Prva stran Novice Ostale novice Obsesije in smrt
Obsesije in smrt PDF natisni E-pošta
Novice - Ostale novice
Četrtek, 05 Avgust 2010 11:53

Ljudje večkrat niti ne vedo, da so s čim obsedeni, dokler ni prepozno. Pogosto gre tudi za bolezenska stanja, v nekaterih primerih pa bolj ali manj za lastno neumnost.

Vsakršno pretiravanje se navadno konča slabo, kar vemo vsi, ki smo kdaj na divji zabavi pogledali pregloboko v kozarec. Celo določena hrana lahko povzroči neke vrste mačka naslednji dan, če z njo pretiravamo. A nekateri ljudje imajo še precej hujše obsesije, nekateri so zaradi njih umrli.

Milo iz Crotone, preveč močan za svoje dobro
Milo je bil rokoborec iz šestega stoletja našega štetja in je veljal za enega najbolj možatih ljudi tistega časa. Glede na razne zgodbice iz tistega časa, naj bi držal pokonci streho neke hiše in preprečil, da bi se podrla ter pod seboj pokopala njene stanovalce. Rešil naj bi življenje znanemu filozofu Pitagori, njegovo najljubše razvedrilo pa je bilo menda to, da je hodil po mestu z odraslim bikom na ramenih. Samo z žilo na čelu je lahko trgal usnjene pasove in je bil vsekakor človek, s katerim, vsaj sodeč po legendah, ni bilo priporočljivo 'češenj zobati'. Očitno je takšna moč vplivala na njegov ego in nekega dne, ko se je Milo sam sprehajal v gozdu, je zagledal velik štor. Odločil se je, da ga bo izruval in ga vrgel bogovom pred nos. Pri tem pa se mu je v štor zataknila roka, ki je nikakor ni mogel izvleči. Njegovo trpljenje so nato končali lačni volkovi. Čeprav je težko verjeti vsem zgodbam, ki so jih pisali o tem pogumnem 'velikanu', se lahko iz njegovega življenja tudi nekaj naučimo. Če ne drugega vsaj to, da je kombinacija štora in lačnih volkov lahko smrtno nevarna.

Brata Collyer, zbiralca do smrti
Homer in Langley sta bila obsesivna zbiralca, ki nista prav ničesar metala stran. Langley je moral skrbeti za svojega brata, ker je ta postal hrom, kasneje je še oslepel. V stanovanju je bilo na tisoče knjig, časopisov, avtomobilskih delov, celo nekaj klavirjev in v formaldehidu shranjenih človeških organov. Zaradi govoric, da imata brata med vso to navlako shranjeno tudi zlato, so jima v stanovanje večkrat vlomili in Langley je začel po stanovanju postavljati pasti. Nekega dne se je ujel v lastno past, ki ga je ubila. Homer je zaradi lakote in žeje kmalu za tem umrl. Delavci so iz njunega stanovanja kasneje odnesli 80 ton smeti, da so sploh lahko našli trupla.

Sigurd Mogočni, ki ga je usmrtil mrtvec
Sigurd Eysteinsson je bil Viking, ki je pokoril večji del severne Škotske, zaradi česar je dobil vzdevek 'Mogočni'. Nekega dne naj bi Sigurd izzval svojega nasprotnika Maela Brigteja, ki so ga imenovali tudi 'Krivozobi'. Pravila so bila takšna, da je vsak od njiju lahko pripeljal samo štirideset vojščakov, a je Sigurd goljufal in jih je pripeljal osemdeset. Mael je bitko izgubil in zaradi tega dobesedno izgubil tudi glavo. Sigurd, zadovoljen s svojo zmago, je glavo svojega nasprotnika kot trofejo privezal na svojega konja. Med ježo pa naj bi ga zobje mrtvega Maela opraskali po nogi in kasneje se je rana vnela. Sigurd je za posledicami vnetja umrl.

Timothy Treadwell, mož, ki je ljubil medvede
Timothy se je potegoval za vlogo Woodyja v priljubljeni humoristični nanizanki 'Cheers', vendar je ni dobil. Kmalu je postal odvisen od drog in bi skoraj umrl zaradi prevelikega odmerka heroina. Očitno mu je ta izkušnja pomagala, da je uvidel, da mora nekaj narediti iz svojega življenja in odločil se je, da bo preostanek življenja preživel med medvedi. Odšel je na Aljasko, kjer je opazoval divje medvede. Ljudje, ki so ga poznali, so kasneje dejali, da je, čeprav menda ne pod vplivom drog, tudi samega sebe smatral bolj za medveda kot človeka.
Čuvaji narodnega parka Katmai so mu priporočili več življenjsko pomembnih smernic, kot je shranjevanje hrane v plastične vrečke, postavitev električne ograje in tako naprej, Timothy pa jih je popolnoma ignoriral, kar je bilo še posebej neodgovorno, saj je bilo večkrat z njim tudi njegovo dekle. In leta 2003 je eden od medvedov, ki ga je po vsej verjetnosti privabila hrana, ki je ležala po vsem kampu, napadel in ubil Timothyja in njegovo dekle. Medveda, ki je to storil, niso nikoli našli.

Jeff Dailey, smrtonosna računalniška igrica
Igralniški navdušenec Jeff je leta 1989 umrl med igranjem video igrice Berzerk in je uradno prvi človek, ki ga je 'ubila' video igrica. Jeff je bil star komaj devetnajst let, umrl pa je zaradi srčne kapi, potem ko je podrl rekord. Približno leto kasneje je podobne smrti umrl tudi Peter Burkowski, ki mu je prav tako odpovedalo srce, potem ko je kar dvakrat podrl rekord. Star je bil komaj osemnajst let. Čeprav so v zadnjem času smrti zaradi igralniške zasvojenosti zmeraj bolj pogoste, sta bili smrti Jeffa in Petra dokaj nenavadni, saj naj bi bila oba pred smrtjo zdrava.

 

vir: moskisvet.com

 

Trač

Zadnje sporočilo: 10 let, 4 mesecev nazaj
  • MiChO : MIS - TER - BA - BY !!! :P
  • Sodišinčar : Kak ste?
  • MiChO : Vse najboukše za dan mladosti!
  • MiChO : te napovedovali?
  • LAjCi : ka pa jasnovidec za ravensko?
  • MiChO : fčasi
  • MiChO : :)
  • MiChO : u jebem ti
  • KURSK : ka se čaka?
  • KURSK : nega parov

Samo registrirani uporabniki lahko pošiljajo sporočila

Nore izjave

"Ne vejš kak disko od znoutra notri vijdi!" - MiChO

Zadnje objave na forumu