Prva stran Novice Zanimivosti Resnične zgodbe: Prek interneta do sanjske službe
Resnične zgodbe: Prek interneta do sanjske službe PDF natisni E-pošta
Novice - Zanimivosti
Ponedeljek, 20 December 2010 22:43

V času recesije je težko priti do sanjske službe. Predstavljamo vam zgodbe petih ljudi, ki so z dobro idejo, iznajdljivostjo in intenetom, prišli do sanjske službe.

Eugene Hsu
Eugene Hsu se je odločil, da bo ustvaril rezime, ki bo izstopal od ostalih, sterilnih in podrejenih funkcionalnosti. Možak, ki sicer dela doktorat na eni izmed najbolj prestižnih fakultet v Ameriki, MIT, je za ustvarjanje online CV-ja uporabil Microsoft Paint. Sicer je požel nekaj kritik, ki so se omejile na neprimernost in neresnost, toda služba je bila hitro tu. CV si še vedno lahko ogledate na spletu, le da je Eugene objavil, da službe več ne išče.

CV

Stran, ki je premamila številne delodajalce.

 

Jon Barker
Jon Barker je velik ljubitelj Gmaila, vendar si je zaželel, da mu ne bilo potrebno vsakič, ko je želel preveriti pošto, odpreti brskalnika. Ker je vešč programiranja, si je spisal programčič, ki ga je poimenoval Pop goes the Gmail, ki mu je omogčil, da je zgolj s klikom na gumb prenesel pošto na svoje namizje. Edina težava pri tem je bila, da je prevzemanje pošte izvedel tako, da je prekršil pogoje uporabe in vdrl na Googlove strežnike. Vodilni Googlovi delavci, ki so bili prepričani, da se kaj takega ne more zgoditi, so mu namesto tožbe na sodišču ponudili službo. Seveda vam iskanje službe s kriminalnim dejanjem močno odsvetujemo!

Alec Brownstein
Alec je ambiciozen možak. Sicer je službo že imel, a se je odločil napredovati. Delal je kot tekstopisec v srednjeveliki oglaševalski agenciji, a želel si je napredovanja. V mislih je imel sodelovanje s petimi ljudmi, ki so v njegovem poslu veljali za najboljše oziroma jih je sam najbolj cenil. Računal je na to, da kot vsi običajni ljudje tudi najboljši kreativni direktorji v Google vpišejo svoje ime. Zato je zakupil sponozorirane povezave, ki so se pojavile vsakič, ko je bilo v iskalnik vpisano katero od imen. Njegova predvidevanja so se uresničila in kar štirje so ga povabili na razgovor, dva sta mu ponudila službo. Za posamezno povezavo je plačal 15 centov, skupen strošek iskanja nove službe pa je bil 6 dolarjev.

Simone Brunozzi
Simone je bil razočaran nad svojo službo sistemskega administratorja na Univerzi za tujce v Perugi. O novem delovnem mestu je sanjal tudi v virtualnem svetu igre Second Life. Udeležil se je tudi virtualnega kadrovskega sejma, kjer je bila med perspektivnimi delodajalci tudi spletna stran amazon.com. Na razgovoru se odrezal odlično in služba, ki si jo je vedno želel je tu.

Renee Libby
Renee je zaradi krize ostala brez službe. Takoj je preko twitterja začela slediti strokovnjake za področje na katerem je prej delala. Pričela je tudi z objavami strokovnih novic, ki jih je zasledila na spletu. Več strokovnjakov je sledila, več strokovnjakov je sledilo njene objave in kaj kmalu je dobila ponudbo, da bi postala zunanja sodelavka ene izmed lokalnih PR agencij. Zunanje sodelovanje se je kaj kmalu razvilo v redno zaposlitev, celo z višjo plačo, kot jo je imela na svojem starem delovnem mestu.

 

vir: cekin.si

 

Trač

Zadnje sporočilo: 10 let, 4 mesecev nazaj
  • MiChO : MIS - TER - BA - BY !!! :P
  • Sodišinčar : Kak ste?
  • MiChO : Vse najboukše za dan mladosti!
  • MiChO : te napovedovali?
  • LAjCi : ka pa jasnovidec za ravensko?
  • MiChO : fčasi
  • MiChO : :)
  • MiChO : u jebem ti
  • KURSK : ka se čaka?
  • KURSK : nega parov

Samo registrirani uporabniki lahko pošiljajo sporočila

Nore izjave

"Tou se samo nan Slovencan dogij." - galaktikos

Zadnje objave na forumu