Prva stran Novice Zanimivosti Bizarna dejanja v imenu lepote
Bizarna dejanja v imenu lepote PDF natisni E-pošta
Novice - Zanimivosti
Ponedeljek, 07 Marec 2011 12:15

Ste že slišali za šminko, ki poveča ustnice? Ali pa za poseg, s katerim lahko moškemu zmanjšajo moda? Kaj pa za nenavadno lomljenje in raztezanje nog s kovinskimi opornicami? No, to je le nekaj sila nenavadnih lepotnih pristopov.

Dvig oči

Nekatere ženske, ki niso zadovoljne s svojimi oči, češ da so preveč podolgovate in premajhne, se odločijo za operacijo, s katero jim kirurgi s pomočjo dodatne kože spremenijo obliko oči. Iz podolgovate, mandljaste oblike jih spremenijo v bolj okrogle in velike. Nekatere pa se ne odločijo za ta poseg, ampak si zgornji del oči privzdignejo kar s posebnim lepilom ali trakom. A strokovnjaki opozarjajo, da lahko takšna umetna sredstva dražijo oči in celo povzročijo kakšna vnetja. Poleg tega je lahko občutek, da vam oči vleče navzgor, sila neprijeten.

Okrasje na zobeh

Časi, ko so se ljubitelji zobnega okrasja krasili zgolj s kakšno diskretno bleščico na zobu ali pa s kakšnim zlatim zobom, so očitno mimo. Zdaj si ljudje zobe krasijo z velikimi količinami zlata, srebra, celo diamantov. Tako v nekaterih primerih zob sploh ni videti, saj je njihova celotna površina prekrita z okrasjem. A strokovnjaki opozarjajo, da so lahko ti zobni dodatki škodljivi, saj povečujejo možnosti za alergijske reakcije, slab zadah in nenazadnje lahko tudi poškodujejo zobe.

Ožanje pasu s korzetom

Korzeti so spet modni in priljubljeni – tako med zvezdniki kot med navadnimi smrtniki. A nekatere ženske z zategovanjem trakov ter gumbov pretiravajo, kajti znano je, da so si tako pred več stoletji grajske gospe ožile pasove. To pa je lahko nevarno početje. Zaradi močnega zategovanja v predelu pasu so v preteklosti pri številnih ženskah, ki so pogosto nosile steznike, opazili, da so se jim notranji organi močno deformirali. Njihova jetra, črevesje, mehur, pa tudi želodec so zaradi stisnjenosti in posledično deformiranosti pripadnicam nežnejšega spola povzročali nemalo zdravstvenih težav – zaprtje, zgago, deformacijo hrbtnih mišic, celo neprijeten kašelj in težave z dihanjem. Ženske so se zaradi preozkih korzetov težko sklanjale in dvigovale otroke, trpele so hude bolečine. Poleg tega pa strokovnjaki pravijo, da je imela marsikatera pripadnica nežnejšega spola tudi težave z zanositvijo, kajti stezniki so močno stiskali tudi ženske reproduktivne organe. Res pa je, da so sodobni korzeti vendarle drugačni od tistih, ki so jih ženske nosile pred nekaj stoletji. Stezniki so veliko bolj udobni in prijaznejši tako ženskemu telesu kot njenemu zdravju.

Ozek pas

Guinnessova rekorderka v najožjem pasu na svetu je Američanka Cathie Jung.

 

Manjšanje mod

Verjeli ali ne, nekateri moški menijo, da so njihova moda prevelika in preveč moteča, zato se odločijo, da si jih bodo dali operativno zmanjšati. Poseg traja le trideset minut in ga zdravnik lahko izvede kar ambulantno, vendar strokovnjaki opozarjajo, naj moških preprostost posega ne zavede. Če namreč moda ne bodo zmanjšana pravilno in če poseg ne bo narejen profesionalno, lahko moški utrpi resne posledice – bolečina, infekcije, celo slabša plodnost.

Podaljševanje nog

Kitajci, ki so nekoliko nižje rasti, so pred leti skušali na telesni višini pridobiti tako, da so si lomili kosti, potem pa so jih, s pomočjo posebnih kovinskih opornic, medtem ko so se celile, nategovali in raztegovali. Po kakšnem letu takšnega početja so menda tisti, ki so se odločili za ta drastičen ukrep, bili celo nekaj centimetrov višji. A pred štirimi leti so lomljenje ter natezanje kosti kitajske oblasti prepovedale.

Povečanje ustnic s posebno šminko

Za vse tiste, ki se jim zdijo silikonski vsadki, injekcije kolagena, hialuronske kisline in drugih preparatov za povečevanje ustnic preveč drastičen ukrep, je na trgu posebna šminka, prav tako namenjena povečanju ustnic. Lepotilo vsebuje sestavine, ki nekoliko dražijo ustnice, te pa posledično nabreknejo. A strokovnjaki opozarjajo, da s takšno šminko nikakor ne gre pretiravati, kajti zelo hitro lahko dosežete nasprotni učinek – prevelike ustnice, ki so že na daleč videti nenaravne in neestetske.

 

 

vir: vizita.si

 

Trač

Zadnje sporočilo: 10 let, 5 mesecev nazaj
  • MiChO : MIS - TER - BA - BY !!! :P
  • Sodišinčar : Kak ste?
  • MiChO : Vse najboukše za dan mladosti!
  • MiChO : te napovedovali?
  • LAjCi : ka pa jasnovidec za ravensko?
  • MiChO : fčasi
  • MiChO : :)
  • MiChO : u jebem ti
  • KURSK : ka se čaka?
  • KURSK : nega parov

Samo registrirani uporabniki lahko pošiljajo sporočila

Nore izjave

"Tou sta mi pravla i ata i oca." - lenč

Zadnje objave na forumu