Prva stran Novice Ostale novice Med seksom si je opekla vagino
Med seksom si je opekla vagino PDF natisni E-pošta
Novice - Ostale novice
Petek, 13 Avgust 2010 17:36

Opekline spolovil, poškodbe glave, nategnjene mišice, zlomljene kosti, zlom penisa .... To je le nekaj nevarnosti, ki na vas prežijo tudi med še tako romantičnim seksom. Očitno je v reku, da je ljubezen bojišče, vendarle nekaj resnice.

Čeprav pri večini poškodb, ki se vam lahko zgodijo med seksom, obisk zdravnika ni potreben, so tovrstne poškodbe izjemno pogoste in včasih tudi težavne. 26-letna Julieanne Smolinski je na primer v svojem blogu zapisala, da je med seksom doživela zelo nerodno poškodbo. “Med seksom sem rahlo poskočila na fantu. Jaz sem se pri tem z glavo zaletela v zid, fant pa jo je odnesel še veliko slabše,“ piše. “Zlomil si je penis. Ker mu je bilo nerodno, ni hotel obiskati zdravnika, kasneje pa sem prebrala, da je zlom penisa lahko izjemno nevaren.“

Julieanne pa ni edina, ki se je med seksom poškodovala. Telefonska raziskava, v kateri je sodelovalo tisoč ljudi, je namreč pokazala, da se je najmanj tretjina sodelujočih vsaj enkrat že poškodovala med seksom, pet odstotkov od teh pa jih je priznalo, da so morali zaradi resnosti poškodbe vzeti celo bolniški dopust. Najpogosteje je do poškodb prihajalo pri neobičajnih položajih na neobičajnih krajih, na primer na stolu, kuhinjski mizi ali v omari.

Poškodbe so stalnica

Ni nujno, da so vse poškodbe pri seksu posledica raznovrstnih 'akrobacij' v postelji. Velikokrat do poškodb in padcev pride tudi pri običajnih položajih. V študiji, ki so jo opravili v Veliki Britaniji, med najpogostejše poškodbe spadajo nategnjena mišica, poškodbe hrbta, odrgnine in otrplost vratu. Zanimivo pa je, da se največ poškodb zgodi na najobičajnejših mestih – na kavču, stolu ali pa pod tušem.

Kljub temu pa natančno število poškodb, ki nastanejo zaradi seksa, ni znano, saj je večini nerodno priznati, da se jim je to zgodilo, pravi raziskovalka Debby Herbenick. Po njenih besedah gre pri ženskah največkrat za manjše rane, raztrganine ali vreznine v vagini. Problem je namreč ta, da med samim odnosom ženske zaradi vzburjenja ne čutijo poškodbe, bolečine pa se začnejo šele po spolnem odnosu. “Običajno obisk zdravnika ni potreben. Če pa pride do močnega krvavenja, ki se ne zaustavi, in večjih ran, je zdravniški pregled nujen,“ pravi, saj lahko v nasprotnem primeru pride do okužb. “Tovrstnim poškodbam se lahko izognete z uporabo lubrikantov, če vam je všeč grob seks, pa se boste poškodbam težko izognili.

Ko igra uide z vajeti

Z najhujšimi poškodbami, ki nastanejo zaradi seksa, se zagotovo srečujejo na urgenci. “Ljudje počnejo zares čudne stvari,“ pravi dr. Billy Goldberg, profesor urgentne medicine. “V dankah smo našli zataknjene že najrazličnejše predmete. Najbolj sem si zapomnil moškega, ki ga je na urgenco pripeljala mati, saj je imel v danki zataknjen izvijač.“

Pogosto pa na urgenci pomoč poiščejo tudi moški z zlomljenim penisom. “Zanje je obisk nujen, saj so poškodbe penisa lahko tudi dolgotrajne ali pa večne.“ Goldberg se pri tem spominja obiska približno 60 let starega moškega, ki si je penis zlomil, medtem ko je masturbiral v kopalnici. Med samozadovoljevanjem je namreč slišal, da se kopalnici približuje njegova mama, zato je hotel zakleniti vrata. Ko je vstal, je padel in si pri tem zlomil penis. “Pri zlomu pa morate vedeti, da ne gre za enak zlom kakor pri kosteh. Gre za raztrganino oziroma nateg tkiva, ki tvori penis,“ pravi Herbenickova. “Do tega pa pride, če penis v vzburjenem stanju poskušamo na silo upogniti.“

Seveda pa ne smemo pri tem pozabiti tudi na skoraj bizarne poškodbe žensk,“ se nenavadnega primera spominja dr. Gabe Wilson. “K meni je prišla na pregled ženska, ker jo je partner oralno zadovoljeval takoj zatem, ko je pojedel pikanten obrok, zaradi česar je utrpela opekline.“

Čelade in ščitniki?

Ali torej takšne in drugačne poškodbe, ki jih lahko staknemo med posteljnimi igricami, pomenijo, da bomo zaradi lastne varnosti morali med seksom po novem nositi čelado in ščitnike za kolena? Prav gotovo ne.

Če vam v določenem položaju ni udobno, ga spremenite. Pametno pa se je tudi držati meja svojih zmožnosti. Če ne zmorete tempa ali pa niste dovolj gibčni, nikakor ne nadaljujte s početjem, ampak raje zamenjajte bodisi položaj bodisi hitrost spolnega odnosa,“ svetuje dr. Mache Seibel, profesor porodništva in ginekologije. “Nekateri ljudje ne dosežejo prstov na svojih nogah ali pa ne smejo imeti povišanega srčnega utripa … Pri takih tako lahko pride tudi do najhujših težav in zapletov, ne le manjših poškodb in odrgnin.

Poleg previdnosti pa strokovnjaki svetujejo tudi razgibavanje in raztegovanje mišic pred spolnim odnosom. Pozorni bodite tudi, da ne boste imeli ob postelji koničastih in ostrih predmetov ali sveč.

 

vir: vizita.si

 

Trač

Zadnje sporočilo: 10 let, 4 mesecev nazaj
  • MiChO : MIS - TER - BA - BY !!! :P
  • Sodišinčar : Kak ste?
  • MiChO : Vse najboukše za dan mladosti!
  • MiChO : te napovedovali?
  • LAjCi : ka pa jasnovidec za ravensko?
  • MiChO : fčasi
  • MiChO : :)
  • MiChO : u jebem ti
  • KURSK : ka se čaka?
  • KURSK : nega parov

Samo registrirani uporabniki lahko pošiljajo sporočila

Nore izjave

"Ka Šumaher...un bar v dobronadelne namene davle..." - boshko

Zadnje objave na forumu