Prva stran Novice Znanost in tehnologija Dokazi o obisku nezemljanov
Dokazi o obisku nezemljanov PDF natisni E-pošta
Novice - Znanost in tehnologija
Četrtek, 20 Januar 2011 11:57

Ljudje, ki verjamejo, da so Zemljo obiskali nezemljani, vidijo dokaze o tem po vsem svetu. Starodavni prebivalci Zemlje naj bi 'obiskovalcem' postavljali spomenike in jih častili kot bogove.

Pojave, ki jih ljudje niso razumeli so navadno pripisovali nadnaravnim silam. Nastali so duhovi, demoni, bogovi in nazadnje tudi nezemljani. Eden od štirih ljudi na svetu verjame, da lahko vsaj nekatera videnja NLP-jev pripišemo nezemeljskim bitjem. Navsezadnje je vesolje res ogromno, pravzaprav nepredstavljivo veliko, glede na to, da je neskončno, in bilo bi v nekem smislu precej nenavadno, da bi živa bitja obstajala samo na Zemlji. Prav zaradi ogromnih razdalj, pa je težko reči, da bi nas ta bitja tudi v resnici obiskala.
Ljudje, ki verjamejo v nezemljane trdijo, da se je to že zgodilo, po drugi strani pa so navadno bolj preproste teorije tudi točne.

Starodavne slike v votlinah
Na nekaterih slikah v votlinah, ki so jih našli po vsem svetu, naj bi bili narisani nezemljani, ki so obiskali Zemljo in pomagali prvim ljudem, da so ustvarili civilizacijo. Zagovorniki teorije o vesoljskih obiskovalcih vidijo nesporen dokaz v votlinah Val Camonice v Italiji in Wandjina Petroglif v Avstraliji.

Wandjina Petroglif v Avstraliji

Wandjina Petroglif v Avstraliji (Foto: Listverse)

 

Egipčanske rezbarije
Ozirisov tempelj v Abidosu naj bi bil še eden od dokazov o nezemljanski prisotnosti in o prastari tehnologiji. Reliefne figure naj bi prikazovale helikopter, reaktivno letalo in leteči krožnik. Rezbarije so v resnici precej prepričljive, vendar so arheologi odkrili, da so figure rezultat erozije in 'prepisovanja'. Predelava starih hieroglifov je bila pogosta v tistih časih. Originalni tekst je bil izdelan za časa Setija prvega nato pa so ga spremenili za Ramzesa. Seveda pa zagovorniki teorije o vesoljcih trdijo, da gre za arheološko zaroto.

Linije Nazca
Te slavne linije se nahajajo v Peruju in prikazujejo geometrične like, ter like živali. Mnoge med njimi so vidne samo iz zraka in zato nekateri predvidevajo, da so imeli stari Perujci zmožnost letenja ali pa so želeli komunicirati z nekom, ki je lahko. Znanstveniki domnevajo, da so imele linije spiritualni pomen in da so bile namenjene bogovom. Zagovorniki teorije trdijo, da je takšne linije nemogoče izdelati brez zračne pomoči in čeprav je to v resnici zelo težko, pa ni nemogoče.

Linije Nazca

Linije Nazca (Foto: Listverse)

 

Mehanizem iz Antikithere
Ta zanimiva naprava, ki naj bi jo po nekaterih teorijah izdelal Arhimed in naj bi bila del časovnega stroja, je bila narejena približno leta 85 pred našim štetjem. Sistem ima zapleten mehanizem, ki prikazuje lokacijo sonca, lune in pet planetov, ki so jih takrat poznali. Najverjetneje so napravo uporabljali na ladjah za določitev smeri. V tem mehanizmu zagovorniki vidijo dokaz o nezemljanih, saj naj takratni prebivalci ne bi imeli zmožnosti izdelave tako zapletenih naprav. V resnici so takšne naprave lahko izdelovali šele v 14. stoletju. Znanstveniki pa vidijo v tej napravi bolj dejstvo koliko znanja se je od starih Grkov izgubilo. Kot je v neki razpravi dejal Artur C. Clarke: „Če bi ohranili vse znanje, ki so ga imeli stari Grki, bi danes dosegali sosednje zvezde.“

Ptič iz Sakare
Ta kipec naj bi bil dokaz o letalski tehnologiji starih Egipčanov. Dokaz naj bi bil v repu, ki je vertikalen, ptiči imajo namreč rep horizontalno. Poleg tega kipec nima nog, na vrhu pa izgleda kot bi imel kabino. Testi so prikazali, da kipec nima aerodinamičnih lastnosti, ki bi mu omogočali let in da gre najverjetneje za otroško igračo.

Dogu
Dogu so majhne 'humanoidne' figurice, ki so jih našli na Japonskem. Nenavadna obleka figuric naj bi spominjala na skafander z očali in cevmi. Namen teh figuric je neznan kar še doda k skrivnosti dogujev. Morda so bile figurice namenjene ritualom za boljšo rodnost.

Dogu

Dogu (Foto: Listverse)

 

Stonehenge
Kadar govorimo o zgradbah, ki naj bi bile posvečene nezemljanom, nikakor ne moremo mimo Stonehengea. Že sama izgradnja tega svetišča je stvar debate, saj je težko verjeti, da bi takratna primitivna družba lahko postavila ogromne kanite bloke enega na drugega brez napredne tehnologije. Po drugi strani pa znanstveniki trdijo, da je z dovolj človeške sile to mogoče brez helikopterjev ali letečih krožnikov. Vsekakor je izjemno poznavanje premika lune in sonca in določitev točke, ko se križata zemljina in lunina orbita. Zagovorniki trdijo, da je takšno znanje mogoče samo s pomočjo nezemljanov, znanstveniki pa trdijo, da je to mogoče z nenehnim opazovanjem in prenašanjem znanja od generacije do generacije.

Stonehenge

Stonehenge

 

Piramide v Gizi
Tako kot druge piramide po svetu, naj bi bile tudi piramide v Gizi povezane z nezemljani. Predvsem zaradi izjemne velikosti. Egipčani naj ne bi premogli tehnologije s katero bi bilo mogoče postaviti tako ogromne stavbe. Kamniti bloki naj bi bili obdelani s takšno natančnostjo, da je naj ne bi mogli doseči niti v današnjem času. Poleg tega naj bi bila višina največje piramide v razmerju z oddaljenostjo Zemlje od sonca. Vse tri piramide pa naj bi bile v povezavi z ozvezdjem Orion. Moderne meritve so pokazale, da temu sicer ni tako, a kakorkoli že, piramide v Gizi so izjemen prikaz inženirstva in arhitekture.

 

 

vir: moskisvet.com

 

Trač

Zadnje sporočilo: 10 let, 5 mesecev nazaj
  • MiChO : MIS - TER - BA - BY !!! :P
  • Sodišinčar : Kak ste?
  • MiChO : Vse najboukše za dan mladosti!
  • MiChO : te napovedovali?
  • LAjCi : ka pa jasnovidec za ravensko?
  • MiChO : fčasi
  • MiChO : :)
  • MiChO : u jebem ti
  • KURSK : ka se čaka?
  • KURSK : nega parov

Samo registrirani uporabniki lahko pošiljajo sporočila

Nore izjave

"Un ma velkoga krokodila med nogami!" - lebarowa

Zadnje objave na forumu