Prva stran Novice Zanimivosti Deklica ki dvigne 350 kilogramov
Deklica ki dvigne 350 kilogramov PDF natisni E-pošta
Novice - Zanimivosti
Nedelja, 15 Avgust 2010 14:02

Varya Akulova se je kot najmočnejša deklica na svetu dvakrat vpisala v Guinessovo knjigo rekordov. Ukrajinko so ljudje poimenovali deklica Hercules; dvigne namreč lahko kar 350 kilogramov težko utež!

Varya Akulova se je rodila leta 1992. Oče Uri je nekdanji cirkuški akrobat in dvigovalec uteži, mati Larisa pa univerzitetna profesorica. Zgodbe o Urijevih prednikih še danes krožijo med ljudmi. Tudi njegovi pokojni sorodniki naj bi bili namreč nenavadno močni. Uri meni, da se moč deduje iz roda v rod.

Varyjina zgodba

Starša sta že zelo zgodaj opazila, da je tudi njuna deklica zelo močna. Na noge se je postavila mesece pred ostalimi otroki, pri enem letu pa je že pokazala nenavadno moč v rokah.

Naslednja leta so bila za družino zelo težka. Ukrajina je bila na pragu revščine in družina se je težko preživljala. Službo je bilo težko dobiti, zato se je pri Varyjinih treh letih družina pridružila cirkusu. Starša sta dvigovala uteži, Varya pa je večinoma sodelovala v gimnastičnih in akrobatskih nastopih.

Ko je bila nenavadna deklica stara pet let, je že dvigovala uteži. Oče je pri tem skrbel za njeno varnost in ni dovolil, da bi dvignila preveč. Večkrat na leto jo je pregledal tudi zdravnik, da je preveril njeno rast, razvoj, moč kosti in zdravje pljuč.

Leto kasneje je bila Varya že tako močna, da je na hrbtu z lahkoto nosila svojega očeta in zmagovala na prireditvah dvigovanja uteži.

Varya je tako pri sedmih letih navduševala občinstvo po vsej Ukrajini. A plačilo je bilo zelo slabo, na dan je namreč zaslužila le deset dolarjev. Živeli so skromno in skušali čim več prihraniti. Ko je deklica dopolnila devet let, so si lahko kupili stanovanje.

Z leti se je dekličina moč še večala. Pri dvanajstih je na hrbtu z lahkoto nosila mamo in očeta, se istočasno sklonila k tlom in dvignila še težko utež. Še več, legla je med dva stola, tako da je imela na prvem ramena, na drugem pa stopala in naredila nekakšen most. Na njen trebuh in noge sta se nato usedla starša, ki sta skupaj tehtala okrog 150 kilogramov. Deklica ju je z lahkoto nosila.

Varya Akulova

Nenavadna mišična vlakna

O Varyji so pred leti posneli tudi dokumentarni film. Takrat so jo pregledali strokovnjaki in odkrili nenavadno mišično zgradbo. Mišic sicer ni imela večjih kot njene vrstnice, šokantno je bilo odkritje, da ima med sabo vezanih veliko več mišičnih vlaken, kot je za ljudi običajno.

Varya pa ni odlična le pri dvigovanju uteži. Blesti namreč tudi v šoli, kjer je ena izmed najboljših učencev.

Pred tremi leti je mati Larisa rodila še drugo deklico. Varyjina sestrica je prav tako čudežni otrok. Starši pravijo, da se zgodovina ponavlja ...

Varya Akulova

 

vir: bibaleze.si

 

Trač

Zadnje sporočilo: 10 let, 4 mesecev nazaj
  • MiChO : MIS - TER - BA - BY !!! :P
  • Sodišinčar : Kak ste?
  • MiChO : Vse najboukše za dan mladosti!
  • MiChO : te napovedovali?
  • LAjCi : ka pa jasnovidec za ravensko?
  • MiChO : fčasi
  • MiChO : :)
  • MiChO : u jebem ti
  • KURSK : ka se čaka?
  • KURSK : nega parov

Samo registrirani uporabniki lahko pošiljajo sporočila

Nore izjave

"Dedek je kosiu, je kosiu, je kosiu..." (ponovi 10x pa se vdari po čeli) - LAjCi

Zadnje objave na forumu