Prva stran Novice Ostale novice Futurolog, ki predvideva konec sveta
Futurolog, ki predvideva konec sveta PDF natisni E-pošta
Novice - Ostale novice
Četrtek, 05 Avgust 2010 14:56

Gerald Celente je priznani futurolog, ki do leta 2012 napoveduje masovne revolucije, gospodarski vzpon Kitajske in propad ZDA. Velika kriza se bo začela že letos.

Gerald Celente, ki je že pred desetletji napovedal veliko borzno krizo v letu 1987, razpad Sovjetske zveze in teroristični napad na Ameriko, je prepričan, da bo leta 2012 svetu zavladal popoln kaos. Američan italijanskega porekla je prvi mož Inštituta za raziskovanje trendov, njegove napovedi pa so se do zdaj izkazale za zaskrbljujoče točne. Čeprav nas po svetovni krizi skoraj vsi voditelji prepričujejo, da se le ta umirja in da se svet postavlja v stare tirnice, pa po Celentovih napovedih prihodnost še zdaleč ne bo tako svetla. Kot napoveduje, naj bi prava kriza in posledično razpad sistema šele prišla, veliki padec pa naj bi se zgodil še letos, torej v 2010.

Propad sveta ali drugačna miselnost
Doživeli bomo konec potrošniške družbe, v kateri se nahajamo. Prišlo bo do korenitih sprememb, v ZDA se bo formirala nova, tretja politična stranka, in to vse kot posledica Wall Streetovega prevzemanja Washingtona tako rekoč sredi belega dne,“ trdi Celente, ki še dodaja, da bo situacija slabša, kot je bila v času velike depresije leta 1929.

Pogoltne banke ropajo vlade in ljudi

Veliko ljudi bo končalo na ulicah, priče bomo novim mestom, ki bodo nastala, in to bodo šotorska naselja. Čeprav mediji poročajo o izboljšanju, pa je to pravzaprav pesek v oči; boljši časi so še daleč – če bodo sploh kdaj prišli. FED (Federal Reserve System) pa poskuša vso zadevo pospraviti pod mizo, saj se bojijo nekontroliranih izbruhov in divjanja potrošnikov. Celente neposredno pove, da se pred našimi očmi odvija rop stoletja. Bank ne ropajo več roparji, temveč one same ropajo vlade in davkoplačevalce.
Kar se Amerike tiče, futurolog pričakuje tudi več terorističnih napadov, saj so si ZDA v preteklem desetletju nakopale veliko sovražnikov in jezo posameznikov, ki so pripravljeni na krvavo maščevanje. Tajne službe so celo oblikovale nov, uradni izraz za terorizem prihodnosti, ko se bodo maščevali razjarjeni posamezniki: Lone wolf, self-radicalized gunmen (osamljeni volk oziroma oboroženi radikalisti).

'Tretja svetovna vojna' bo drugačna, začela se bo leta 2010
Prihodnost nam prinaša tudi konec proizvodov, narejenih na Kitajskem. Trgovci in potrošniki se bodo vse bolj obračali k lokalnim proizvajalcem, dobaviteljem in prodajalcem, domači strokovnjaki pa bodo proizvajali kakovostne in specializirane proizvode za posamezne tržne niše. Medtem bo Kitajska prehitela ZDA, glavni razlog za to pa je, da kitajsko gospodarstvo ne temelji na kapitalizmu. „Kitajci namreč ne priznavajo kapitalizma, ki v resnici uničuje Ameriko. V ZDA obstaja nešteto davkov, največje breme pa nosijo običajni ljudje, medtem ko 'veliki igralci' svoje premoženje varno nalagajo v davčnih oazah. Oblast seveda to dopušča, saj je večina političnih strank in odločevalcev financiranih prav s strani teh bogatih posameznikov in različnih družb,“ še poudarja Celente.

Ali torej sploh obstaja rešitev? Futurolog jo delno vidi v internetu, ki omogoča kvalitetnejši pretok informacij. Prav z internetom so se 'rodili' številni alternativni mediji, ki se borijo za resničnost informacij in so proti lažnim obljubam in zavajanju v medijih. Vprašanje pa je, ali so potrošniki resnične informacije in stanje v gospodarstvu pripravljeni sprejeti ali si bodo raje še naprej zatiskali oči in živeli v iluziji.

Gerald Celente, futurolog (Foto: osebni arhiv)

Gerald Celente, futurolog (Foto: osebni arhiv)

 

vir: moskisvet.com

 

Trač

Zadnje sporočilo: 10 let, 5 mesecev nazaj
  • MiChO : MIS - TER - BA - BY !!! :P
  • Sodišinčar : Kak ste?
  • MiChO : Vse najboukše za dan mladosti!
  • MiChO : te napovedovali?
  • LAjCi : ka pa jasnovidec za ravensko?
  • MiChO : fčasi
  • MiChO : :)
  • MiChO : u jebem ti
  • KURSK : ka se čaka?
  • KURSK : nega parov

Samo registrirani uporabniki lahko pošiljajo sporočila

Nore izjave

"Ju spik ingliš." - keber

Zadnje objave na forumu