Prva stran Novice Ostale novice Kdo je ukazal pobiti največ ljudi?
Kdo je ukazal pobiti največ ljudi? PDF natisni E-pošta
Novice - Ostale novice
Ponedeljek, 02 Avgust 2010 01:01

Moč v rokah psihopata ali sociopata se lahko zelo hitro spremeni v uboj veliko ljudi, povečini nedolžnih.

Večna slovenska dilema kdo je 'pravi' in kdo ne velikokrat pride do točke, ko se ljudje začnejo prerekati, kateri od predstavnikov svetovnih totalitarizmov je ubil največ ljudi. Navkljub brutalnosti nekaterih režimov se ljudje večinoma opredeljujejo ali za eno ali za drugo opcijo. Vendar morda ne vedo, zakaj je moralo umreti toliko ljudi, ki so zgolj zagovarjali 'drugačne opcije'. Morda je zato prav, da pogledamo, katere osebnosti so najbolj krojile krvavo zgodovino.

1. Mao Tse Tung je ukazal uboj več kot 70 milijonov Kitajcev, Tibetancev, Mongolov, Ujgurov (muslimanska manjšina na Kitajskem), Mančujcev, Korejcev, Hmongov in drugih. Nekateri zgodovinarji trdijo, da je rdeči bog posilil več tisoč mladih deklic.

2. Adolf Hitler, nenadarjeni avstrijski slikar, je naročil smrt 46 milijonov Evropejcev različnih etničnih in verskih pripadnosti.

Adolf Hitler

Vsem dobro znani Adolf. Nekateri namigujejo, da je med seksom rad uriniral po partnerici. (Foto: wikimedia.com)

 

3. Josif Visarionovič Stalin je bil gruzinski boljševik, ki je že zelo zgodaj začel organizirati poboje ljudi na Kavkazu. Ko se je po Leninovi smrti povzpel na oblast, je na 'oni' svet poslal okrog 20 milijonov ljudi, med njimi je bilo veliko ukrajinskih kmetov, ki so se zoperstavili podržavljanju kmetij.

4. Voditelj kamboških Rdečih Khmerov Pol Pot je posredno in neposredno zakrivil smrt okrog dveh milijonov svojih in tujih
državljanov, ki se niso strinjali s khmersko idejo. Največ jih je umrlo zaradi prisilnega dela in lakote. Pol Pot je umrl leta 1998 zaradi srčnega napada.

5. Hideki Toyo je bil japonski general in ministrski predsednik  med drugo svetovno vojno. Neusmiljeno je ukazal likvidacijo več milijonov civilistov, vojakov in vojnih ujetnikov. Toyo je vedel za mučenje ujetnikov in brutalne poskuse na ljudeh v Mandžuriji. Američani so ga obsodili in obesili po koncu vojne.

6. Kim Il Sung je prišel na oblast leta 1953 in se kmalu oklical za vrhovnega voditelja Severne Koreje. V njegovi vladavini je umrlo po nekaterih domnevah do tri milijone ljudi. Umrl je leta 1994 kot 'večni predsednik', nasledil ga je njegov ekscentrični in nič kaj bolj civilizirani sin Kim Jong Il.

7. Idi Amin je prevzel oblast z vojaškim pučem v Ugandi leta 1971. Med prevzemanjem oblasti je bil odgovoren za smrt več kot 250.000 ljudi. Njegovo ekscentričnost lahko vidimo upodobljeno v filmu Zadnji škotski kralj (2006).

Idi Amin

Klavec Idi Amin med nagovorom Generalni skupščini Združenih narodov (Foto: wikimedia.com)



8. Charles Taylor je bil liberijski predsednik, ko je konec devetdesetih ukazal poboj več kot 300.000 ljudi. Morilske pohode po svoji in sosednjih državah je financiral z diamanti, ki jih je v zameno za orožje prodajal ukrajinskemu kralju trgovine z orožjem, Viktorju Boutu. Danes se mu sodi za na to posebej ustanovljenem sodišču za vojne zločine v nizozemskem Haagu.

9. Omar al-Bašir je sudanski predsednik, ki oborožuje sudansko-arabske milice džandžavid, ki so v Južnem Sudanu in pokrajini Darfur zakrivile več kot 300.000 smrtnih žrtev. Bašir se ne ozira na obtožbe mednarodnih organizacij in zahteve po sestopu z oblasti.

10. Sadam Hussein je vsem znani iraški diktator, ki so ga obesili leta 2006. Zakrivil je skoraj pol milijona žrtev, med katerimi so bili Iračani, Kurdi, Iranci in Kuvajtčani.

To je le nekaj najbolj brutalnih diktatorjev v zgodovini, ki so 'izbrisali' ogromno število nedolžnih žrtev z obličja Zemlje. Na vedno prekratki seznam spadajo še prenekateri voditelji 'civiliziranih' držav, 'miroljubnih' religij in direktorji velikih podjetij, ki so bili za dodaten cekin pripravljeni žrtvovati človeška življenja.

 

vir: moskisvet.com

 

Trač

Zadnje sporočilo: 10 let, 5 mesecev nazaj
  • MiChO : MIS - TER - BA - BY !!! :P
  • Sodišinčar : Kak ste?
  • MiChO : Vse najboukše za dan mladosti!
  • MiChO : te napovedovali?
  • LAjCi : ka pa jasnovidec za ravensko?
  • MiChO : fčasi
  • MiChO : :)
  • MiChO : u jebem ti
  • KURSK : ka se čaka?
  • KURSK : nega parov

Samo registrirani uporabniki lahko pošiljajo sporočila

Nore izjave

"Tou sta mi pravla i ata i oca." - lenč

Zadnje objave na forumu