Prva stran Novice Ostale novice Kako sem pri sedemnajstih postal milijonar
Kako sem pri sedemnajstih postal milijonar PDF natisni E-pošta
Novice - Ostale novice
Torek, 24 Avgust 2010 17:07

Ben Way je v najstniških letih ustvaril in na hitro izgubil več milijonov. Danes je pri 27 letih znova na dobri poti, da si povrne izgubljeni denar.

Ben Way

Way je premagal disleksijo in postal uspešen poslovnež.

 

Mladenič, ki je odraščal v angleški vasici Devon, je očetu, ki je bil računovodja, in materi, ki je bila umetnica, povzročil kar nekaj sivih las. “Bil sem dobesedno otrok iz pekla. Ves čas v gibanju in ni minil dan, da mi ne bi uspelo česa polomiti," se spominja Ben. Šola je bila zanj prava mora. Zakaj, je postalo jasno, ko so mu pri devetih diagnosticirali disleksijo. “Očetu je nekako uspelo nabaviti prenosni računalnik, ki bi mi pomagal pri pisnih izdelkih. To je bil najbrž najtežji, največji in najpočasnejši prenosnik v zgodovini, ampak hitro je postal moj najboljši prijatelj." Postal je pravi mali računalniški mojster. "Prvič v življenju sem lahko bil ponosen na svoje delovne uspehe.”

Ker je to bil čas, ko je računalniška doba šele trkala na vrata, si je Ben s svojim znanjem kmalu začel služiti precej visoko žepnino. “Ko so sosedje in družinski prijatelji kupovali svoje prve računalnike in seveda niso imeli pojma, kako jih spraviti v pogon, so me poklicali. Najprej so mi dajali denar kar tako, potem pa sem sam začel zaračunavati 10 funtov na uro. Ni minilo pol leta, ko je pri trinajstih kar iz svoje otroške sobe vodil “posel”, ki je na leto obračal okoli 20 tisoč funtov.

Po treh letih je pustil šolo in se posvetil delu. Postal je znan kot eden najmlajših bogatašev, zaradi česar se je pojavljal v radijskih oddajah in v časopisih. Priznava, da mu je pozornost godila. “Kmalu so me kontaktirali investitorji iz Jerseyja, ki so mi ponudili milijonsko plačo, če postanem njihov svetovalec. Preselil sem se v Jersey, dobil sem luksuzno stanovanje in se vsako jutro uščipnil, da sem se prepričal, ali je vse skupaj res." Srečen tukaj ni bil, zato se je pri sedemnajstih preselil v London. Služba je bila še vedno enaka, plača tudi. Bil je tudi solastnik družbe, kar je pomenilo, da je bil pri devetnajstih “težak” 18 milijonov funtov.

Potem pa je počil balon “dotcom” podjetij. Podjetje je propadlo, 18 milijonov funtov vredne delnice pa so postale nič vreden papir. “Obubožal sem. Isti dan, ko sem v Sunday Timesu prebral lestvico najbogatejših, kjer so me uvrstili na osemnajsto mesto, tik za Robbiejem Williamsom, nisem imel  dovolj denarja niti za vožnjo s podzemno železnico.”

"Na srečo me je prijatelj vzel pod streho. Znova sem začel na začetku. Najprej sem delal kot svetovalec, potem pa sem leta 2002 ustanovil podjetje Rainmakers in denar je znova začel pritekati na bančni račun v velikih količinah." Ben trdi, da ga je bankrot, čeprav ga je doletel tako mladega, naredil močnejšega. “Vem, kako visoko se da priti in kako globoko se da pasti. In tega ne želim več ponoviti, zato sem mnogo bolj previden.” Po podatkih iz letošnjega leta ima Way na računu spet okoli 10 milijonov funtov.

 

vir: cekin.si

 

Trač

Zadnje sporočilo: 10 let, 5 mesecev nazaj
  • MiChO : MIS - TER - BA - BY !!! :P
  • Sodišinčar : Kak ste?
  • MiChO : Vse najboukše za dan mladosti!
  • MiChO : te napovedovali?
  • LAjCi : ka pa jasnovidec za ravensko?
  • MiChO : fčasi
  • MiChO : :)
  • MiChO : u jebem ti
  • KURSK : ka se čaka?
  • KURSK : nega parov

Samo registrirani uporabniki lahko pošiljajo sporočila

Nore izjave

"90 pa 50...je 160." - boshko

Zadnje objave na forumu