Prva stran Novice Šport Danes 22. prvenstveni derbi
Danes 22. prvenstveni derbi PDF natisni E-pošta
Novice - Šport
Sobota, 26 Maj 2012 15:00

Danes ob 20:00 bo na Grbavici v Gederovcih že 22. večni prvenstveni derbi malega nogometa med domačim Mister Babyjem in gostujočo Krajno. Do tekme je torej še pet ur, do takrat pa preletimo nekaj zanimivosti iz preteklih derbijev.

Bejbi grb - Krajna

 

Do današnjega dne je bilo odigranih 21. prvenstvenih derbijev, večina teh seveda v Pomurski ligi malega nogometa. Na teh 21. tekmah so trinajstkrat slavili nogometaši iz Krajne, štirikrat pa današnji domačini iz Gederovec. Štiri srečanja so se končala brez zmagovalca. Tako je bilo tudi na zadnjem izmed njih, ko je bil rezultat 2:2, postregel pa je verjetno tudi z največ kartoni v zgodovini derbijev, saj jih je radodarni sodnik Štefan BARANJA pokazal kar deset (10!). Za Krajno sta 29. oktobra zadela Uroš OČEK in Thomas ŠKODNIK, za Mister Baby pa sta bila uspešna Denis BRATKOVIČ in Damjan ŠERUGA, kar je bil za zadnjega že tretji zadetek na zadnjih treh zaporednih derbijih.

 

Najvišja zmaga na derbijih je bila dosežena 7. junija 2009, ko je Krajna s 7:1 ugnala Mister Baby. Tekma z največ goli seže še dlje v zgodovino, saj je bila odigrana 30. maja 2004, ko je Mister Baby na Krajni zmagal s 6:7, enkrat (12. aprila 2008) pa se je derbi končal brez zadetkov.

 

Trenutna lestvica Ravenske lige v vlogo favorita postavlja domačine, ki še nikoli v zgodovini niso imeli takšne točkovne zaloge pred Krajno. Ta trenutno znaša velikih trinajst točk. Da pa vloga favorita ne bo tako izrazita, bodo "poskrbeli" kar domačini sami, saj zaradi odsotnosti ne bo obeh vratarjev - zimzelenega Jožeta GOMBOCA (izlet) in Davorina CIZA, ki prav danes stopa v zakonski stan, za kar mu izrekamo čestitke tudi na našem portalu. Med vratnicami bo tako stal že omenjeni Damjan ŠERUGA, ki danes torej ne bo imel možnosti, da bi nadaljeval serijo zadetkov na derbijih.

 

Verjetno prvič v zgodovini ima Mister Baby poleg takšne točkovne prednosti tudi več doseženih zadetkov (87) od Krajne (75), prednost domačinov pa je tudi bolj čvrsta obramba, saj je Krajna prejela kar dvajset zadetkov več od Mister Babyja (65 - 85).

 

Na žalost bodo današnji derbi krojili tudi drugi dejavniki, kot recimo izlet (Dejan KRPIČ), rojstni dan (Niko ŠKODNIK - vse najboljše za 18-ko), veliki nogomet (Aleš LEBAR) ter poškodbe (Dejan GRAH in Zoran BOKAN). Vsi omenjeni bodo zaradi omenjenih razlogov danes manjkali, zato bo derbi kar precej osiromašen, po drugi strani pa zna biti tudi zelo razgret. Zaradi kontroverznih prestopov iz Gederovec na Krajno namreč, saj sta v spomladanskem prestopnem roku "smrtni" prestop izpeljala Boštjan PEVEC, ki se je na sever občine odpravil že drugič, ter zadnja leta najboljši posameznik v dresu Mister Babyja, Davorin PELCL.

 

Pri najboljših strelcih na derbijih moramo upoštevati, da manjkajo strelci devetih golov za Krajno, saj nam ti še vedno niso znani. Po doslej zbranih in znanih podatkih je najboljši strelec na prvenstvenih derbijih Boštjan PEVEC, ki je mrežo zatresel kar dvanajstkrat; desetkrat v dresu "Bejbašov" in dvakrat v dresu Krajne. Tesno za petami mu je Boštjan ŠEBJANIČ, ki je dosegel dva manj, seveda vseh deset v dresu Krajne. Na tretjem mestu pa je z osmimi zadetki Thomas ŠKODNIK (Krajna).

Poleg Pevca se je doslej v dresu obeh ekip med strelce uspelo vpisati samo še Mitji STOJISAVLJEVIČU in na zadnjem derbiju še Denisu BRATKOVIČU, čeprav je poleg njih za obe ekipi že nastopilo kar nekaj igralcev.

 

Obsežnejšo statistiko si lahko pogledate na našem forumu in sicer tukaj, mi pa si za konec poglejmo akterje srečanja, na katerem bo pravico delil Ivan CENER.

 

KMN MISTER BABY
KMN KRAJNA
. .
2 - Patrik BUKOVEC
1 - Goran HORVAT
3 - Janez VREČIČ
3 - Žan RUKAV
5 - Filip PAVLINJEK
4 - Simon DETELLBACH
6 - Mitja STOJISAVLJEVIČ
5 - Sandi MAJC
7 - Denis BRATKOVIČ
6 - Davorin PELCL
10 - Silvo PAJŽLAR
8 - Boštjan PEVEC
11 - Boris DUNDEK
9 - Uroš OČEK
13 - Jože VREČIČ
10 - Kristijan BRATKOVIČ
14 - Darko KRPIČ     
11 - Aleš KOS
15 - Damjan ŠERUGA
12 - Aleš HARI

13 - Boštjan ŠEBJANIČ

14 - Danijel GRAH

15 - Mitja BERTALANIČ

16 - Thomas ŠKODNIK

17 - Tomaž POLDAUF

21 - Aljoša ŠEBJANIČ


Trener: Zvonko BOKAN
Trener: Jože FICKO

 

NAJ ŽIVI DERBI!

 

Trač

Zadnje sporočilo: 10 let, 5 mesecev nazaj
  • MiChO : MIS - TER - BA - BY !!! :P
  • Sodišinčar : Kak ste?
  • MiChO : Vse najboukše za dan mladosti!
  • MiChO : te napovedovali?
  • LAjCi : ka pa jasnovidec za ravensko?
  • MiChO : fčasi
  • MiChO : :)
  • MiChO : u jebem ti
  • KURSK : ka se čaka?
  • KURSK : nega parov

Samo registrirani uporabniki lahko pošiljajo sporočila

Nore izjave

"MSN ištant gejms mi pijše." - keber

Zadnje objave na forumu