Prva stran Novice Zanimivosti Nemogoče je mogoče
Nemogoče je mogoče PDF natisni E-pošta
Novice - Zanimivosti
Ponedeljek, 16 Avgust 2010 15:05

Nenavadne zgodbice, neobičajni znanstveni dosežki, bizarne anekdote … A je sploh še kaj, o čemer nismo pisali? Morda pa res! Preverite, česa morda še ne veste.

Najdaljši nohti

Najdaljši noht je imela na palcu, meril pa je 90 centimetrov. (Foto: Biete.lv)

 

Le nekaj ljudi na svetu se lahko pohvali z izjemnimi telesnimi dosežki, s katerimi so se zapisali v Guinnessovo knjigo rekordov in nekateri izmed njih si zares zaslužijo ta naziv. Kdo?

Najbolj izbuljene oči

Kim Goodman lahko tako močno izbulji svoje oči, da se ji premaknejo za 12 milimetrov iz očesnih jamic. Rekord je postavila 2. novembra 2007 v Istanbulu.

Najbolj izbuljene oči

Oči izbulji za 1,2 centimetra. (Foto: Biete.lv)

 

Največji odstranjeni slepič

Najdaljši slepič, organ, ki se nahaja med debelim in tankim črevesjem, ki so ga kadar koli odstranili, je meril 26 centimetrov. Med obdukcijo, 26. avgusta 2006, so ga odstranili 72-letnemu Šafranku Augustu iz Hrvaške.

Najmočnejša pljuča

Najmočnejša pljuča na svetu ima Manjit Sinhg iz Velike Britanije. 16. septembra 1998 je v 42 minutah z lastnimi pljuči napihnil meteorološki balon, ki tehta 1000 gramov in v premeru meri 244 centimetrov.

Največja krvodajalska akcija

V največji krvodajalski akciji, ki se je v organizaciji 10 študentov odvijala 10. oktobra 2004 v vasi Bapu Ji v Indiji, je sodelovalo kart 17.921 krvodajalcev.

Najdaljši nohti

Lastnica najdaljših nohtov je bila Lee Redmond iz Združenih držav Amerike. Nohtov si ni strigla od leta 1979, 23. februarja 2008 pa so skupaj v dolžino merili kar 8 metrov in 65 centimetrov. Najdaljši noht je imela na palcu, meril pa je neverjetnih 90 centimetrov.

Najdaljša dlaka v ušesu

Ponosni lastnik najdaljše ušesne dlake je Anthony Victor iz Indije. Dlaka, ki je rasla iz sredine njegovega uhlja, je merila kar 18,1 centimetra.

Najdaljša dlaka v ušesu

Najdaljša ušesna dlaka meri 18,1 cm. (Foto: Biete.lv)


Najdaljši lasje

Najdaljši izmerjeni lasje so last Xie Quiping iz Kitajske. 8. maja 2004 so bili dolgi 5,672 metra. Xie si je dolge lase puščala od svojega 13. leta, od leta 1973.

Najdaljši lasje

Najdaljši lasje v dolžino merijo kar 5,672 metra. (Foto: Biete.lv)

 

Najdaljši jezik

Najdaljši jezik na svetu, izmerjen od konice do zaprte zgornje ustnice, meri 9,8 centimetrov. 11. februarja 2009 si ga je dal uradno izmeriti Stephen Taylor iz Velike Britanije.

Najdaljši jezik

Stephen ima, ko im zaprta usta, kar 9,8 centimetrov dolg jezik. (Foto: Biete.lv)


Največ uhanov na enkrat

Kam Ma je Charlieju Wilsonu 4. marca 2006 največkrat prebodel telo. V sedmih urah in 55 minutah mu je namreč naredil kar 1015 pircingov.

Najstarejši poročeni par

Karl Dølven, rojen 31. avgusta 1897, in Gudrun Haug, rojena 14. oktobra 1900, oba iz Norveške, sta se poročila 4. junija 1927. Poročena sta ostala vse do Gudrunine smrti 24. aprila 2004. Gudrun je umrla, ko je bila stara 103 leta in 193 dni, Karl pa je bil takrat star zavidljivih 106 let in237 dni. Skupaj sta bila tako stara kar 210 let in 65 dni.

Najdlje živeča vodenoglavka

Theresa Alvina Schaan iz Združenih držav Amerike se je rodila 17. marca 1941 s prirojeno motnjo, hidrocefalusom oziroma vodenoglavostjo. Gre za stanje, pri katerem se okoli možganov in hrbtenjače nabira cerebrospinalna tekočina. Več kot 50 odstotkov dojenčkov s to motnjo umre, Theresa pa je dočakala občudovanja vrednih 62 let.

Najdaljša dlaka na nogi

Najdaljšo dlako na nogi so izmerili Wesleyju Pembertonu iz ZDA. 9. februarja 2008 je njegova dlaka merila 16,51 centimetrov.

Najtežji ledvični kamen

Wazir Muhammand iz Sindha v Pakistanu se je v Guinnessovo knjigo rekordov zapisal kot lastnik najtežjega ledvičnega kamna na svetu. 24. junija 2008 so mu namreč iz desne ledvice odstranili kar 620 gramov težek ledvični kamen.

Najtežji ledvični kamen

Najtežji ledvični kamen tehta 620 gramov! (Foto: Biete.lv)

 

Največ albinov v eni družini

Od osmih otrok Georgea in Minnie Sesler, so se štirje sinovi, John, George, Kermit in Kenneth, rodili s prosojno kožo, rožnato-modrimi očmi in belimi lasmi. Enak rekord pa so postavili v še eni družini, ko so se Mariu in Angie Gaulin rodili štirje otroci – Sarah, Christopher, Joshua in Brendan. Bolezen so podedovali od staršev, saj je njihov oče prav tako albin, mama pa nosilka gena.

Najglasnejše riganje

Paul Hunn iz Velike Britanije najbolj glasno rigne na svetu. Njegovo riganje je namreč doseglo kar 107,1 decibela.

 

vir: vizita.si

 

Trač

Zadnje sporočilo: 10 let, 5 mesecev nazaj
  • MiChO : MIS - TER - BA - BY !!! :P
  • Sodišinčar : Kak ste?
  • MiChO : Vse najboukše za dan mladosti!
  • MiChO : te napovedovali?
  • LAjCi : ka pa jasnovidec za ravensko?
  • MiChO : fčasi
  • MiChO : :)
  • MiChO : u jebem ti
  • KURSK : ka se čaka?
  • KURSK : nega parov

Samo registrirani uporabniki lahko pošiljajo sporočila

Nore izjave

"Pi..o materrrno, kak ga je rrrazfu...o!!" - komerrrciala

Zadnje objave na forumu