ubijanje
Teroristične akademije – šole za ubijanje PDF natisni E-pošta
Novice - Ostale novice
Petek, 30 Julij 2010 12:03

Da, tudi takšni študiji obstajajo. Današnji teroristi niso več naključni 'jeznoriteži', temveč so vse bolj podobni izurjenim vojaškim specialnim enotam.

Nekoč je veljalo, da so teroristi prismuknjeni manijaki, ki so jim dobro sprali možgane (kot je to prikazano v knjižni uspešnici Alamut, slovenskega pisatelja Vladimirja Bartola), a danes to samo delno drži. Tisto, kar je za nekatere norost, je za druge ideal, enako velja za fanatizme – za nekoga zgolj globoko verovanje. Če si dovolimo posploševanje, gre ob različnih interpretacijah v bistvu za isto stvar. Vendar pa so današnji teroristi bolj nevarni, brutalni, predvsem pa pametnejši kot kdajkoli.

V prid tej trditvi gre dejstvo, da so teroristične organizacije dosegle višjo raven pri rekrutiranju in usposabljanju svojih članov. Kakor navaja časopis MiD DAY teroristi vlagajo vse več znanja in časa v napredno in kvalitetnejšo tehniko učenja in osvajanja različnih veščin ter znanj, tako njihovo urjenje vse bolj spominja na profesionalne vojaške specialne enote, ki jih ima skoraj vsaka država na svetu. Neimenovan vir, blizu eni od terorističnih skupin, je za omenjeni časopis razkril, da mora vsak bodoči terorist opraviti osnovno usposabljanje. Nato izberejo posameznike, ki jih po stopnjah urijo v posebnih nalogah, glede na njihovo prirojeno nadarjenost ali izjemne sposobnosti, ki so jih pokazali na osnovnem treningu. Ti posamezniki nadaljujejo tako imenovano specializacijo na svojem področju.
Na splošno so vsi programi usposabljanja postali bolj obsežni in specializirani, vse pa je odvisno od cilja, ki ga mora izpolniti učenec, še navaja skriti vir. Programi so razdeljeni na semestre, vsak od njih pa je posvečen določenemu cilju in misiji. Teroristično usposabljanje je danes selektivno, saj v posamezno organizacijo ne sprejmejo vsakega prostovoljca, 'komandosi', ki jih izurijo, pa so sposobni uničiti celotna mesta.

Prakse iz preteklosti so pozabljene
Še pred dobrim desetletjem so teroriste učili zgolj uporabe in rokovanja z orožjem ter kako se uspešno infiltrirati v 'sovražnikove' vrste, se izogniti razkrinkanju in ubiti čim več ljudi na enkrat. V novih učnih prijemih mlade upe terorizma, ki pokažejo največ duševne stabilnosti, inteligence in fizične pripravljenosti, šolajo po najvišji stopnji; njihov cilj je postati množični morilci.
Začetek celotnega šolanja se začne z verskim poukom, ki daje uvid v to, kar sledi. Verski pouk traja najmanj tri tedne. Nato sledi druga faza – telesna priprava in krepitev umske vzdržljivosti. Pomemben del druge faze je 'pranje možganov' z zelo močno propagando. Študentom – kadetom prikazujejo video projekcije, dobivajo zapiske in celo priročnike o tarči.

Usposabljanje na terenu

Usposabljanje na terenu

 

Specializacija
Potem ko vsi kadeti – teroristi opravijo prvi dve stopnji izobraževanja, se delijo v skupine, odvisno od njihovih sposobnosti in zahtevnosti naloge, ki jo bodo izvršili. Ena skupina se specializira za delovanje na morju, druga za akcije na kopnem. Tisti, ki gredo skozi tretjo, imenovano tudi gverilsko stopnjo, so usposobljeni za delovanje na vseh terenih, tako v džungli kot v urbanih središčih. Četrta stopnja je bolj napredna, v tej se teroristi učijo rokovanja z najsodobnejšim orožjem. Na tej stopnji teroristom tudi povedo, za katere misije se usposabljajo. V naslednjem, petem semestru, se kandidati delijo v nove skupine, kjer se bodo še bolj temeljito izučili za delovanje v različnih okoliščinah: na morju, na kopnem, v mestih, džungli in tako naprej. Kakšno bo njihovo nadaljnje usposabljanje, ve zelo malo ljudi. Bolj ko kadeti napredujejo po stopnjah, v manjših skupinah delujejo, s tem dosežejo maksimalno specializacijo ter fizično in duševno usposobljenost. Na tej stopnji zna terorist zelo dobro rokovati z vsakim orožjem, sestaviti in razstaviti različne vrste eksploziva in se soočiti s sovražnimi silami v simulirani bojni situaciji.

Ostanejo le najmočnejši
Teroriste učijo, kako preživeti v najbolj nemogočih okoliščinah in situacijah. Poleg tega je cilj povečati smrtnost napada, ki ga bodo nekoč izvedli in pri tem povzročiti čim več materialne škode. Potem sledi učenje izdelovanja eksplozivnih sredstev, uporabe metalcev min in ostalega težkega orožja. Šesti in sedmi semester sta izjemno težka, indijske varnostno-obveščevalne sile ju celo smatrajo za najbolj nevarno stopnjo šolanja. Tisti, ki pridejo do te stopnje, so na primer sposobni upravljanja z letali. „Do te stopnje šolanja pride zelo malo teroristov,“ je povedal neimenovani vir. Kandidati morajo biti izjemni v vseh pogledih: znati morajo upravljati z letalom, tekoče govoriti angleško, dobro morajo poznati in obvladati vso sodobno tehnologijo in podobno.

Sedmi semester, najvišja stopnja, se že leta ni spreminjal. Na tej stopnji se teroristi učijo poveljniških dolžnosti. Gre za vrhunsko specializacijo, saj so izbrani teroristi sposobni obvladati in preživeti v vsaki situaciji in na vsakem terenu, znajo rokovati s širokim naborom orožja, od vojaških komandosov pa se razlikujejo po tem, da so specializirani za izpolnitev samo ene naloge, in prav to jih naredi najbolj nevarne, saj se ne bojijo smrti, so izjemno motivirani in so tako rekoč stroji za ubijanje. Propaganda in nabor se najpogosteje izvajata v džamijah, v tiskanih medijih in preko različnih spletnih strani.

 

vir: moskisvet.com

 

Trač

Zadnje sporočilo: 10 let, 5 mesecev nazaj
  • MiChO : MIS - TER - BA - BY !!! :P
  • Sodišinčar : Kak ste?
  • MiChO : Vse najboukše za dan mladosti!
  • MiChO : te napovedovali?
  • LAjCi : ka pa jasnovidec za ravensko?
  • MiChO : fčasi
  • MiChO : :)
  • MiChO : u jebem ti
  • KURSK : ka se čaka?
  • KURSK : nega parov

Samo registrirani uporabniki lahko pošiljajo sporočila

Nore izjave

"90 pa 50...je 160." - boshko

Zadnje objave na forumu