Prva stran Novice Ostale novice Multimilijonarske žrtve bizarnih umorov
Multimilijonarske žrtve bizarnih umorov PDF natisni E-pošta
Novice - Ostale novice
Sreda, 25 Avgust 2010 13:12

Najbogatejši ljudje na svetu se pogosto obkrožijo z osebnimi stražarji, se skrijejo v varovane utrdbe in bežijo pred javnostjo. Toda nekaterim tudi to ne pomaga. Predstavljamo vam milijarderje, ki so postali žrtve bizarnih umorov.

Da so premožni ljudje žrtve umorov, ni nič čudnega. Zločince privlači njihovo premoženje, moč ali pa so si na poti do bogastva nakopali številne sovražnike. Marsikateri milijarder se je spustil tudi v mednarodno politiko, kar ima lahko usodne posledice. Predstavlajmo vam pet ljudi, ki jih niti silno bogastvo ni uspelo obvarovati pred morilskimi zločinci.

Al Hariri
Al Hariri je svoje milijardno bogastvo zgradil s svojimi rokami. Libanonski poslovnež  si je bogastvo prislužil kot gradbenik, med njegovimi strankami pa je bila tudi kontroverzna saudska kraljeva družina. Med letoma 1992 in 1998 ter letoma 2000 in 2004 je bil celo libanonski predsednik vlade. Le šest mesecev po odstopu s tega položaja je postal žrtev bombnega napada. Kljub temu da je bilo pred smrtjo njegovo premoženje vredno kar 4,3 milijarde dolarjev, ni znal ustaviti morilcev. Njegovo smrt še vedno preiskujejo Združeni narodi, obstaja pa sum, da je bila v zločin vpletena tudi sirijska vlada.

Tudi telesni stražarji mu niso pomagali. (Foto: Reuters)

Tudi telesni stražarji mu niso pomagali. (Foto: Reuters)

 

Ashraf Marwan
Ashraf Marwan je bil milijarder in svak legendarnega egiptovskega predsednika Nasserja. Umrl je leta 2007, ko je padel z balkona svojega londonskega stanovanja. Policijska preiskava je ugotovila, da je šlo za umor, ki so ga hoteli prikazati kot samomor. Marwan je postal tarča številnih tajnih služb, potem ko se je razkrilo, da je bil tajni sodelavec izraelske tajne službe Mossad, kar je v napetih bližnjevzhodnih razmerah nedopustno. V preiskavi so našli tudi priče, ki so trdile, da je bilo z njim tik pred padcem iz petega nadstropja več mož.

Pogreba se je udeležilo na tisoče ljudi. (Foto: Reuters)

Pogreba se je udeležilo na tisoče ljudi. (Foto: Reuters)

 

Arkady "Badri" Patarkatsišvili
Arkady, gruzijski oligarh in seveda milijarder je bil leta 2008 partner ruskega tajkuna Borisa Berezovskega. Tudi njega so mrtvega naši v Angliji, v njegovem domovanju. Po prvih podatkih naj bi šlo za zastoj srca, kasneje pa so ugotovili, da gre za zelo sumljivo smrt. Patarkatsišvili je tik pred smrtjo objavil, da bo kandidiral za položaj gruzijskega predsednika, hkrati pa povedal, da se boji gruzijskih oblasti, ker naj bi ga želele ubiti. Kot kaže, so bili njegovi strahovi upravičeni. Kljub njegovi smrti se okoli njega in njegovega 10 milijard dolarjev vrednega premoženja še vedno bijejo bitke. V New Yorku se vrhovno sodišče ukvarja s tožbo, naperjeno proti vdovi bogataša in Borisu Berezovskemu, ker naj bi zakrivila njegovo smrt, medtem pa Berezovski na sodišču v Londonu zahtevo polovico zapuščine Arkadija "Badri" Patarkatsišvilija.

Namesto predsedniške palače, prerani grob (Foto: Reuters)

Namesto predsedniške palače, prerani grob (Foto: Reuters)

 

Edouard Stern
Stern, prav tako bančnik in član ene najuglednejših francoskih družin, je umrl v bizarnih okoliščinah. Med sadomazohistično seanso ga je ubila njegova ljubica. Kot se je izkazalo kasneje, ga je poskušala izsiljevati, vendar je tako seksualna igrica kot izsiljevanje odšlo predaleč. 38. najbogatejši Francoz je svoje življenje končal oblečen v obleko iz lateksa in privezan na stol. Ljubico Cecil Brossard so v Švici obsodili zaradi umora.

Stavba, v kateri so našli mrtvega enega najbogatejših Francozov. (Foto: Reuters)

Stavba, v kateri so našli mrtvega enega najbogatejših Francozov. (Foto: Reuters)

 

Edmond J. Safra

Edmond J. Safra je bil eden najbolj uglednih svetovnih bančnikov, ki je leta 1999 umrl v bizarnem požaru, ki naj bi ga zakrivil bolničar, ki je skrbel zanj zaradi hude oblike Parkinsonove bolezni. Ted Maher si je zamislil hollywoodski scenarij. Zanetil je ogenj, zato da bi nato dve milijardi in pol 'težkega' Safro herojsko rešil pred smrtjo, za kar bi mu bil bogataš večno denarno hvaležen. Toda ogenj očtno ni imel posluha za Tedovo herojstvo in je ubil skoraj invalidnega Safro. Ted Maher je v zaporu odsedel osem let. Bančnikovo premoženje je postalo del dobrodelne fundacije, s katero upravlja njegova vdova.

Safra je zapustil milijardno premoženje. (Foto: Reuters)

Safra je zapustil milijardno premoženje. (Foto: Reuters)

 

vir: cekin.si

 

Trač

Zadnje sporočilo: 10 let, 6 mesecev nazaj
  • MiChO : MIS - TER - BA - BY !!! :P
  • Sodišinčar : Kak ste?
  • MiChO : Vse najboukše za dan mladosti!
  • MiChO : te napovedovali?
  • LAjCi : ka pa jasnovidec za ravensko?
  • MiChO : fčasi
  • MiChO : :)
  • MiChO : u jebem ti
  • KURSK : ka se čaka?
  • KURSK : nega parov

Samo registrirani uporabniki lahko pošiljajo sporočila

Nore izjave

"Ge mo prvi človik ka de mel živino v bloki." - Buro

Zadnje objave na forumu