Prva stran Novice KMN Mister Baby Za koga bo 26. derbi uspešnejši?
Za koga bo 26. derbi uspešnejši? PDF natisni E-pošta
Novice - KMN Mister Baby
Petek, 30 Maj 2014 14:27

To vprašanje si postavljajo navijači obeh ekip, za katere sta sezoni tako zelo različni. Domačini so trdno na petem mestu prvenstvene lestvice, gostje pa se nahajajo na mestu, ki bi ob drugačni popolnitvi lige vodilo v nižji rang tekmovanja, tako nizko pa že dolgo niso bili, če v svoji 35. letni zgodovini sploh kdaj.

KMN Mister Baby - KMN Krajna

 

Odgovor na vprašanje bo znan nekaj po deveti uri zvečer, boj za tri točke ter pol letni mir pred "ultrasi" pa se začne ob 20:00 na Grbavici v Gederovcih. Ne glede na vse je to še vedno največji derbi Ravenske lige, kjer ne moremo v naprej napovedati zmagovalca, saj obe ekipi vsakič na igrišče stopita z zvrhano mero motivacije. 

Do današnjega dne je bilo odigranih 25 prvenstvenih derbijev, večina teh seveda v Pomurski ligi malega nogometa. Na teh 25-ih tekmah so petnajstkrat slavili Krajnčarji, šestkrat Bejbaši, štiri srečanja pa so se končala brez zmagovalca.

Najvišja zmaga na derbijih je bila dosežena na triindvajsetem, ki je bil odigran ob začetku lanske sezone, točneje 18. avgusta 2012. Takrat je Mister Baby s kar 9:0 razbil Krajno. Tekma z največ goli na eni tekmi seže dlje v zgodovino, saj je bila odigrana 30. maja 2004, ko je Mister Baby na Krajni zmagal s 6:7, enkrat (12. aprila 2008) pa se je derbi končal brez zadetkov.

Zadnji derbi so dobili jutrišnji domačini - 2. novembra je na Krajni bilo 0:2. Trenutna lestvica Ravenske lige sicer tudi tokrat napoveduje gladko zmago domačinov, ki so zbrali kar osemindvajset točk več od gostov, vendar kot smo že zapisali, mesta na lestvici na tej tekmi ne igrajo nobene vloge. Domačine iz Gederovec že vrsto let krasi izjemna obramba, tudi letos so takoj za Černelavčarji prejeli najmanj zadetkov. Krajna trenutno neuspešno brani staro slavo trdne obrambe, saj je prejela kar 94 golov, kar jo postavlja na šesto najslabše mesto med vsemi ekipami Ravenske lige. Tudi pri napadalcih je podobno, saj so domači zadeli petnajstkrat več kot gostje. Vseeno naj kot opomin domačinom zapišemo tudi to, da je Krajna v gosteh osvojila dve točki več kot doma.

Kot veliko derbijev do sedaj, bodo tudi tega na žalost krojili nekateri drugi dejavniki. Že dlje časa so pri domačinih poškodovani Silvo PAJŽLAR, Filip PAVLINJEK in Janez VREČIČ, na zadnji tekmi pa je pordečel še Aleš LEBAR, tako da Bejbašem manjka "pol obrambe". S tabora gostov kakšnih posebnih informacij o odsotnih igralcih nimamo, skoraj zagotovo pa bo manjkal načeti Simon DETELLBACH.

Pri najboljših strelcih na derbijih moramo upoštevati, da manjkajo strelci devetih golov za Krajno, saj nam ti še vedno niso znani (hvala vsem, ki se "trudite" poiskati ta podatek). Na prvih treh mestih še vedno ni sprememb. Še vedno je najboljši strelec Boštjan PEVEC, ki je zadel šestnajstkrat; desetkrat v dresu "Bejbašov" in šestkrat v dresu Krajne. Na drugem mestu je Boštjan ŠEBJANIČ, ki je vseh enajst golov dosegel v dresu Krajne, prvo trojico pa z devetimi zadetki zaokrožuje Thomas ŠKODNIK (Krajna).

Poleg Pevca se je doslej v dresu obeh ekip med strelce uspelo vpisati samo še Mitji STOJISAVLJEVIČU, Denisu BRATKOVIČU in Alešu KOSU, čeprav je poleg njih za obe ekipi že nastopilo kar nekaj igralcev.

Obsežnejšo statistiko si lahko pogledate na našem forumu in sicer tukaj, mi pa si za konec poglejmo akterje srečanja, na katerem bo pravico znova delil Štefan BARANJA.

 

KRAJNA MISTER BABY
   
1 - Tilen MATIŠ 0 - Erik ŠKODNIK
2 - Alen BERTALANIČ 1 - Andrej LEJKO
4 - Simon DETELLBACH      2 - Patrik BUKOVEC
5 - Sandi MAJC 4 - Dejan KRPIČ
7 - Dejan GRAH 6 - Mitja STOJISAVLJEVIČ
8 - Boštjan PEVEC 7 - Denis BRATKOVIČ
9 - Blaž BERTALANIČ 9 - Niko ŠKODNIK
10 - Kristijan BRATKOVIČ       10 - Davorin PELCL
11 - Aleš KOS 12 - Matej SLATINŠEK
12 - Aleš HARI 13 - Jože VREČIČ
14 - Mitja BERTALANIČ 14 - Mitja BALAŽIC
15 - Mirnes ŠUVALIĆ 15 - Damjan ŠERUGA
17 - Tomaž POLDAUF  
21 - Aljoša ŠEBJANIČ  
   
Trener: Jožef RATNIK Trener: Bojan PRŠA

 

Vabljeni in... NAJ ŽIVI DERBI!

 

Trač

Zadnje sporočilo: 10 let, 4 mesecev nazaj
  • MiChO : MIS - TER - BA - BY !!! :P
  • Sodišinčar : Kak ste?
  • MiChO : Vse najboukše za dan mladosti!
  • MiChO : te napovedovali?
  • LAjCi : ka pa jasnovidec za ravensko?
  • MiChO : fčasi
  • MiChO : :)
  • MiChO : u jebem ti
  • KURSK : ka se čaka?
  • KURSK : nega parov

Samo registrirani uporabniki lahko pošiljajo sporočila

Nore izjave

"Ju spik ingliš." - keber

Zadnje objave na forumu