Prva stran Novice Zanimivosti Dejstva in miti o nimfomankah
Dejstva in miti o nimfomankah PDF natisni E-pošta
Novice - Zanimivosti
Četrtek, 02 September 2010 10:25

Nekatere stvari so boljše od seksa, nekatere slabše, prav nobena pa ni točno takšna.

Kaj je nimfomanija? Slavni seksolog dr. Alfred Kinsey je malce v šali nimfomanko/nimfomana opisal kot nekoga, ki seksa več kot vi. Večina moških si nimfomanke predstavlja kot nenasitne pohotnice, ki bi jo z veseljem sprejeli kot partnerico, le malo ljudi pa ve, da je spolna odvisnost resna psihološka bolezen, ki je lahko uničujoča za oba.

Samo za ženske
Izraz nimfomanka se uporablja pravzaprav samo za ženske. Moški, ki nenehno iščejo seks, se imenujejo satiriasi ali satiri. Obe besedi prihajata iz grške mitologije, a je zanimivo, da večina poznamo nimfomanke, medtem ko besedo satir redko povezujemo s seksualno motnjo. Razlog je verjetno to, da je pri moških nenehno iskanje seksa bolj družbeno sprejemljivo kot pri ženskah.

Dobro življenje vodi v nimfomanijo
V 19. stoletju so zdravniki domnevali, da so vzroki za nimfomanijo bogataška hrana, čokolada, nečiste misli, branje romanov in seveda masturbacija. Vse te stvari naj bi namreč preveč stimulirale ženske živčne končiče in vodile v nimfomanijo.

Vse je v njeni glavi
Zdravniki so tudi domnevali, da so pri nimfomankah povečani mali možgani. In nekateri ljudje to verjamejo še danes. Večje zatilje naj bi pomenilo, da je ženska nimfomanka oziroma moški satir. Moderna znanost je seveda pokazala, da oblika lobanje nima prav nobenega vpliva na spolno slo.

Včasih nimfomanke, danes spolne odvisnice

Izraz nimfomanka ni več uradno priznan v medicinski znanosti, ker ni dovolj natančen. Ni namreč določeno, koliko seksa je preveč. Zato je uradni izraz spolna odvisnost povezan s kompulzivnostjo. Statistika kaže, da je le približno osem odstotkov moških in trije odstotki žensk, ki so v resnici odvisni od spolnosti.

Nimfomanke so bolne
Spet se moramo vrniti v 19. stoletje. Takrat so zdravniki verjeli, da je nimfomanija simptom drugih bolezni. Tudi to prepričanje še ni čisto izkoreninjeno. Neka ženska v ZDA je trdila, da je postala nimfomanka, ko se je poškodovala pri telovadbi.

Nimfomanke ne morejo biti dobre punce
To seveda ne drži, a življenje s spolno obsedenke ali obsedencem je lahko precej izčrpajoče, saj gre za resno bolezensko stanje. Moški in ženske namreč nenehno iščejo zadovoljitev in v večini primerov njihovi partnerji in partnerice tega ne zdržijo.

Nimfomanija je greh
Kristjani smatrajo nimfomanstvo kot greh in obstaja precej društev, ki mlade odvračajo od spolnih odnosov. Vendar pa obstaja tudi nekaj takšnih, ki poročenim parom dovoljujejo popolno spolno svobodo.

Nimfomanija ni zabavna

Nimfomanija ima seveda določene privlačnosti, a je pravzaprav lahko zelo nevarna. Odvisniki imajo odnose tudi z več tisoč partnerji ali partnericami, kar jih uvrsti v rizično skupino za spolne bolezni. Poleg tega je bilo kar 60 odstotkov spolnih odvisnikov zlorabljenih v otroštvu in nimfomanija je pravzaprav posledica teh zlorab.

Nimfomanke ne uživajo pri seksu

Resnični spolni odvisniki so v bistvu sužnji svoje odvisnosti. Za mnoge od njih je seks samo sredstvo za odstranjevanje negativnih čustev ali da se znebijo občutka osamljenosti. Gre samo za akt, ki jim ne prinese ljubezni ali potešitve.

 

vir: moskisvet.com

 

Trač

Zadnje sporočilo: 10 let, 5 mesecev nazaj
  • MiChO : MIS - TER - BA - BY !!! :P
  • Sodišinčar : Kak ste?
  • MiChO : Vse najboukše za dan mladosti!
  • MiChO : te napovedovali?
  • LAjCi : ka pa jasnovidec za ravensko?
  • MiChO : fčasi
  • MiChO : :)
  • MiChO : u jebem ti
  • KURSK : ka se čaka?
  • KURSK : nega parov

Samo registrirani uporabniki lahko pošiljajo sporočila

Nore izjave

"Güjdi je udo!" - lenč

Zadnje objave na forumu