Prva stran Novice Zanimivosti Rekorderji v zrelih letih
Rekorderji v zrelih letih PDF natisni E-pošta
Novice - Zanimivosti
Ponedeljek, 02 Avgust 2010 15:36

Velikokrat, ko govorimo o rekordih, govorimo o mladih ljudeh, ki so dosegli nekaj izrednega. Tokrat pa vam predstavljamo rekorderje v zrelih letih, ki dokazujejo, da niso za v staro 'šaro'.

Navkljub njihovi starosti so ti rekorderji pokazali odločnost, samozavest, zagnanost in uresničili svoje cilje. Dokazali so, da starost ne more vplivati na izpolnitev njihovih sanj, in pokazali, da za njihovo uresničitev ni nikoli prepozno.

Nola Ochs, najstarejša diplomantka
Starost naj bi prinesla tudi modrost, a očitno za Nolo znanje, ki ga je imela, ni bilo dovolj. Leta 2007 je pri 95 letih diplomirala na fakulteti Fort Hays v Kansasu in se v Guinnesovo knjigo vpisala kot najstarejša diplomantka na svetu. Kasneje je Nola končala tudi magisterij na isti univerzi. Zanimiv podatek je tudi, da je Nola diplomirala isto leto kot njena 21-letna vnukinja Alexandra. Nolo je kot predavateljico zaposlilo podjetje Princes Cruises.

Ted Ingram, njegovo življenje so časopisi
Ted iz Velike Britanije je moški z najdaljšim delovnim stažem kot raznašalec časopisov na svetu. Star je 90 let in še zmeraj raznaša časopise. Z delom je začel leta 1942 in v tem času je dostavil kar pol milijona izvodov. V vseh 68. letih sta bila samo dva dneva takšna, ko ni uspel dostaviti časopisov. Razlog je bilo ekstremno slabo vreme, zaradi katerega mu dostavljavci niso mogli dostaviti izvodov, ki bi jih odnesel do bralcev. Večino časa je časopise dostavljal s kolesom, pred kratkim pa so mu zamenjali kolk in je moral kolo zamenjati za avtomobil.

Ted Ingram

Ted Ingram, njegovo življenje so časopisi. (Foto: weirdworm.com)

 

Ljubitelj nogometa Ivor Powell
93-letni Powell je najstarejši nogometni trener na svetu. V svoji karieri je vodil več kot 9.000 igralcev in se s tem zapisal v Guinnesovo knjigo rekordov. Leta 2004 je dobil mesto v Welsh Sports Hall of Famu, postal pa je tudi član The Order of The British Empira zaradi pomembnih dosežkov na področju športa, ki mu ga je podelila angleška kraljica leta 2008. Upokojil se je 20. maja 2006.

Mohr Keet, srečen na vrvici
Keet je uradno najstarejši bungee skakalec na svetu. Ko je začel skakati, je bil star 88 let in sedaj, ko je star 97 let,  menda še ne misli nehati. Eden od najvišjih skokov, ki ga je izvedel, je bil z 216-metrskega mosta Bloukrans v Južni Afriki. Po skoku je dejal, da je bil ta prekratek.

Ma Xiunxian, najstarejša učenka
Ma si je, podobno kot Nola, v zrelih letih zaželela izobrazbe. Ko je bila stara 102 leti, se je vpisala v osnovno šolo in tako postala najstarejša učenka na svetu. Kot otrok je morala Ma delati v tovarni bombaža in ni nikoli obiskovala šole, čeprav si je to vedno želela. Tako je uresničila svoje sanje.

George Alfred Blair, smučar s trdimi podplati
Blair je  zaradi rumene neoprenske obleke poznan tudi kot 'Banana George' . George je star 95 let in je najstarejši bosonogi smučar na vodi, kar pomeni, da po vodi smuča le z golimi stopali. George se je tega naučil, ko je bil star 46 let, v svoji karieri pa je nabral precej nagrad in rekordov. Poleg tega je uspešen poslovnež, ki verjame v aktivno in pustolovsko življenje.

Mae Laborde, hollywoodska zvezda
Mae je najstarejša hollywoodska igralka, ki je svojo kariero začela pri 93 letih. Trenutno je stara 101 leto in se redno pojavlja na raznih 'talkshowih' in v nanizankah.

Bill Tapia, kitarist z mladim srcem
S 102. leti je Bill najstarejši profesionalni kitarist na svetu. Z glasbeno kariero je začel pri desetih letih. Je edini še živeči glasbenik, ki je je zaigral pesem The Stars and Stripes Forever med prvo svetovno vojno, kar mu je tudi prineslo slavo. Sodeloval je z Elvisom Presleyjem, Bingom Crosbyjem in Louisom Armstrongom.

Bill Tapia

Bill Tapia, kitarist z mladim srcem (Foto: weirdworm.com)

 

Lucille Borgen, neuničljiva vodna smučarka
94-letna Lucille je najstarejša udeleženka ameriškega prvenstva v vodnem smučanju. Lucille je preživela otroško paralizo in raka. Zaradi posledic bolezni je popolnoma slepa na levo oko, s svojo spretnostjo in neustrašnostjo pa je požela ogromen aplavz tako gledalcev kot tekmovalcev na prvenstvu.

 

vir: moskisvet.com

 

Trač

Zadnje sporočilo: 10 let, 5 mesecev nazaj
  • MiChO : MIS - TER - BA - BY !!! :P
  • Sodišinčar : Kak ste?
  • MiChO : Vse najboukše za dan mladosti!
  • MiChO : te napovedovali?
  • LAjCi : ka pa jasnovidec za ravensko?
  • MiChO : fčasi
  • MiChO : :)
  • MiChO : u jebem ti
  • KURSK : ka se čaka?
  • KURSK : nega parov

Samo registrirani uporabniki lahko pošiljajo sporočila

Nore izjave

"Debela luna je." - Benc

Zadnje objave na forumu