Prva stran Novice Zanimivosti Duhovi na fotografijah
Duhovi na fotografijah PDF natisni E-pošta
Novice - Zanimivosti
Sreda, 21 November 2012 21:05

Obstaja nekaj fotografij na katerih so po razvitju filmov opazili nenavadne prikazni, ki jih tudi strokovnjaki ne morejo razložiti.

 

Večina nas ima rada dobre zgodbe o duhovih in čeprav v glavnem v duhove ne verjamemo, nas vseeno malce stisne pri srcu, če smo sami v temi.
Duhovi se navadno prikažejo na najbolj grozljivih mestih kot so pokopališča, stare hiše, gradovi, pač na mestih, kjer so se dogajali umori ali hude nesreče in očitno se radi prikazujejo na fotografijah, takrat ko ljudje to najmanj pričakujejo.

Obstaja na stotine, če ne na tisoče fotografij, ki prikazujejo duhove in večina med njimi je prirejena, obdelana, da izgleda kot bi se na njej pojavil duh. Nekaj med njimi pa jih je kar prepričljivih. Pregledali so jih strokovnjaki, ki so potrdili, da ne gre za predelavo. Potrdili so tudi, da ne gre za igre luči, več kot to pa niso mogli dognati.

"The Brown Lady" iz Raynham Halla
Je ena najbolj legendarnih fotografij duhov na svetu. Fotografija je bila posneta leta 1936 v Norfolku, v graščini Raynham Hall. Prikazen slike naj bi bila Lady Dorothy Townshend, žena Charlesa Townshenda, lastnika gradu v 18. stoletju. Po legendi naj bi Dorothy varala svojega moža zato jo je zaprl v eno od sob v gradu do njene smrti in njen duh naj bi še danes žalostno taval po tem gradu.

 

Vrnitev Freddyja Jacksona
Freddy je bil mehanik angleške letalske enote med prvo svetovno vojno. Leta 1919 je Freddy umrl, ko ga je zadel propeler od letalskega motorja. Nekaj dni kasneje se je njegova enota fotografirala, Freddy pa te priložnosti očitno ni hotel zamuditi in se je, čeprav mrtev, vseeno prikazal na sliki.

 

Duh nacionalnega muzeja
Ralph Hardy je hotel posneti lepo stopnišče v angleškem nacionalnem muzeju v Greenwichu, ko je nepričakovano posnel še strašljivo prikazen. Ralph sicer ni opazil nič posebnega, dokler ni dal slike razviti. Posnel je ogrnjeno postavo, ki se drži z obema rokama za ograjo. Že prej je osebje govorilo, da so občasno srečali nenavadno postavo, ki hodi po hodnikih in ko so izvedenci sliko pregledali, so potrdili, da ne gre za človeško vmešavanje. Nihče ne ve kdo ali kaj bi lahko skrivnostna postava bila.

 

Duh v avtomobilu
Mable Chinnery je leta 1959 obiskala grob svoje matere in pri tem posnela nekaj fotografij. Nato se je obrnila in posnela še svojega moža v avtu. Ko so fotografije razvili so opazili, da za možem, ki je sam sedel v avtu, sedi še ena oseba z očali, čeprav v resnici tam ni bilo nikogar. Mable je trdila, da je bila oseba v avtu njena mati.

 

Deklica v ognju
Leta 1995 je v Wem Town Hallu v Shropshireu izbruhnil ogenj. Medtem, ko so se gasilci trudili, da bi ogenj pogasili, je domačin Tony O'Rahilly posnel nekaj fotografij. In na eni od njih so nato med ognjem opazili dekle. Tudi to fotografijo in negative so poslali izvedencem, ki so potrdili, da ni bila predelana. Med požarom dekleta nihče ni opazil, prav tako niso našli trupla. Leta 1677 je bil namreč na istem mestu velik požar, ki naj bi ga povzročilo 14-letno dekle z imenom Jane Churm. Jane je v požaru umrla, njen duh pa naj bi še zmeraj taval po področju.

 

Pokopališče duhov
Bachelor's grove Cemetary v Chicagu naj bi bilo najbolj 'obsedeno' pokopališče na svetu. Domačini pripovedujejo zgodbe o prikaznih, ki se občasno sprehajajo po njem. Leta 1991 so člani društva GRS (društvo za raziskavo duhov) pokopališče preiskovali in posneli fotografijo na kateri je bila ženska, ki je sedela na enem od nagrobnikov.

 

Otrok na pokopališču
Gospa Andrews je obiskala grob svoje hčerke, ki je umrla, ko je bila stara 17 let. Med fotografiranjem ni opazila nič nenavadnega, ko pa so slike razvili je ob grobu klečala majhna deklica in strmela v kamero. Gospa Andrew je dejala, da ni bilo nobenega otroka na pokopališču. Otroka ni poznala in dejala je, da ni duh njene hčerke.

 

Železniški prehod v Teksasu
Na železniškem prehodu v San Antoniu, se je zgodila huda nesreča, v kateri je umrlo nekaj otrok. Po legendi naj bi duhovi teh otrok potiskali avtomobile na tračnice in povzročali nesreče. Pred kratkim so neki mladostniki posneli nekaj fotografij na tem odseku in posneli nenavadno prikazen.

Morda se da vse te fotografije razložiti na bolj naraven način kot so duhovi. Morda verjamemo zato ker hočemo verjeti, a četudi gre za igro luči in senc, je potrebno priznati, da so fotografije precej skrivnostne.

 

 

 

Vir: moskisvet.com

 

Trač

Zadnje sporočilo: 10 let, 7 mesecev nazaj
  • MiChO : MIS - TER - BA - BY !!! :P
  • Sodišinčar : Kak ste?
  • MiChO : Vse najboukše za dan mladosti!
  • MiChO : te napovedovali?
  • LAjCi : ka pa jasnovidec za ravensko?
  • MiChO : fčasi
  • MiChO : :)
  • MiChO : u jebem ti
  • KURSK : ka se čaka?
  • KURSK : nega parov

Samo registrirani uporabniki lahko pošiljajo sporočila

Nore izjave

"Letos de na maratoni Bajaga popejvala." - lebarowa

Zadnje objave na forumu